عارف نورزی، برادرش و مواد مخدر؟
يک هتل در قندهار: 15 میلیون دالر امریکایی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
منبع: نشنال پست
نويسنده: برايان هوتچنسون - برگردان: بصير هلمندی
محمد عابد این هتل را ساخته و امیدوار است که اکنون بتواند توجه مسافرین بی باک و شجاع خارجی را برای اقامت در هتل رویال افغان جلب کند، هتلی که نخستین و شیک ترین هتل این شهر است.
برای ساختار و زیباسازی این بنا از آخرین سعی و کوشش استفاده شده و اکنون هتل رویال افغان یکی از جذاب ترین ساختمان ها در جنوب افغانستان است.
طبیعی است که این هتل از نظر موقعیت اینکه در جنوب کشور یک منطقه ای جنگی و بحرانی واقع شده است نگرانی های وجود دارد.
در ضمن حضور بیست و یک هزار سرباز کانادایی، امریکایی و بریتانیایی، چهره های معدود از شهروندان خارجی در شهر قندهار به چشم می خورد.
شهر قندهار که یکی از نا آرامترین شهرهای افغانستان به شمار می آید و از ثبات چندان خوبی برخوردار نیست، سربازان خارجی در این شهر از بیم مورد حمله قرار گرفتن همواره به صورت کاروان در این شهر گشت شده و از گشت زدن به صورت انفرادی خودداری می کنند.
اما محمد عابد که خودرا یک کشاورز زمین دار اهل قندهار معرفی می کند می گوید: با وجود نا آرامی ها و خشونت های مسلحانه توسط شورشیان در این شهر. این فکر به ذهنش رسید که یک چنین کاخ گزافگر را درین شهر بنا کند.
آقای عابد می گوید هزينه ی ساخت اين هتل به پوشش فلزی از طرف گروهی از سرمايه گذاران افغان پرداخت شده که او نخواست نامی از آنان ببرد.
آقای عابد در ادامه ای صحبت هایش در حالیکه در محوطه تفریحگاه این هتل روی چوکی اش تکیه زده می گوید مهمانان ما در این هتل را شهروندان خارجی، کارمندان مؤسسات غیر دولتی خارجی که اینجا کار می کنند تشکیل خواهد داد، اما نا آرامی های اخیر، تهدیدات از سوی شورشیان، حملات مسلحانه به هتل ها و اقامتگاهای شهروندان خارجی در شهرهای مختلف کشور خارجی ها را متأسفانه مجبور به ترک افغانستان نموده است که این امر می تواند باعث کاهش تعداد مهمانان خارجی شود.
به طور مثال مسئله حل نشده ی ربودن یک خانم آمریکایی در ماه گذشته بیشتر شهروندان خارجی را برآن داشت تا بارسفر را از افغانستان ببندند و تعدادی محدودی که باقی مانده اند سعی می کنند خودرا مخفی کنند تا از ربوده شدن و خطرات جانی در امان باشند. آقای عابد که برادر عارف نورزی یکی از مقامات بلندرتبه ای دولتی میباشد، می افزاید رویال افغان از تدابیر امنیتی شدید برخوردار خواهد بود و برای مهمانان اطمینان خاطر می دهد که با استفاده از گارد مخصوص نیروی پلیس ملی از بروز هرگونه اتفاق خشونت بار جلوگیری خواهد کرد و تمام مهمانان رویال افغان با کمال آرامش لحظات خوشی را در رویال افغان تجربه خواهند کرد.
پوليس مخصوص افغان که به عنوان گارد بيرون رويال ايستاده است
آقای عابد می گوید هیچ چیزی در افغانستان از نظر دیلوکسی با رویال افغان قابل مقایسه نیست، او می گوید حتی هتل سرینا در شهر کابل با تمام خوبیهایش نمی تواند نظیر رویال افغان باشد. اگرچند هتل سرینا در کابل از وضعیت امنیتی خوب تعریف شده برخوردار بود ، اما با آنهم حمله ای خشونت بار شورشیان وابسته به گروه طالبان در ماه گذشته که با عث کشته شدن چند تن از مهمانان خارجی، کارمندان هتل و نیروی امنیتی گردید از اطمینان امنیتی این هتل کاسته است. بنا به گزارش یک شهروند کانادایی که ازین هتل دیدن کرده بود 25 درصد از این هتل پنج ستاره اشغال شده با آنیکه شهر کابل از نظر امنیتی خیلی امن تر از قندهار به نظر میرسد.
آقای عابد اینکه آمار حملات انتحاری در قندهار بالا تر از دیگر نقاط کشور است را می پذیرد و اینگونه خشونت ها را برای جلب مهمانان خارجی خود یک"بحران" توصیف می کند. او همچنین به بدترشدن روز به روز اوضاع امنیتی در این شهر اعتراف می کند و به همین دلیل جهت بالا بردن سطح امنیتی برای مهمانان مجبور به ایجاد تغییرات در محوطه ی هتل می شود. حوض بیرونی و تفریحگاه را از قسمت پیش روی هتل به پشت سر هتل برای اینکه آرامش بیشتر مهمانان خارجی از سروصدا و ازدحام مردم در سرک تأمین شود و همچنین در صورت انفجار در سرک مزدحم قسمت پیش روی هم به مهمانان آسیبی و آزاری نرسد.
ایجاد تغیرات مذکور می تواند برای همه مفید باشد، چون در قسمت پشت سر هتل که قرار است حوض و تفریحگاه منتقل شود از آرامش خاصی برخوردار است و از دید مردم نا پدید است که صندلی های کنار حوض را در قسمت نور آفتاب قرار داده و کاملا به نوع غربی اصیل تزیین خواهد شد. در اینجا محدودیت های پوششی وجود ندارد و خانم ها می تواند به طور آزادانه و دلخواه خود حرکت کنند. هیچ افغانی در اینجا حضور نخواهد داشت و ورود افغانی ها جهت استفاده از حوض برای شنا اکیدا ممنوع میباشد.دلیل دیگری که برای انتقال حوض شنا و تفریحگاه به آنطرف محوطه وجود دارد مسئله مشروب و نوشیدن مایعات الکلی می باشد که از نگاه افغانی های مذهبی کار دور از ارزش های دینی به شمار می آید و اکثرا با وجود که با سواد هم هستند نسبت به نوشیدن الکل بدبین هستند . لذا در طرح معماری این ساختمان، ما را برآن داشت جایگاه دراز کشیدن در نور آفتاب و نوشیدن مشروبات الکلی از دید افغانی ها ناپدید باشد.
ساختمان این هتل به دو بخش تقسیم شده یک بخش مخصوص مهمانان خارجی که از تمام امکانات رفاهی و بهداشتی برخوردار است و بخشی دیگری برای مهمانان داخلی که دارای سالون های عقد و عروسی و رستورانت است که این بخش طوریکه معلوم هست نا تمام است. هنوز کارساخت و سازش به اتمام نرسیده اما استفاده می گردد. چیزی که از جذابیت این هتل می کاهد مناظر بیرون است وقتی از پنجره های این هتل به بیرون نظر می اندازی بچه های پابرهنه و کثیف به چشم می خورد که ظاهرا بی سرپرست و یا از خانواده های خیلی فقیر هستند که به این طرف و آنطرف دنبال جمع آوریی آشغال می دوند.
برای خواندن اين گزارش بصورت کامل اينجا را کليک کنيد
نظر برگرداننده
این یکی دیگر از اختلاس های پولهای ملت است که توسط یک عده از مقامات بلندرتبه دولت فامیلی و مافیایی کرزی صورت گرفته است. اظهارات مبهم آقای عابد برادر عارف نورزی از مقام های دولتی مبنی بر ایجاد صندوق هزینه ای این ساختمان از پول سرمایه دارانی افغانی که او نخواست نامهای شان را فاش کند خود نشانگر فريبی هست که دزدی آشکار عارف نورزی را برملا می سازد. و این سرمایه دارهای مبهم کی ها خواهند بود؟
واژه ای "اختلاس" که بعد از روی کارآمدن دولت ائتلافی در سال 2002 شهرت پیدا کرد و به عنوان یک واژه ای کثیر الاستعمال در اصطلاحات عمومی بیشتر به عنوان صفت دولتمردان جایگزین شد، امروزه ازتأثیر آن معنایی ترسناک واقعی اش کاسته است و کاملا به یک واژه ای معمولی تبدیل شده است. با فرا رسیدن روزهای حسابدهی ارگانهای دولتی، کابل پرس? مانند قبل سرگرم افشاگریی سرقت های بی رحمانه ای دارایی های ملی توسط دولتی ها می باشد.
اما مقام های اختلاس گر همچنان با بی شرمی تمام از همه ای این اتهامات انکار کرده و از حاضر شدن به دادگاه و استدلال منطقی سرباز می زنند .
مشکل عمده اینجاست که دستگاه قضایی افغانستان هم متهم به اختلاس و فساد می باشد و دادستان کل خود یکی از ناقضین حقوق بشر در دوران عضویتش در حزب اسلامی به رهبریی گلبدین حکمتیار بوده و امروز هم در سمت دادستانی کل از هیچ گونه فساد و رشوه گیری دریغ نکرده است. او اما ظاهرا خودرا مجاهد بر علیه فساد اداری در کشور می نامد و همواره جهت فریب افکار عمومی دم از مبارزه علیه فساد زده و خودرا نگران وضعیت بحرانی کشور وانمود می کند.
پس مردم افغانستان بی دفاع و صیدافتاده در چنگال این وحشیان بی احساس با وجود چنين فاسدان و جنايتکاران چه توقع و چه امید نسبت به آینده خود می توانند داشته باشند؟
پيامها
19 آپریل 2008, 19:31
az abad shodan in hotal khaile korsand shodam ba omede in ke dar har goshe keshwar chonin hotal ha abad shawad begzar ananeke dida nadaran besozan agar pole dozdi ham ast baz ham dar dakhele keshwar masraf shoda
20 آپریل 2008, 15:20, توسط جمال
پاسخ به پیام زیر:
az abad shodan in hotal khaile korsand shodam ba omede in ke
dar har goshe keshwar chonin hotal ha abad shawad begzar ananeke dida nadaran besozan agar pole dozdi ham ast baz ham dar dakhele keshwar masraf shoda
این بدین معناست که بگزارید چور وچپاول ادامه یابد و قاچاق بران مواد مخدر و جنایت کاران اطراف کرزی مردم را از حق حقوق شان محروم داشته و به ارزش رنج و گرسنگی مردم حلقه فاسدیکه دور کرزی گرد آمده اندعیش نوش کنند.
پیام این دوست ما مرا به فکر این گفته انداخت که "فکر هر کس به قدر همت اوست" اما نباید دیگران تحت تاثیر این گونه حرف ها قرار بگیرند مطمینآ چنین نخواهد بود.
20 آپریل 2008, 02:40
سلام !
گفته می شود آمریکاه در افغانستان از اورانیوم ضعیف شده استفاده نموده است!
اگر ممکن است این بحث را به نظر سنجی بگذارید تا اگر افراد شواهد دیده اند بنویسند.
مثلا رشد انواع سرطان ریه می تواند بهترین دلیل این حقیقت باشد>
23 فبروری 2009, 10:40
از حلال نیست یا از مواد مخدر یا از اختلاس ورشوت است
14 مارچ 2009, 06:39
نگویی نفامیم!