صفحه نخست > حقوق بشر > آزادی بيان > فراخوان کابل پرس برای آزادی پرويز کامبخش ادامه دارد!

فراخوان کابل پرس برای آزادی پرويز کامبخش ادامه دارد!

روزنامه نگاران سراسر جهان آزادی پرويز کامبخش را می خواهند!
جمعه 8 فبروری 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: فراخوان عمومی که در سايت کابل پرس برای آزادی پرويز کامبخش راه اندازی شده بود، همچنان ادامه دارد. تاکنون ده ها تن به شمول روزنامه نگاران و نويسندگان افغان و غير افغان در کنار نهادهای داخلی و بين المللی با امضای فراخوان و انتشار پيام، خواستار آزادی کامبخش شده اند.

يک افغان، ساکن خارج از کشور ضمن اعلام حمايت خود از آزادی کامبخش، در کابل پرس نوشته است که "از دولت افغانستان میخواهیم که ما شهروندان افغانستان را بیشتر ازین در جهان بی آبرو نسازید. ما افغانستانی ها حق داریم در جهان با افتخار زندگی کنیم . با این چنین اعمال جاهلانه و وحشیانه با طالبان وحشی همکاری نکنید و برای ما اجازه دهید افغانستان را دوست باشیم.

يک شهروند کانادايی نيز در کابل پرس نوشته است که" ما چرا بايد به افغانستان نيرو بفرستيم درحالی که دولت افغانستان به آزادی بيان احترام نمی گذارد."

يکی از افسران نروژی در مزار شريف نيز در پيامی در سايت کابل پرس ضمن محکوم کردن بازداشت پرويز و خواستن آزادی بلافاصله ی او نوشته است که ما در آيساف نبايد در مسايل داخلی افغانستان دخالت کنيم اما مردم ما از ما می پرسند که شما چرا درباره ی چنين مساله ی مهمی دخالت نکرديد. پنجاه درصد مردم نروژ خواستار بيرون خرج شدن نيروهای اين کشور از افغانستان می باشند.

يک پزشک ايرانی نيز نوشته است:
من يك پزشك ايراني هستم و مي خواهم از اين طريق چند كلمه را به قاضي محكوم كننده پرويز بگويم خواهش مي كنم اين سخنان را بدون سانسور قرار دهيد: پرویز کامبخش نخستین کسی نیست که به جرم کفر گویی توسط اسلامگرایان دگر اندیش ستیز و واپسگرا محکوم به اعدام میشود، چه بسیارند بزرگانی که در طول تاریخ قربانی خشونت اسلامگرایان شده اند و یادشان هنوز باقیست، مگر خشونت و اعدام توانسته است نام ابن مقفع، بابک خرمدین، استادسیس، مازیار، ابن راوندی، منصور حلاج، عین القضات، میرزا آقا خان کرمانی، طاهره قره العین، احمد کسروی و ده ها تن دیگر از آزادگان معاصر و باستانی را که در مقابل خرافات و جهالت اسلام ایستادند را از یادها پاک کند؟ براستی ملایان افغانستان چه فکر کرده اند؟ آیا میتوانند با اعدام و خفه کردن جوانه هایی همچون پرویز، درخت تنومند و محکم خردگرایی و انسانگرایی را از ریشه و بن معدوم و فریاد آرام و متمدنانه انسانگرایی را خاموش کنند و به مردم افغان بگویند که حق تفکر و اندیشه نقادانه را ندارند؟ زهی خیال باطل، بی شک افغانستان پر از این جوانه هاست و جوانه میروید، حتی از میان سنگها! شرم بر فاشیسم و دگر اندیش ستیزی و شرمی بیشتر بر ما اگر بنشینیم و به این خشونت طلبان اجازه دهیم حقوق بشر و آزادی بیان را به بهانه قوانین الهی باطل و غیر انسانی خود زیر پا بگذارند.

يکی از شهروندان افغانستان در سويدن نيز نوشته است که شما نمی توانيد يک جامعه ی سالم با کشتن افرادی که به گونه ی ديگر فکر می کنند ايجاد کنيد.

يکی از شهروندان انگلستان نوشته است که من نامه ای به يکی از وکلای انگلستان می نويسم که قبلا يک روزنامه نگار بوده و از او می خواهم که از طريق وزارت امور خارجه اقدام شود.

يک خبرنگار عمانی نيز خواستار آزادی بی قيد و شرط پرويز شده است.

يک شهروند آمريکايی نوشته است که آزادی بيان به نفع همه است. آزادی بيان می تواند يک توازن در جامعه ايجاد کند. او نيز خواسته است پرويز کابخش بلافاصله آزاد شود.

