صفحه نخست > دیدگاه > بزکشی کرزی با جرگه و کاخ سفید!

بزکشی کرزی با جرگه و کاخ سفید!

محمد آصف دادگر
دوشنبه 25 نوامبر 2013

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

لویه جرگه مشورتی که هدف اساسی آن امضای پیمان امنیتی و دادن مصئونیت قضایی به سربازان آمریکایی بود، سر انجام در روز پنج شنبه 29 قوس رسمن از سوی حامد کرزی افتتاح شد. گرچه شروع کار این جرگه با عکس العمل‌های متفاوت همراه بود، و موافقان و مخالفان خودش را داشت اما با آن هم سر انجام طبق معمول حرف، حرف کرزی شد و این جرگه دایر شد و بالغ بر 2500 نفر به حیث نماینده‌گان مردم در این جرگه حضور به هم رسانیدند.
حامد کرزی در افتتاح این جرگه سخنرانی طویل کرد و در آن از موضوعات مختلف یاد کرد، و در ضمن سایر گفته‌هایش این نکته را خاطر نشان ساخت که این پیمان بعد از سپری شدن انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، به امضا خواهد رسید. کرزی این خواسته اش را در روز اخیر جرگه نیز تأکید کرد. این گفته‌های کرزی واکنش‌های وارونه را به دنبال داشت و به ادامه حرف‌های کرزی نداهای در مخالفت با این گفته سر داده شد. صبغت‌الله مجددی رییس لویه جرگه مشورتی از این گفته‌ی کرزی با لحن تند انتقاد کرده و گفته است " کرزی‌صاحب هیچ حقی ندارد که همچو حرفی را مطرح کند. من می‌گویم که سهو و اشتباه می‌کند، به‌خاطری‌که تمام خواهشاتی که کرزی صاحب داشت و آنچه را که ما می‌خواستیم، آنها تطبیق و قبول کردند. با آنهم آنها را معطل می‌سازد، این کار به ضرر و زیان افغانستان است ".
مجددی در سخنرانی اختتامیه این جرگه در روز یک شنبه نیز از کرزی در این مورد گلایه کرده و خاطر نشان ساخت که باید این موافقت‌نامه به اسرع وقت به امضا برسد. و یاد آور شد که کرزی حرف‌هایش را قبول دارد، ولی کمتر این گفته‌ها را عملی می‌سازد. وی در ادامه می‌گوید " حالا ما قراردادی را که می‌خواهیم امضا کنیم و باید امضا شود، این یک چیزی است که از این ما منصرف شده نمی‌توانیم فعلن، رییس صاحب جمهور به ما وعده بته، که قرارداد را به زودی امضا می‌کند ". مجددی امضای فوری این قرارداد را به سود کشور می‌داند و می‌گوید در صورت امضا نشدن فوری این موافقت‌نامه وی از افغانستان مهاجرت خواهد کرد. در همین حال جان کری وزیر خارجه ایالت متحده آمریکا نیز بر امضای سریع این پیمان تأکید کرده و گفته است این پیمان باید در خلال یک‌ماه دیگر به امضا برسد. کرزی اما بر خواسته اش تأکید کرده است وپیش شرط امضای این موافقت‌نامه را انتخابات سال بعد عنوان کرده است.
افغانستان وابسته و مصرفی که ممکن نیست بدون کمک جامعه جهانی و در راس آن آمریکا حتی یک هفته ثبات سیاسی، اقتصادی، نظامی و... خویش را ضمانت کند چرا اینقدر تعلل می‌کند؟ این همه معطل سازی زاده کدامین نگرانی است؟ کرزی در قبل از برگزاری لویه جرگه گفته بود هر تصمیم که در جرگه گرفته شود مورد تائید او نیز خواهد بود، و وی جرئت رد این تصمیم را نخواهد داشت. اما حالا دچار تناقص گوی شده و در برابر رییس این جرگه قد علم کرده است. مجددی که ریاست جرگه را به عهده داشت و از آدرس این جرگه سخن می‌راند به تکرار بر امضای فوری این سند تأکید کرد و خیر و صلاح کشور را در آن می‌دید؛ اما این کرزی است که حالا در مقابل خواسته‌های ریاست این جرگه بلند شده و مخالف شماره یک آن شده است. شک و تردید‌های قبل از برگزاری این جرگه باز هم جان گرفته و اینطور تصور می‌شود که کرزی می‌خواهد با تعلل در این مورد خواسته‌های شخصی خودش را مطرح بسازد.
نماینده‌گان مردم در جرگه و در رأس آن آقای مجددی به یک فیصله واحد رسیده اند و این خواسته در تناقص با خواسته شخص کرزی قرار دارد، عکس العمل کرزی با تصمیم جرگه نقاب از روی وی برداشته و او را در معرض قضاوت خلق افغانستان قرار داده است. اگر قرار بود این پیمان به خواسته مردم امضا شود و صلاحیت دادن، مشوره‌ی آن به آدرس نماینده‌گان مردم بر می‌گردد پس کرزی مکلف است بدون هیچ گونه شرط و خواسته به ندائی اعضائی این جرگه گوش بدهد و این پیمان را به امضا برساند. و اگر خواسته جرگه برای کرزی اهمیت نداشت و آن را برای نمایش و ایجاد مشکلات شهریان کابل و حرام کردن بودجه، پروژه سازی کرده بود مسئله‌ی است متفاوت! اگر این پیمان به زود‌ترین فرصت امضا نشود سال میلادی جدید فرا می‌رسد و موقع تصویب بودجه‌ی آمریکا در کانگریس می‌گذرد، و زمانی که سربازان داخل افغانستان بودجه‌ی مشخص شده، نداشته باشند طبیعی است که این جا بوده نمی‌توانند. و این یعنی همون عدم امضایی موافقت‌نامه. باید هشدار جی‌کارنی سخنگوی کاخ سفید را در نظر داشته باشیم و بر عدم حمایت آمریکا و متحدینش نیز فکر کنیم. کرزی با راه اندازی این بزکشی به هیچ کس و هیچ چیز اهمیت نداده و آنچه برایش مهم است خواسته فردی خودش است. کرزی در آستانه‌ی تصمیم بسیار مهم قرار دارد که باید از هر لحاظ محتاط باشد و نگرانی‌های شخصی خودش خلل در این زمینه وارد نسازد.
حال مردم افغانستان و در رأس آن نماینده‌گان شان در جرگه مشورتی همراه با کاخ سفید در یک سو و کرزی با خواسته‌هایش در سوی دیگر این قرار داد اعلام موجودیت کرده اند، دیده شود که کرزی این دو را مغلوب خود می‌کند و یا هم بر عکس!

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • ای بلا گک! حالا عوض خود عکس کاکا کرزی را ماندی. اما هر چه کنی حالا به کاکا آصف شوقی مشهور شدی! برو خیره یک عکس خود را در تمام مقالات ات بان که پشت عکس ات دق نشی

  • اصف جان لایقل مزاری فرهنگ، دیانت قبر پرست! نگفتی تبصره سیاسی بود، مقاله نظری ویا.... این چی بود که تحریر داشتی؟ عکس از قبله گاه صاحب استا؟ خوب کلای تربوز مانندش مرا یاد اسنان های انداخت که به جرم ... در زمان حاکمیت طالبان به کشیده میشدند. اگر بلی، امید عکس والده صاحب ره هم در بیان بعدی فراموش ننمایید.

  • درمجلسی که جنایتکاران ملی مانند محقق خلیلی وسران پنجشیر سیاف از همه بد تر آلا گل مجاهد ریش سفیدش باشه . وای به حال آن ملت . خیلی خنده دار است اهههههههههههههه

  • من به حیث یک افغان به تو اقاء دادناخبر و دیگر کله گنبدانی قلمسوار و بیسواد دسته تون باید بنوسیم که:
    به اصطلاح مفاله ات هیچ چیزی ندارد بجز از راپوری با اضافه چند کلمات بدون منطق واستدلال درباره کهنترین اصیلترین و پر افتخارترین فرهنگ دیموکراسی افغانها یعنی لویه جرگه (این رو من نه میگم بلکه تما جهان متمدن و تاریخ میگه که جرگه افغانی یکی از دیموکرات ترین شیوه های همه پرسی است)
    دوم اینکه ما همه افغانها به افتخار میگیم که_ گــــــرنداسته ای غیرت افغانیم چون به میدان امدی میدانیم و این را جهانیان هم با ما قبول دارد و احترام دارند.
    ولی شما !!!!!

    فرق اصلیت و شعور تان با سایر افغانها را همیشه ولی در این جرگه با وضاحت بسیار آشکار کردید ؟؟؟!!
    در لویه جرگه مشورتی که اخراٌ بخاطر تصمیم گیری در باره امضأ یا عدم امضأ توافقنامه امنیتی بین افغانستان و امریکا برگذار شده بود نماینده های تمام اقوام و قبایل افغانستان در ان شرکت کرده و بخاطر سرنوشت افغانستان با احتیاط و شعور کامل تصمیم گرفتند تمامی آنها این مسله را برای خود ننگ دانسته و بنا بر مجبوریتها امضأ این سند را مشروط به بعضی قیودات قبول کردند که یکی از آنها دوری مراکز نیروهای امریکایی از مناطق مسکونی افغانها مطرح شد ولی برخلاف این همه !!!
    گروهی از اشترک کننده گان که اکثر آنها مربوط به برادران هزاره بودند آمضأ قرارداد را مشروط به تأسیس مرکز نظامی نزدیک به مناطق مسکونی خویش من جمله ولایت بامیان کرد که نه تنها در تضاد با خواسته های دیگر شهروندان بوده بلکه تضاد در مفکوره فرهنگ و دیگر اساسات اجتماعی را داشت بیان میکرد و میکند. حالا سوال اینجاست که شعور و تصمیم گیری این عقلیت از نماینده گان با سایری و اکثریت مطلق نماینده گان در جرگه را چگونه میتوان مقایسه کرد و چه نتیجه باید گرفت سوالی است که هر انسان عاقل میتونه پاسخ داد؟؟؟؟؟

  • نمایندگان ولایت بامیان میخواهد که نسل گیری کنند واصلاح شود تادراینده از قواره شناخته نه شود ههشههههههههههه

  • جنابان وز، وزک تان ناشی از تعصب و جهالت است؛ کمی مطالعه بفرمائید. غیرت افغانی؟؟؟! هههههههههه.
    و بامیان افتخار این ویران شده وطن است. چه حرکت های مدنی اش، چی آثار باستانی اش، که طالبان این سرطان های عفونت زا معیوب اش کردند، و در اخیر چه این پیشنهاد سنجیده شده شان! حکومت کرزی خان که به داد بامیان نرسید، اگر می گید نه پس سرک کاه گیل شده نمونه اش.
    کشور های مختلف با امریکا پیمان بسته اند آیا همه بی غیرت اند؟ سایر کشور ها شعور سیاسی شان به اندازه سیاسیون کشور نگون بخت ما نیست؟
    جنابان به مادر و پدر من کار نداشته باشید متن ناقص است بفرمائید بدانم و از رهنمایی های تان مستفید شوم. در غیر آن گفته های تان طی چند نوشته من همه و همه غرض و مرض شخصی دارد. هیچ انسان کامل نیست و مشکلات خودش را دارد و من هم ادعای استثنا بودن ندارم! چسپیده اید به عکس و نسبتش می دهید به پدر و مادر این برای غیرت افغانی تان پاینت منفی می آورد. اگر واقعن به غیرت افغانی تان باور دارید. اگر باور ندارید به روخ من نکشید این غیرت بی غیرتی را!

  • اصف مزاری فرهنگ، قبر پرست! اینکه امریکا پیمان با کشور های مختلف بسته است، مفیدیت و مضریت ان از فهم شما طفلک خارج است.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس