نقش معلم در تعلیم و تربیت
به مناسب مظاهره معلیمن مکاتب کابل
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
به بهانه روز معلم در و مشکلات فراروی معلمین داخل کشور که برای آرامش خاطرشان جهت تعلیم و تربیت اولاد وطن خواستار گرفتن حقوق حقه ای شان می باشند.
بیش از سه دهه است که کشور محبوب ما در آتش جنگ تبعیض و تعصب می سوزد. که در نتیجه پیامد های جنگ تمام ساختار های اقتصادی ،فرهنگی ... کشور ما نابود گردید و با رویکار آمدن نظام جدید سیاسی که بیش از شش سال است از حیات آن میگذرد کار های قابل توجه و در خور ملت عزا دیده ما در تمام عر صه ها بویژه عرصه فرهنگی و آمورشی با وجود حمایت گسترده جهانی از روند جاری سیاسی در کشور ما انجام نگرفته است. علیرغم اینکه همه به این واقفیم که فقر فرهنگی ریشه کلیه مشکلاتی است که از گذشته های دور تا امروز در میهن ما جریان داشته و دارد در آن نهفته است. اولیای امور می بایست به معلم و مدرسه بیش از گذشته و بیش از همه چیز توجه بیشتری نموده و بهای بیشتری قایل شوند.
در دنیای امروز تعلیم و تربیت به عنوان یک صنعت بزرگ و به صورت یک نهاد اساسی اجتماعات بشری پذیرفته شده است .
این معلم است که می تواند اشخاصی را برای فردای جامعه بار آورد که ذهن و فکر شان عاری از هرگونه تبعیض و تعصب نسبت به همنوعانش باشد.جهان امروز ما با گذشته ده یا بیست سال قبل تفاوت فاحشی دارد پیشرفت های سریع علمی و تکنولوژی نوین جهان مان را به دهکده ای جهانی تبدیل کرده است. و موجودیت ما دیگر به کشور ما یا محلی که در آن زندگی میکنیم خلاصه نمیشود بلکه ما یک شهروند جهانی هستیم که می بایست از موقف خود آگاه بود.
مقتضیات حفظ بقای اجتماع به عنوان واحدی متشکل و زنده ایجاب می کند که این صنعت همه ی جامعه را فرا گیرد و آنان را به گونه ای پرورش دهند تا برای خدمت و زندگی در اجتماع آماده و مجهز شوند، تا بتوانند نقش اساسی خود را در کلیه ای عرصه ها ایفاء نمایند.
چرخ های عظیم صنعت آموزش و پرورش با تمام پیشرفت های تکنولوژی که دارد به دست توانای معلم به گردش در می آید.
تحول کیفی در امر تعلیم و تربیت میتواند با تکیه بر نوسازی ارزش های فرهنگی و تکنو لوژی آموزشی از دانش آموزان امروز انسان های والا بار آورد و او را در حد اعلای علم ودانش پرورش دهد انسانی که بتواند با پیشتوانه علمی و اندوخته های تجربی دوران تحصیل مبنی بر اساس دلسوزی و احساس مسئولیت ماشین های فردا را به کار اندازد و با استفاده از امکانات صنعتی عصر جدید موجبات رفاه و پیشرفت جامعه ی افغانستان را فراهم کند، از مقامی برازنده ای بر خور دار است .
در این زمان که کشور ما در مرحله ی خاصی از حیات اجتماعی و سیاسی خود قرار گرفته است. تعلیم و تربیت از اهمیت ویژه ای بر خور دار است و مسئولیت معلمان در امر پیشبرد اهداف مقدس تعلیم و تربیت حائز اهمیت فراوان است چون در شرایط عصر حاضر پاسداری از میراث های فرهنگی و تلفیق هدف های آموزش و پرورش با آرمان های ملی و در کل بشری و شناخت عوامل بنیادی تربیت نسل ها به نقش اساسی معلم در پیشبرد تعلیم و تربیت در جامعه رنگ و جلا ی مخصوصی بخشیده که دیگر مسئله حرمت و احترام او از حد توصیف شاعران و نویسندگان گذشته و به توسعه و رشد اقتصادی کشور کشیده شده است و هیچ وسیله ی دیگری نمی تواند از این لحاظ جای او را به گیرد و معلم همواره به عنوان موء ثر ترین عامل تعلیم و تربیت مقام شامخ خود را حفظ خواهد کرد .
فرهاد خلیلی مدیر موسسه خودگردان آرین"کانون تعلیم و تربیه فرزندان غربت گزیده افغان در غرب ایران"
پيامها
8 می 2008, 13:33, توسط امیرالمومنین ملا نصرالدین
با سلام به خوانندگان کابل پرس?
در زمان کنونی مضمون های که در مکاتب افغانستان تدریس میشه اکثرا وارداتی بوده و به درد دانش اموزان این مملکت نمیخورد مثلا دروس قرانی تجوید صرف نحو منطق و شرعیات اصلا وجود نداره و اگر داشته باشه هم به شکل مدرن اش نیست جای علوم اسلامی را کمیا و ریاضی گرفته جای تلاوت را ورزش گرفته بهر شکل ممکن این حرکت خزنده ادامه داشته تا مردم را از دین و باور های مذهبی اش که ضامن استقلال مملکت است را از بین ببره, هروقت که نصاب درسی مملکت درست مطابق قانون لایتغیر الهی شد انوقت معلمین مستحق تنخواه بوده و در غیر ان صورت پول بیت المال به هدر رفته
9 می 2008, 10:05, توسط B.popal
باعرض سلام به آقای اميرالمومنين ملانصرالدين ؛
فکرميکنم پيام ارسالی تان جنبه شوخی وفکاهی داشته باشد ؟ وخواستيد ازاينطريق واکنش خوانندگان کابل پرس? رادريابيد ؟؟ پيشرفت وتمدنی که انسان به آن افتخار ميکندد مرهون همين مضاميني هست که شما آنرا مانع اسقلال وآزادی شمرده ايد
10 می 2008, 11:45, توسط طبیعت دوست
اقای ملا نصرالدین خان سلام !
در گام نخست من ندانستم که شما خود ملا نصرالدین هستید یا وسیله نقلیه ان مرحومی.در صورت احتمال اولی که اگر خود ملا نصرالدین باشید، من حرف های شما را به معنی طنز زیبا در معنی استعاره ئی کلمات تان جستجو میکردم. اما از اینکه قبلآ هم نوشته هایتان را خوانده ام و دشمنی احمقانه تان را با خرد متوجه شدم به این فکر شدم که شما نه ان ملا نصر الدین مشهور بلکه وسیله نقلیه ان فرهیخته میباشید.زیرا از فحوای کلمات تان تضاد و نا اشنایی و یا حد اقل خصومت بیمورد تان را با علوم و مخصوصآ علوم معاصر اعلان میکنید.خیلی کوتاه عرض کنم که اگر زنده گی امروزه را با نیازمندی هایش ،حتی باری بصورت کلی مورد نظر قرار بدهید.کشور عزیز ما ، با وجود داشتن تاریخ چند هزار ساله تمدن، در عصر حاضر در مقایسه با سایر کشور های دنیا در سویه انتهایی قرار دارد.این یک واقعیت غیر قابل انکار است.
ببین ملا جان ،برای اینکه خانه های خامه و زشت وطنت را با ساختمان های مدرن امروزی عوض کنی ، برای اینکه جاده های خاکی و پراز گرد وخاک وطنت را با جاده های اسفلتی و قیر ریزی شده عوض کنی ،برای اینکه وسیله دهقانی قلبه گاوی را( وسایل چند هزار سال قبل) با زراعت میکانیزه و مدرن عوض کنی،برای اینکه وسیله نقلیه ابائی را با و سایل مدرن امروزی عوض کنی.وبرای اینکه مریضان مظلوم را بتوانی مداوا کنی،زن بیچاره یی را که در هنگام زایمان در حال مرگ قرار دارد کمک بتوانی،برای اینکه خود را از احتیاج کشور های استعماری غرب و شرق رها بتوانی ،برای اینکه در تاریکی شب به عوض شیطان چراغ از نور زیبای برق مستفید گردی و از احتیاج تمام کشور های دنیا برای مهیا کردن وسایل و نیازمندی های عصر حاضر فارغ گردی ،در تمام عرصه های زندگی از سطح لازم زندگی برای انسانها برخوردار شوی،برای دفاع از وطنت، اگر روزی دشمنان وطنت با مدرن ترین وسایل جنگی بر ان حمله کنند.و تو در ارزوی دفاع از وطنت باشی،چه باید کنی؟ گاهی فکر کرده ای ؟چرا کشورت فاقد ابرو در بین هم قطاران خود میباشد؟
برای جواب همه این پرسش ها صرف یک پاسخ وجود دارد:اموزش علوم متداول عصر از جمله ریاضیات،کیمیا،بیولوژی ،جغرافیه،فزیک و...
صرف با اموزش علوم مدرن امروزی است که کشور عزیز ما قادر میشود تا به پا های خود ایستاده شود.ساکنان ان صاحب سر پناه ،لباس،و خوراک ،صحت،ارامش و اسایش گردند.دین در اینجا نمیتواند جوابگوی باشد.لطفآ دین را "ماکسملیزیرن" نکنید.این عمل سبب بدبختی دین تان را در اینده فراهم میکند.حتمآ میخواهی معنی این کلمه نا مانوس را از من بپرسی ؟من این کلمه را مثل انکه کریم سروش فیلسوف دینی ایرانی عصر حاضر استعمال کرده برایت نقل کردم.هدف موصوف از این کلمه عمومیت سازی معنی میدهد.یعنی دین را عمومی ساختن و در هر بخش زنده گی دخیل کردن معنی میدهد.من با وجودیکه با فلسفه موصوف زیاد موافق هم نمیباشم اما صرف همین موضوع را که ایشان تحلیل زیبایی نموده اند برایت نوشتم.اینرا بدان که دین اسلام مربوط به 14 قرن قبل میباشد.و از ان زمان جهان تحولات عظیمی را تجربه نموده است.همه شرایط و اوضاع انزمان تغییر خورده است.اگر بنابر اظهارات تو دین بدون تغییر باقی بماند،مثل لباس طفلی است که سالها قبل در قامت وی مناسب بود.اما امروز ان طفل بزرگ شده است.اگر لباس تغییر نخورد،حتمآ پاره خواهد شد.اینرا اگر من یا تو بخواهیم یا نخواهیم صورت خواهد گرفت.مگر تو متوجه تغیر بین انزمان و عصر حاضر نمیگردی؟یا اینکه خودت را قصدآ به جهالت واداشته ای؟(تجاهل عارفانه)اگر به واقعیت تو وطنت را دوست داری و برای بیچاره ساختن وطنت از دشمنان وطن الحام نمیگیری،بگذار تا فرزندان وطنت علوم را بیاموزند و خود کفا گردند.و از احتیاج بیگانگان رهائی یابند.اینرا بدان که حتی برای یک عملیات کوچک طبی وطندارانت راهی کشور های همسایه میگردند.حتی قادر به تولید ساده ترین وسیله زنده گی مثل گوگرد نیستند.گرسنه و محتاج ،چشم براه باز گشائی راه تورخم اند تا از گرسنگی نمیرند.واین برای تو شرم است.و دین در این باره حرفی برای گفتن ندارد.( لطفآ برای من حدیث ساختگی طلب علم را حتی در چین را مثال نیاورید).
تا زمانیکه انجنیران ما به ابادی وطن ما نکوشند و تا زمانیکه دکتوران ما به مداوای مریضان ما نکوشند،تا زمانیکه استادان ما به تربیه سالم نسل اینده نکوشند و تا زمانی که اقتصاددانان ما به علمی کردن راه رشد اقتصادی ما نکوشند.ما محتاج دالخوران پاکستانی و جاهلان ایرانی خواهیم بود.منحیث ختم کلام هم خدمت ات عرض میکنم که با کمک بیگانگان هم وطنت اباد نخواهد شد تا انگاهی که تو نا اگاهانه با علم در تضاد باشی.راست گفته اند که مفلس به داد بنده توانگر نمیشود.برو ملا صاحب روز تان خوش، به ارزوی پیوستن خود ت در صفوف خردگرایان.
15 می 2008, 15:39, توسط نا ظر حسینی نا جی کویته پاکستان
با سلام به دست اندر کارانی سایت خوب شما بدون شک تعلیم وتربیت از ارکان اساسی یک جامعه است اهمیت علم زمانی روشن میشود که ما
ارزش علم را درک کنیم وبرای آن جایگاهی را در نظر داشته باشیم
که خداوند سبحان(ج)میفرمایدآیا آنهائی که میدانندوآنهائی که نمیدانند برابرند؟پس خوب است که ماپس ازسه دهه ویرانی بفکرآبادانی این وطن باشیم نه اینکه معلمان این پیامپران دانائی
را مثل مرغ در قفس کنیم به امید آینده ای روشن برای افغانستان عزیزکه دیگربیسوادنداشته باشیم؛انشاالله.
پیروز باشید.
24 می 2008, 03:55, توسط ناهيد
معلمان در جامعه بشري نقش برازنده اي دارند. تعليم و تربيت نسل هاي گذشته امروز و فردا را همين معلمان اند كه بر عهده دارند.
اگر در جامعه دانشمندان يا سياسمتداران و اشخاص صاحب نامي را مي شناسيم همين معلمين آنها را پرورانده اند . نبايد فراموش كرد كه جهان امروز ما همانند گذشته يك يا دو دهه قبل نيست و فراگيري علوم نوين لازمه زندگي نوين و جهان نويني است كه ما در آن زندگي ميكنيم.
با سپاس از اين هموطن مان كه چنين مطلب زيبايي را نگاشته است. و تشكر از جناب مير هزار كه با شجاعت و اراده استوار و خلل نا پذير زمينه انعكاس بي پرده اي انديشه هاي قلم بدستان را فراهم آورده است.