دانا روهرا باکر: همکاری دوباره کرزی با گروه های تروریست، زنگ خطر برای آنهایی ست که افغانستان مدرن و عاری از تروریست می خواهند!
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: حکومت اوباما از حقایق درباره حامد کرزی چشم پوشی می کند. کرزی سفیر برگزیده طالبان در سازمان ملل در سال 1996 بود. کرزی در اواخر دهه ی نود بصورت تنگاتنگ با طالبان به عنوان نیروی مثبت همکاری می کرد. او در مصاحبه هایش به حمایت های خود از طالبان ادامه داده و ادعا می کرد بیش از 100 طالب بد وجود ندارد. کرزی همچنین در حکومت خود طرفداران حکمتیار را را همچون کریم خرم (رییس دفتر کرزی) گمارده است. عبدالهادی ارغندیوال وزیر اقتصاد کرزی حاکی حکمتیار بوده است. قوماندان فیضان فیض الله ظنامی سابق حکمتیار توسط کرزی دوباره مسلح شده است. عضو دیگر حزب اسلامی حکمتیار عمر داودزی سفیر افغانستان در پاکستان می باشد. همچنین وحیدالله سباوون مشاور ارشد کرزی که جایگاه یک وزیر را دارد ریسس استخبارات حکمیار بوده است.
جملات بالا سخنان دانا روهرا باکر عضو ارشد کنگره ی آمریکاست که در نامه ای خبری که به کابل پرس نیز ارسال شده گفته شده است. دانا روهرا باکر در این نامه نگرانی خود را از ارتباط مجدد کرزی با گروه های تروریستی مانند گروه حکمتیار و طالبان ابراز کرده و آن را زنگ خطری برای کسانی می داند که افغانستانی مدرن و عاری از تروریست می خواهند.
این سخنان در حالی ایراد می شود که بسیاری از آگاهان امور معتقدند که حامد کرزی اساسا ارتباط خود را با تروریست ها بر اساس منافع مشترک قومی قبیله ای قطع نکرده بود که آن را دوباره از سر گرفته باشد. او از هنگام به قدرت رسیدن ارتباط نزدیک و هماهنگ با گروه های تروریست داشته است.
دانا روهرا باکر عضو ارشد کنگره ی آمریکا که شناخت نزدیکی از وقایع افغانستان و منطقه دارد، یکی از مخالفان سرسخت سیاست اوباما در افغانستان می باشد و انتقادهای تندی را به آدرس حامد کرزی دارد. این انتقادها چنان برای حامد کرزی سخت و گران تمام شده که چند ماه مانع از سفر دانا روهرا باکر به افغانستان شد.
دانا روهرا باکر پیشتر در نامه ای به هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، از او خواسته بود که سیاست آمریکا در قبال حمایت از حکومت فاسد کرزی تغییر کرده و در عوض آن از خواست مردم اوزبیک، تاجیک، هزاره، تورکمن، بلوچ و پشتون هایی که با طالبان نیستند، برای حکومت غیر متمرکز فدرالی حمایت شود.
در نامه ی آقای باکر که یک نسخه از آن به کابل پرس? فرستاده شده بود آمده که آمریکا تا چه وقت باید خون بدهد تا خانواده ی حامد کرزی ثروتمند تر شود.
باکر در نامه ی خود نوشته که در دسامبر 2012 حکومت افغانستان تایید کرد که کمپانی نفتی دولت چین، سه منطقه ی نفتی در سرپل و فاریاب را استخراج کند. این منابع نفتی بصورت تخمینی 87 میلیون بشکه نفت دارد. قرارداد نفتی حکومت افغانستان به همراه کمپانی نفت چین و شرکت وطن گروپ بسته شده است. وطن گروه متعلق به برادران پوپل، عموزاده های حامد کرزی می باشد و گزارش شده قیوم کرزی برادر حامد کرزی شریک عمده ی وطن گروپ است.
باکر می گوید وطن گروپ یکی از وسایلی ست که خانواده کرزی از جنگ افغانستان غنی و ثروتمند شود. این کمپانی در سال 2002 را اندازی شده و در حالی که برای حمل تجهیزات آمریکا قرارداد داشته، به طالبان رشوه پرداخت می کرده است. باکر تاکید می کند که حمایت از فساد خانواده کرزی اعتبار آمریکا را در منطقه زیر سوال می برد. چرا باید آمریکایی ها کشته شوند و چرا باید کشورشان در بدهی بیشتر فرو رود تا امنیت را برای استخراج منابع برای حزب کمونیست چین تامین کند؟
انتقادات دانا روهرا باکر از کرزی و حلقه ی اطراف وی چندان برای حامد کرزی سخت و گران تمام شده بود که چندی پیش کرزی در تماسی تلفونی با هیلاری کلینتون، از او خواسته بود تا مانع سفر دانا روهرا باکر به افغانستان شود. کرزی در مصاحبه ای با سی ان ان گفته بود که دانا روهرا باکر را به افغانستان راه نخواهد داد. مگر اینکه موضعش را تغییر داده به مردم و قانون اساسی افغانستان احترام بگذارد. هیچ خارجی نمی تواند در جایی از کشوری بخواهد که قانون اساسی خود را تغییر دهد. آيا ما از آمریکا خواسته ایم که قانون اساسی خود را تغییر دهد؟ کرزی می گوید که ازادی بیان را قبول دارد اما در سطح هر کشور. ما آزادی بیان در افغانستان داریم و او (دانا روهرا باکر) آزادی بیان در آمریکا دارد. اگر یک وکیل پارلمان افغانستان بگوید آمریکا به پنج قسمت تقسیم شود قبول می کنید؟
دانا روهرا باکر می گوید ساختار کنونی قانونی اساسی اجازه داده که کرزی و خانواده اش از پول کمک آمریکا غنی شود و او به من اجازه نداده تا به افغانستان بیایم چون می داند که تحقیقاتی را درباره دزدی وی از پول آمریکا برای مبارزه با تروریزم و کمک به مردم افغانستان پیش می برد.
پیشتر دانا روهرا باکر در نامه ای به دفتر حسابرسی دولت آمریکا، خواستار تحقیق درباره اختلاس و دزدی حامد کرزی و خانواده اش از کمک های مالی آمریکا به افغانستان شده بود. او در نامه ای به دفتر حسابرسی دولت آمریکا که کاپی آن به کابل پرس ارسال شده، با اشاره به درخواست حکومت باراک اوباما برای کمک دو و نیم میلیارد دالری به افغانستان در بودجه سال 2013 اين کشور، خواستار شفافیت در مورد شده و گفته که اتهامات زیادی در رسانه ها و اسناد افشا شده ویکی لیکس درباره خانواده حامد کرزی و دست داشتن آنان در اختلاس منتشر شده است.
او می گوید اکنون زمان آنان است تا اطمینان بیابیم چقدر حکومت کابل دغل باز بوده و چقدر پول در آنجا ما به هدر داده ایم. در نامه ی خبری که از دفتر آقای دانا روهرا باکر همراه با نامه ارسال شده، برای مثال آمده که برادر حامد کرزی، محمود کرزی قرض های بی بهره دریافت کرده تا از کابل بانک سهام بخرد. کابل بانک مرکز رسوایی های مالی، اختلاس گسترده و فساد سیاسی با دستکاری معاملات بودجه پروژه های آمریکا و نیروهای ائتلاف می باشد.
پس از رسوایی مالی کابل بانک، مقامات قضایی افغانستان در یک زد و بند مشکوک، محمود کرزی متهم اصلی رسوایی مالی را آسوده گذاشته اند تا با دست بازتری به فساد ادامه دهد.
دانا روهرا باکر می گوید افغانستان نباید تجزیه شود اما باید سطوح مدیریتی مختلف همچون آمریکا در آن بوجود آید که مردم در مناطق خود قدرت تصمیم گیری داشته باشند و نه اینکه کابل همه تصمیم ها را اتخاد کند. او می گوید که در جریان است که موضوع فدرالیسم در میان مردم افغانستان راه یافته و به نظر او افغانستان فدرال بهتر است که مردم در محلات، پولیس، اداره مکتب و...اداره ولایت را خود بر عهده داشته باشند و کابل به مسایل کلی تر بپردازد.
پيامها
25 سپتامبر 2012, 21:26, توسط بهزاد
واضح است که کرزی و دارودستهء غاصب وغارتگرش هیچگاهی طرفدار فدرالی شدن اوغانستان نبوده زیرا نمیخواهد که ثروت های طبعی وطن ما را که اکثرا" در مناطق غیر پختون نشین قرار دارد از دست بدهند
مردم مظلوم و نادارکشور ما در ولایات مختلف در فقر وفاقه زندگی دارند اما حاکمان دزد نتنها سرمایه شانرا غارت مینما یند حتی حق کار را هم از انها میگیرند
25 سپتامبر 2012, 23:17, توسط نقیب
خدا خیرت بدهد که زبان غیر اوغانها شده ای
26 سپتامبر 2012, 00:27, توسط پرویز "بهمن"
پیشنهادیکه من به آقای دانا روهراباکر دارم این است که:
یک طلاق آبرومند بهتراز ادامهء زنده گی پراز درد ورنج درمیان خانم وشوهر که ابتدایی ترین خشت وهستهء یک خانوادهء بشری را میگذارند می باشد. درزنده گی خانواده گی هرگاه میان زن وشوهر برادر بابرادر ویا خواهر باخواهر جورآمد وسازش نباشد بهترین راه جدایی را برمیگزیند.
من ابتدا ازهموطنان پشتون خویش می پرسم که این دوصد وشصت سال یکجایی شما با اقوام وتیارهای غیر اوغان چه ثمر داد که حالا نیز مشتاق ادامهء آن بنام وحدت ملی استید.
بروید پشتونستان بزرگ تان را به شمول ولایات جنوبی افغانستان بصورت مسالمت آمیز درحضور نماینده گان جامعهء جهانی بنا نمائید ویک کشورمستقل دارای هویت ملی تانرا مانند پاکستان وبنگلدیش ایجاد کنید وملیتهای دیگررا نیز بگذارید که ازخود دولت وکشورهای مستقل خویش را مطابق هویت های ملی شان ایجاد کنند.
آقای روهرا باکر اگر میخواهد ازخود نامی درتاریخ بگذارد باید روی طرح سفیرسابق امریکا درهندوستان کار کند
با احترام
پرویز بهمن
9 اكتبر 2012, 17:45, توسط انسان گرا
آقای روهرا باکرخوب درد مردم سرزمین مان را تشخیص داده کاملا نظر برحق وواقع بینانه منصفانه دارنداایشان اینای که بیش ازدونیم قرن باانسانها واقوام بافرهنگ وبومی زنده گی نموده انسانیت را نیاموخته هنوز خوی شرارت دراینهافوران میکندحتی اونای که دراروپا مثل روستارترکی ووو.. زنده گی میکننداینا 500 سال دیگر هم متمدن نخواهند شد بلکه هرچه نماد ازمدنیت انسانیت وانسانهاراخواهندخور ونابود خواهندکردگناه مردم غیر پشتون چیست که باید حتما بااینهادروضعیت ذلت بارزنده گی کنند مگر وجیبه شرعی است به گردن دیگراقوام که حتما باپشاطین زندگی کنند
زنده باد همزیستی وهم پذیری اقوام غیر پشتون