ده راهِ کوچک اما مهم برای دفاع از انیسه
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
سلام دوستان،
شاید شما هم در مقابل جنایات ضد بشری و ضد زن در افغانستان احساس ناتوانی کنید، اما من فکر می کنم برای ما بسیار ضروری است که به هر شیوه ای که توانایی آن را داریم کاری کنیم و دیگران را هم به تغییر امیدوار بسازیم. قتل بی رحمانهء انیسه، یک شاگرد مکتب و داوطلب برای برنامه واکسین پولیو، یکی از جنایاتی است که ما روزانه در موردش می شنویم و اکثرا خاموشی می گزینیم. اما من شک ندارم که شکستن سکوت و تقاضای
عدالت، هر چند با کاری کوچک، برای ایجاد تغییر در دیدگاه مردم ما و در بلند بردن مشارکت مردم در مبارزات اجتماعی و سیاسی عدالت جویانه بسیار ضروری است. من فکر می کنم تا به حال برای همه ما معلوم شده باشد که حق زنان و امنیت دختران مکتب اولویت این حکومت نیست، بنابراین ما باید بیاموزیم که با صدا های خود در سطح ملی و بین المللی آگاهی بیشتر ایجاد کنیم تا فشاری مردمی برای عدالت به وجود آید.
بنابراین این جا چند راه کوچک و کوتاه را برای تقاضای عدالت برای انیسه می نویسم. من می دانم هیچ کدام این کار ها خارق العاده نیست و به خودی خود یک انقلاب را به وجود نمی آورد، اما هر صدا مهم است و بهتر است از خاموشی چون مبارزهء ما یک روزه و دو روزه نیست و ما باید به صورت دوامدار با کار های خورد و بزرگ به دفاع از عدالت و انسانیت ادامه بدهیم. حتی اگر یک انسان دیگر با کارِ کوچک ما متوجه اهمیت این موضوع شود دستاورد ما بزرگ بوده است.
پیشنهادات:
۱. فرانک فرانود پیشنهاد کرد که همه دختران متولد این ماه را «انیسه» بنامیم. اگر شما از تولد طفلی در این ماه خبر دارید، این پیشنهاد را به پدر و مادرش برسانید. این کار مهم است چون حتی سال ها بعد، وقتی انیسه های متولدِ این ماه، بزرگ شدند قصه قهرمانی انیسه و بی عدالتی ای که در حق او شد در خاطرهء ملت ما زنده خواهد بود.
۲. در فیس بوک یک برنامه ساخته شده توسط امید شریفی به نام «دو دقیقه سکوت برای انیسه.» در این برنامه در فیس بوک اشتراک کنید، روی صفحه اش بنویسید و دوستان تان را دعوت کنید. این کار مهم است چون باعث خواهد شد دوستان ما و مردم ما از جنایتی که در حق انیسه شد باخبر شوند.
http://www.facebook.com/events/412599288809257/?ref=ts&fref=ts
۳. در فیس بوک یک صفحه ساخته شده توسط رامین انوری به نام «عدالت برای انیسه.» همان کاری را که برای پیشنهاد شماره دوم کردید با این صفحهء فیس بوک هم بکنید.
http://www.facebook.com/JusticeForAnisa?fref=ts
۴. صفحهء فیس بوک متعلق به خانم فوزیه کوفی این پوستر را در مورد انیسه نشر کرده است. آن را روی صفحهء خود بگذارید تا کسانی که از مبارزهء انیسه و میلیون ها دختر دیگر در افغانستان خبر ندارند بدانند. اگر به هر دلیلی نمی خواهید از صفحه خانم کوفی این پوستر را لینک کنید، آن را به کمپیوتر خود ثبت کنید و دوباره به نشر برسانید.
۵. من در تویتر یک هش تگ ساختم. اگر در مورد انیسه در تویتر می نویسید از این هش تگ استفاده کنید تا همه چیز های نوشته شده در مورد او در یک جا قابل دسترس باشد. هش تگ این است:Justice4Anisa معمولا موضوعات داغ در تویتر توسط رسانه ها هم مورد پوشش قرار می گیرند، بنابراین این یک راهکار موثر است. در نوشته های تان رسانه های افغانستان و بین المللی را شامل سازید.
۶. خبر های مربوط به انیسه و کنفرانس مطبوعاتی شبکه زنان افغان را که در مورد انیسه صدا بلند کردند با دیگران در میان بگذارید.
http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2012/12/121205_k02–women-anisa.shtml
http://www.tolonews.com/en/afghanistan/8598-schoolgirl-shot-to-death-in-kapisa
۷. اگر وبلاگ دارید، در مورد انیسه بنویسید. اگر قلم تان خوب است، نوشته تان را به من بفرستید تا روی وبلاگ خود بگذارم و به وبسایت هایی که می شناسم بفرستم.
۸. اگر در رسانه دوست و رفیق دارید، آنها را تشویش به گزارشدهی در این مورد کنید.
۹. نوشته ها و عکس های مربوط به انیسه را روی صفحات فیس بوک دولتداران بگذارید. ارگ یک صفحهء رسمی در فیس بوک دارد. برایشان بنویسید! پیام بفرستید. کامنت کنید. حتما یک نفر حداقل روز یک بار به این صفحات رسیده گی می کند. این هم لینک چند صفحهء رسمی مسوولین:
http://www.facebook.com/pages/ARG-%D8%A7%D8%B1%DA%AF/204629649613285?fref=ts
http://www.facebook.com/pages/Farooq-Wardak/184818784879187?fref=ts
http://www.facebook.com/official.moph
http://www.facebook.com/gmicafghanistan
۱۰. و بلاخره، اگر امروز صنف دارید، اگر کار می روید، اگر در خانه قرار است مهمان داشته باشید، اگر با دوستان تان برای نام شام بیرون بروید، خلاصه اگر با مردمِ دیگر می بینید، برایشان در مورد انیسه بگویید و از آنها بخواهید که آنها هم این کار را بکنند. تغییر از یک نفر آغاز می شود.
تشکر از همه.
نورجهان اکبر
دستهبندی شده در: یادداشت ها
آنلاین : http://noorjahanakbar.wordpres...