يکی از شهروندان افغانستان در انگلستان نوشته است که ما به اين باوريم که پرويز کامبخش هيج جنايتی انجام نداده است. دگر انديشی و يا در اختيار داشتن نشرات غير مذهبی جرم نيست. ما خواهان دخالت و اقدام فوری رئيس جمهور حامد کرزی در اين باره هستيم٬ و رهايی فوری پرويز کامبخش را مطالبه می نماييم.

در ميان کسانی که در کابل پرس برای آزادی پرويز کامبخش پيام گذاشته اند، چند وبلاگ نويس هم ديده می شوند که آزادی پروژ کامبخش را می خواهند. يک وبلاگ نويس نوشته است:

يک شهروند برازيل نوشته است که آزادی بيان در تمام نقاط دنيا بايد محترم شمرده شود.

يک استاد حقوق بين الملل نوشته است که تعقيب عدلی عليه يک روزنامه نگار يا يک دانشجو که درباره ی دين بحث و گفت و گو می کند يک خطای بزرگ عليه آزادی بيان محسوب می شود.

منشی عمومی انجمن قلم نروژ نيز در پيامی در کابل پرس نوشته است که بايد تمام اتهامات عليه پرويز کامبخش لغو شود.

يکی از شهروندان افغانستان نوشته است: ارزش و قدر انسان فقط و فقط به توان اندیشیدن است.اگر تقدسی وجود داشته باشد آن جان آدمی ست.

يک شهروند ديگر افغانستان از باميان نوشته است: اين جانب عدبالعزيز محمدي از ولايت باميان افغانستان حمايت خويش را از پرويز كام بخش اعلان نموده و خواهان اين هستم كه با صدور فيصله هايي مانند اعدام بار ديگر در جامعه جهاني چهره افغانستان را خشن و بي رحم نشان ندهند.

در همين حال پيتر کرامر، منشی بين المللی اتحاديه ی روزنامه نگاران اروپا در نامه ای به سردبير کابل پرس نوشته است که " ما تا آخرين لحظه برای آزادی پرويز کامبخش هستيم". او همچنين نامه ی سرگشاده ی اتحاديه ی روزنامه نگاران اروپا را فرستاده که در آن تاکيد شده، آزادی پرويز کامبخش، خواست همه ی دو هزار عضو اين اتحاديه در بيست کشور اروپايی ست. در کنار اتحاديه ی روزنامه نگاران اروپا، فدراسيون روزنامه نگاران جهان نيز با انتشار چندين بيانيه خواستار آزادی بی قيد و شرط پرويز کامبخش شده اند. فدراسيون بين المللی روزنامه نگاران نمايندگی از ششصد هزار روزنامه نگار در صد و بيست کشور جهان می کند. باز هم در کنار فدراسيون جهانی خبرنگاران، گزارشگران بدون مرز نيز با انتشار بيانيه های متعدد خواستار آزادی کامبخش شده است. گزارشگران بدون مرز که مقر آن در پاريس می باشد، در کشورهای مختلف دنيا نمايندگی دارد و به دقت دوسيه ی پرويز کامبخش را دنبال می کند. گزارشگران بدون مرز همچنين يک فراخوان عمومی را برای لغو حکم اعدام پرويز کامبخش به راه انداخته که روزنامه نگاران زيادی از کشورهای مختلف به اين فراخوان پيوسته اند.

کميته ی دفاع از خبرنگاران مستقر در نيويورک نيز همچون گزارشگران بدون مرز، نامه های متعددی را برای آزادی پرويز کامبخش به رييس جمهور افغانستان ارسال کرده و تلاش می کند تا فشار لازم را برای رهايی او به دولت افغانستان وارد کند.

در اين ميان نشريه ی ايندپندنت نيز دست به يک فراخوان گسترده زده که تاکنون بين از هفتاد و سه هزار تن از طريق سايت ايندپندنت دات کو دات يو کی خواستار آزادی پرويز شده اند.

سازمان عفو بين الملل نيز در نامه ای به حامد کرزی، ضمن نگرانی از وضعيت آزادی بيان، آزادی پرويز کامبخش را خواسته است.

در کنار اين اخبار مربوط به بازداشت و صدور حکم اعدام برای پرويز کامبخش در صدها نشريه ی مختلف دنيا به نشر رسيده و حتا رسانه های افغانی که تمايلی برای دفاع از پرويز کامبخش نداشتند را نيز مجبور به دفاع از او کرده اند. اکنون می توان گفت که هزاران هزار روزنامه نگار در سراسر دنيا آزادی پرويز کامبخش را می خواهند و اما اقدام نکردن رييس جمهور افغانستان برای آزادی وی جای تامل و پرسش بسيار دارد. برخی معتقدند که پرويز کامبخش طعمه ای برای اهداف سياسی شده است و برای اينکه دانست چه بهره برداری سياسی از بازداشت او می کنند بايد صبر کرد.

از سوی ديگر بازداشت پرويز حتا پای اهالی سياست را به صورت گسترده به ميان کشانده است. پارلمان اروپا نيز به جمع طرفداران آزادی کامبخش پيوسته است، برخی از احزاب سياسی در افغانستان نيز با انتشار بيانيه های مختلف آزادی پرويز کامبخش را خواسته اند. حزب همبستگی افغانستان يک راهپيمايی را در کابل به راه انداخته و جمعيت انقلابی زنان افغانستان نيز روی سايت اينترنتی خود خواسته است که با فرستادن نامه به مقامات افغانستان خشم خود را نشان دهيد. مقامات آمريکايی نيز نسبت به بازداشت پرويز کامبخش واکنش نشان داده و خواسته اند که اين مساله فيصله پيدا کند. منابع آگاه همچنين خبر می دهند که مقامات سفارت آمريکا و بريتانيا در کابل ديدارهايی را با حامد کرزی برای رهايی پرويز کامبخش داشته اند.

برای ورود به صفحه ی ويژه در خواست جهانی در حمایت از آزادی فوری خبرنگار جوان پرویز کامبخش اينجا را کليک کنيد

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • rast migi ba khoda ma dar aropa khejalat mikashim

    • اگر محاکمه ای در کار باشد چرا کسانی که به مکه رفتن پیمان بستن که دیگه جنگ نکنند متاسفانه بعد از رسیدن به کابل جنگ با شدت هرچه بیشتر آغاز شد
      آیااین بزرگترین بی احترامی به دین نیست که امروز یک جوان بی گناه را میخواهد قربانی خودخواهی وزیاده روی خود ها کنند

      آنلاین : http://a-basirat.blogfa.com/

  • درباره کامبخش نظری خاصی ندارم ولی صرف میتوانم بگویم که کامبخش شخصی است که از غریبی آسیبا بانی می کند واز ننگ مزد نمیگیرد

  • تقــدیم آنکه دربرابر سیاهی قد علم کرد و اینک لحظات
    تلخ اما شکوهمند زندگی را در زندان مخوف اوسطاییان
    تجربه می کند
    به کامبخش عزیز و فامیل مبارزش
    آژن
    غـرور خاکم باش!

    چه ساده آغازی
    نه او به بام کسی رفته است نیمه شبی
    نه او سیاهه "هشت" را پــدیــد آورده
    نه او تنــاب به حـلقــوم خـلق آویخــته
    نه هم شکنجه گریست
    نه او شورش هنگامه خیز به پا کــرده

    و این طویله گرایان خویشتن نشناس
    که مهُر مرگ به بازوی روشنی زده اند
    به پای خطبه ای خامی
    نبشته اند
    اعـــــــــدام
    و جـای حـیرت نیست
    دیار و یار مـرا
    حسرت نهان ترا
    چگونه دزدیدند
    ولقمه لقمه به دنــدان خــشم دریـدنـــد
    و قطعه قطعه هـزار دست و پا بـرُیدند
    به حـلق کـشته ی مـا شُرشُر شاشیدن

    مگر خدا نبود !
    مگر عدالت تان
    تاج صد رذالت نیست؟
    مگر حکومت تان
    فحشاِ قدرت نیست ؟
    و این شقاوت پوک را
    به تف خواهد بست

    کنیزکان دموکرات شانه جنبان کیش
    میان فک شما وهم روز خــوابـیده
    سخن ز مسخ نگاه است و
    دار به گردن مرد

    سپاه سرکش فردای عدل آمدنیست
    بمان به گونه ی رندان
    به سان خسرو پاک
    و عاشقانه نویس
    آن سرود مزدک را
    سلول ِ تنگ نماد نبرد مردان است
    چــه باک از بودن
    و خط فاصله اینست
    غـــرور رزمم باش

    درنگ نباید کرد
    و زین حقیقت بشگُفته در میانه ما
    صدای عشق جوان نو جوانه خواهد زد
    سرود باید خواند
    درود باید گــــفت
    برآنکه حنجره اش قفل قرن را رازیست
    برانکه می رود آزاد
    سربلند و متین
    برآنکه نام او حلاج کوچکیست بردار

    به یادِمان بسپار
    همیشه زندگی آغاز می شود با مرگ
    ز خاک خون شهیدان
    ترانه خـواهـــد رست
    به پیش باید رفت
    آژن
    29/1/28

    آنلاین : غرور خاکم باش

  • آن چه آژن نام برای کابل پرس? فرستاده به گمان اغلب شعر اس ولی متاسفانه گردانندگان کابل پرس یا خود شاعر آن را بگونه نثر فرستاده اگر آن را دصلاح کنید خوب عالی خواهد بود در غیر آن خواننده را آزار میدهد و بی فرهنگ هم شاید معلوم شویم
    موفق باشید

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس