ورزش ووشو و موقعيت ورزشکاران افغاني در اين ورزش
گزارش: از کانون فرهنگی اجتماعی افغانی ها در فنلند
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
فرستنده: نبی قانع زاده
ورزش ووشو و موقعيت ورزشکاران افغاني در اين ورزش:
هشتمين دوره مسابقات بين المللي ورزش ووشو توسط انجمن ووشوی کشورهای بالتيک و اسکانديناوی در شهر هلسينکي پايتخت کشور فنلند به تاريخ 9 و 10 فيبروری 2008 داير گرديد. در اين مسابقات حدود يکصدو پنجاه ورزشکار از 8 کشور.....
....
هشتمين دوره مسابقات بين المللي ورزش ووشو توسط انجمن ووشوی کشورهای بالتيک و اسکانديناوی در شهر هلسينکي پايتخت کشور فنلند به تاريخ 9 و 10 فيبروری 2008 داير گرديد. در اين مسابقات حدود يکصدو پنجاه ورزشکار از 8 کشور: روسيه، اکراين، آذربايجان، هلند، ايتاليا، استونيا، لاتويا، فنلند شرکت داشتند. اين ورزشکاران به مدت دو روز در رشته های متنوع ورزش ووشو با سلاحهای سرد و بدون سلاح به رقابت پرداختند و با موفقيت کامل سپری گرديد.
درخشش دو نوجوان افغاني مقيم فنلند
در اين مسابقات دو تن از ورزشکاران نوجوان افغاني مقيم فنلند نيز شرکت داشتند. مهدی شفايي در رقابتهای شمشير باريک (جي اين) مقام اول را کسب کرده و مدال طلا اين مسابقات را بدست آورد. مهدی که 16 ساله است با حريفان قوی بزرگتر از خودش مبارزه نمود و با نمرات عالي به مقام اول رسيد. بنا بر قوانين اين مسابقات که شرکت کنندگان بالای 15 سال مي بايست با بزرگسالان در يک گروه مسابقاتي قرار داشته باشند، مهدی خردسال ترين شرکت کننده در گروه خود بود و اما با موفقيت کامل توانست حريفان قدرتمند خود را برنده شود و بر سکوی قهرماني بياستد. همچنين برادرش، فريد شفايي (10 ساله) در مسابقات نو جوانان زير 12 سال شرکت داشت و در رشته چانگ چوان حريفان خود را شکست داده و به مقام دوم دست يافت و مدال نقره را ازان خود ساخت.
قابل ذکر است که مهدی شفايي در ماه اکتبر سال 2007 در مسابقات اروپايي ووشو که در آن 23 کشوردر جمهوری پولند شرکت داشتند به مقام سوم اين مسابقات رسيد و مدال برنز را احراز نمود.
توجه مسئولين ورزشي افغانستان
با توجه به درخشش ورزشکاران افغاني در خارج از کشور، توجه مسئولين امور ورزشي کشورمان به قهرمانان افغاني مقيم خارج از کشور و شامل ساختن آنها در تيمهای ملي افغانستان مي تواند تيمهای ملي ما را قويتر ساخته و جايگاه ورزشي افغانستان را در جهان بهتر نمايد. طوری مي دانيم هنوز هم ميليونها مهاجر افغاني در خارج از کشور بسر مي برند و در ميان آنان حتما، ورزشکاراني هستند که با تلاشهای شخصي و مربيان شان به قهرماني رسيده اند و شرکت آنان در تيمهای ملي، سرمايه ای بزرگي برای تقويت ورزش در افغانستان خواهد بود.
عدم توجه کميته ملي المپيک افغانستان و فدراسيونهای ورزشي ذيربط آن به ورزشکاران افغانستان در خارج از کشور، خلای بزرگي در تقويت تيمهای ملي کشورمان خواهد بود.
ورزش ووشو و سير تاريخي آن
ووشو ورزش ملي و سنتي کشور باستاني چين است که بنامهای کونگ فو، بوکس چيني نيز ياد مي شود. اين ورزش زيبا که بخش مهمي از فرهنگ و تاريخ ملت متمدن چين را تشکيل مي دهد، هزاران سال قدامت تاريخي داشته و بنا بر اسناد تاريخي، مادر اکثر ورزشهای رزمي جهان به حساب مي آيد. بيشتر ورزشهای اصيل رزمي از سرزمين چين به کريا، جاپان، تايلند و ممالک غربي و ساير جهان منتقل شده اند.
ووشو درمسابقات ورزشي آسيايي پکن در سال 1990 بحيث يکي از ورزشهای آسيايي پذيرفته شد و از آن به بعد در تمام مسابقات ورزشي آسيايي حضور فعال داشته است. فدراسيون بين المللي ووشو که مقر آن در پايتخت چين مي باشد، در سال 1990 تاسيس گرديد و اين فدراسيون در سال 1994 بعضويت رسمي فدراسيونهای ورزشي جهان در آمد و ورزش ووشو جز ورزشهای بين المللي شناخته شد. در سال 1999 فدراسيون بين المللي ووشو از سوی کميته بين المللي المپيک برسميت شناخت.
ووشو مانند اکثر ورزشهای رزمي، هنوز جزو ورزشهای المپيک پذيرفته نشده است. کشور چين که ميزباني المپيک 2008 پکن را برعهده دارد، تلاش نموده است تا ووشو که ورزش ملي آنکشور است بحيث يکي از ورزشهای المپيکي قبول گردد، اما تا هنوز بطور رسمي پذيرفته نشده است. قرار است که ووشو همزمان با مسابقات المپيک در پکن، مسابقات جهاني اش را در آن شهر داير کند، اما مدالهای آن از سوی المپيک داده نخواهد شد. ووشو همچنين در مراسم افتتاح المپيک نمايشات جالبي خواهد داشت. اين فرصت خوبي خواهد بود برای ورزش ووشو تا بهتر معرفي شود و اميد آن است که اين ورزش پر طرفدار و متنوع بتواند در المپيک 2012 لندن رسما بحيث يکي از بازيهای المپيکي شرکت کند!
ووشو و ميليونها علامند آن
امروزه ميليونها نفر در سراسر جهان سبکها و رشته های متنوع ووشو را تمرين مي کنند، اما بيشترين جمعيت آن هنوز هم در آسيا قرار دارد. گفته مي شود که از هر 10 نفر چينايي يکي شان به ورزش ووشو علاقه دارد. ووشو در مکاتب و دانشگاههای چين بعنوان يکي از رشته های ورزشي بطور رسمي آموزش داده مي شود. در فاکولته های تربيت بدني دانشگاههای چين ووشو بعنوان يک رشته ورزشي تدريس مي گردد. در خارج از چين، ووشو در سراسر جهان راه يافته و حرکات زيبا و متنوع آن در اغلب ممالک جهان آموزش داده مي شود. تاکنون بيش از يکصدر فدراسيون ووشو در جهان عضو رسمي فدراسيون بين المللي ووشو گرديده است و در اين در حاليست که در خيلي از کشورها، ووشو بدون فدراسيون و يا خارج از هماهنگي فدراسيونهای ورزشي آموزش داده مي شود. بنا اين ووشو به سراسر جهان گشترش يافته و بسرعت رو به پيشرفت است.
ووشو در افغانستان
ووشو در افغانستان نيز طرفداران زياد دارد. با اينکه اين ورزش در مقايسه با ورزشهای بوکس، تکواندو، جودو که بعد از عضويت کميته ملي المپيک افغانستان به عضويت کميته بين المللي المپيک در سال 1935 به افغانستان آمده و دهها سال سابقه فعاليت داشته است، بسيار ديرتر وارد افغانستان شده است، اما با آن، رشد خيلي سريع و چشمگيری داشته است. ابتدا ووشو در ميان ورزشکاران افغاني مقيم ايران رايج شد. از حدود بيست سال به اين طرف کلبهای ورزش ووشو توسط اساتيد افغاني در ايران فعاليت داشته و اين ورزش را در ميان مهاجرين کشور مان ترويج ساخته اند. در سال 1988 انجمن ووشوی مهاجرين افغاني مقيم ايران تاسيس شد و اين انجمن مانند تمام انجمنهای ورزشي مهاجرين افغاني در ايران اجازه رسمي برای فعاليت نداشت، اما فعاليتهای آن سالها ادامه داشت و خدماتي خوبي را در توسعه اين ورزش انجام داد. پس از پيروزی مجاهدين، عده ای از ورزشکاران ووشو از ايران به افغانستان رفته و در شهرهای کابل، هرات، مزار شريف کلبهای ووشو توسط آنان آغاز به کار نمود. شکست مجاهدين و بقدرت رسيدن طالبان اغلب اين کلبهای ورزشي را بست، ولي با شکست طالبان و آغاز دوره ای جديد در افغانستان، ارگانهای ورزشي دوباره شروع به فعاليت و بازسازی و نو سازی نمودند.
در سال 2002 فدراسيون ووشوی افغانستان تاسيس شد. مسئولين فدراسيون تاکنون تلاشهای خوبي را انجام داده اند که شامل داير ساختن مسابقات اين ورزش در داخل کشور است و شرکت تيم ملي ووشوی افغانستان در مسابقات منطقوی در پاکستان، ايران، جمهوريتهای آسيای ميانه و بعضي کشورهای ديگر که بنا بر اظهارات محترم سيد عبد الرحمان يورش رئيس اين فدراسيون، تيم افغانستان در اين مسابقات درخشش خوبي داشته است. از ديگر اقدامات خوب اين فدراسيون در سالهای اخير کسب عضويت فدراسيون بين المللي ووشو است. همچنين هيئتي کوچکي از مسئولين فدراسيون به کشور چين سفر داشته است. متاسفانه تيم ملي افغانستان در مسابقات آسيايي و بين المللي تا هنوز موفقيتي نداشته است و اميد مي رود که مسئولين دلسوز آن برای تقويت تيم ملي افغانستان تلاش نمايند.
اداره کانون فرهنگي اجتماعي افغانيها در فنلند
پيامها
25 فبروری 2008, 12:58, توسط kabulboy
bah mowafaqiyati beshtar bar Mehdi Shafai javani varzish kare afghanistan
27 فبروری 2008, 10:53, توسط بلخی
افتخار به این جوانان سرزمین خراسان و افغانستان عزیز
افتخار به مهدی شفایی و افتخار به فرید شفایی
زنده و سربلند باشید که سربلند مان کردید
3 می 2008, 03:52, توسط امیرحسین حسینی
باسلام، باعرض تبریک و قدردانی از ورزشکاران افتخار آفرین به خصوص مهدی و فرید شفایی ، از زحمات بی شائبه استاد حامد شفاهی که از پیشکسوتان ورزش ووشو در افغانستان می باشد تشکر و سپاسگزاری می نمایم. استاد شفاهی ورزشکاران و قهرمانان بسیاری را به جامعه ورزشی ما تقدیم نموده است و شاگردان ایشان در شهرها و کشورهای مختلف مشغول تربیت ورزشکاران و هنرجویان ووشو می باشد. برای ایشان و دیگر اساتید ورزشی ارزوی توفیق و سربلندی دارم.
امیرحسین حسینی
رئیس فدراسیون ملی موی تای (تای بوکسینگ)افغانستان
3 می 2008, 17:56, توسط حامد شفايي
نخست تشکر مي کنم از نويسنده ای اين مقاله جناب آقای قانع زاده و از سايت وزين کابل پرس? بخاطر نشر آن!
برادر گرامي، استاد امير حسين حسيني، سلام به شما!
خوشحالم که شما را سلامت و همچنان فعال در امور ورزشي مي بينم! مدتها بود که از خود سئوال مي کردم که آقای امير حسين حسيني در کابل بود و فعلا کجاست است؟ با استاد محمد حسيني در تماس هستيم و همين هفته ای پيش در مورد فيلم استاد سهراب زاده که قرار است در مورد تاريخچه ورزش رزمي ايران ساخته شود و بدون شک بخشي از آن مربوط به ورزشکاران افغاني نيز خواهد بود، صحبت کرديم. من نيز تا هنوز ورزش را ترک نکرده ام و آموزش مي دهم.دو هفته پيش با استاد يورش رئيس فدراسيون ووشوی افغانستان صحبت کردم و اگر خواست خدا باشد، امسال با مهدی پسرم از طريق افغانستان به مسابقات جهاني شرکت خواهيم کرد.
به هر حال خيلي خوشحال هستم که شما را سلامت و موفق و فعال مي بينم! اين آدرس وبلاگ من است، گهگاهي که وقت مي کنم چيزیک مي نويسم و خود را مشغول مي کنم، ضمنا آدرس سايت انجمن ووشوی فنلند را نيز مي نويسم. در هردوی آن آدرس ايميلم است. با من حتما در تماس شويد تا ارتباط ما بر قرار شود. ضمنا طرحهای ورزشي دارم که با شما درميان خواهم گذاشت.
www.shafae.blogfa.com
www.finwushu.com
contact or gallery
آنلاین : http://www.shafae.blogfa.com
17 نوامبر 2012, 21:50, توسط seraj
salam aziazzan va vatandaran muhtaram
آنلاین : http://www,ahanghai afghani afghanistan