شك نكنيد؛ قهرمان ليگ قهرمانان يك انگليسي هست!
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
آنها سه تيم انگليسي هستند كه در صدر جدول رده رده بندي ليگ برتر قرار دارند. آن سه تيم امسال بطور دسته جمعي در نيمه نهايي ليگ قهرمانان هم قرار دارند. يكي شان منچستر صدرنشين است، ديگري چلسي مدافع قهرماني ليگ برتر و سومي تيم ليورپول. خيال فوتبال انگليس راحت است كه حداقل يكي از فيناليست هاي فينال 23 ماه مي در آتن يك انگليسي است.
در دست يافتن به چنين دستاوردي ـ حضور سه تيم از يك كشور در نيمه نهايي ليگ قهرمانان ـ اسپانيايي ها و ايتاليايي ها پيشتاز بوده اند. در سال 2000 والنسيا، رئال مادريد و بارسلونا و در سال 2003 يوونتوس، آث ميلان و اينترميلان. اما با درس گرفتن از آن رقابتها انگليسي ها اميدوار هستند كه فينالي تمام انگليسي را شاهد باشند. در اين ميان ميلان تنها تيم غيرانگليسي حاضر در نيمه نهايي است ولي بايد گفت كه اين اسپانيا است كه با نداشتن هيچ نماينده اي در چنين مرحله از رقابتها حيثيتش خدشه دار شده است. اسپانيا سابقه يازده قهرماني در 21 حضور در فينال را دارد. ايتاليايي ها با 10 قهرماني در 24 فينال و انگليسي ها با 10 قهرماني در 13 فينال تيمهاي تعقيب كننده اسپانيا هستند. بعد از آن هم نوبت به ژرمن ها و هلندي ها مي رسد. پس بايد به اسپانيا حق داد كه از ديدن هم خانه اي جديد در كنار خود احساس نارضايتي كند.
انگليسي ها كه نسبتا آمار درخشاني در مقايسه با اسپانيايي ها و ايتاليايي ها دارند به خود مي بالند. آنها بوسيله منچستر يونايتد در سال 1968 و 12 سال پس از برپايي رقابتهاي اروپايي به اولين افتخار اروپايي شان در سطح باشگاهي دست يافتند. در پي فاجعه هيسل در سال 1985 آنها پنج سال از حضور در رقابتهاي اروپايي ممنوع شدند كه صدمه جبران ناپذيري برايشان داشت. ولي گفتني است كه تا پيش از آن و در بين سالهاي 1977 تا 1982 تيم هاي ليورپول، ناتينگهام فارست و استون ويلا به طور ممتد و در عرض شش سال قهرماني اروپا را در اختيار خود داشتند. نكته جالب در اين ميان تعداد بيشتر قهرماني هاي ناتينگهام فارست در اروپا در قياس با قهرماني هاي داخلي اش در انگليس است، دو در برابر يك.
از انگليسي ها به تنها نماينده ايتاليا بپردازيم؛ ميلان. آيا ميلان هفت تايي مي شود. منظورمان از هفت تايي، تكرار هفت گل خورده ديگر نماينده ايتاليا ـ رم ـ مقابل منچستر نيست، حتي اگر ميلان و منچستر در نيمه نهايي با هم روبرو شوند.
ميلان تاكنون شش قهرماني در رقابتهاي اروپايي كسب كرده است. در اين عرصه، رئال مادريد كه در سال 2000 از سوي فيفا تيم قرن بيستم شناخته شد ركورددار است. آنها دارنده 9 قهرماني در 11 فينال هستند.
تيم هاي انگليسي از جمله ليورپول و منچستر هم درصدد اضافه كردن بر عناوين سابقشان هستند. ليورپول در پي ششمين قهرماني و منچستريونايتد در پي سومين قهرماني است. در اين ميان تنها چلسي بيگانه اي در نيمه نهايي است و دريغ از يك قهرماني اروپايي در حد و اندازه آنها.
نوبت به ركوردهاي شخصي مي رسد و احتمال جابجا شدن آنها. نگاه خاصي به كلارنس سيدورف است. او سابقه قهرماني با سه تيم مختلف در ليگ قهرمانان را دارد، آژاكس آمستردام، رئال مادريد و آث ميلان. ولي او نمي تواند امسال حتي با حضور در فينال ركورد شخصي خود را جابجا كند چرا كه همچنان در تيم ميلان است.
در انتها بايد به بازي چلسي و ليورپول در مرحله نيمه نهايي و نكته اي جالب توجه كه از آن برداشت مي شود اشاره كرد. اين رويارويي مابين دو تيم از يك كشور براي پنجمين بار است كه در مرحله نيمه نهايي روي مي دهد. سابقه اين بازيها به سال 1959 مابين رئال مادريد و اتلتيكو مادريد و 1960 و 2002 مابين رئال مادريد و بارسلونا و همچنين سال 2005 بين همين دو تيم انگليسي باز مي گردد. در همه اين ديدارها، برنده اي كه راهي فينال شده است با قهرماني به خانه برگشته است، پس شايد احتمال حدس زدن قهرمان كار چندان سختي نباشد!
فيفا.كام