صفحه نخست > خبر و گزارش > پروژه سال 1393 رژيم قومی طالبانی: کوچی گری در تمام ولایات

پروژه سال 1393 رژيم قومی طالبانی: کوچی گری در تمام ولایات

کابل پرس خبری
سه شنبه 10 دسامبر 2013

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: کوچی گری یکی از پدیده های شوم و منفوری ست که در سه قرن اخیر، حکومت های خودکامه، با استفاده از آن دست به شدید ترین جنایات ضد بشری زده اند که این جنایات با هجوم همه ساله ی کوچی های طالب به مناطق مختلفی در هزارستان مانند بهسود، دایمیرداد و غزنی و مناطقی در شمال ادامه پیدا کرده است. کوچی ها در هجوم همه ساله خود که به هدف کشتار، غارت و غصب زمین صورت می گیرد، حمایت همه جانبه حکومت قومی طالبانی کرزی و گروه مسلح قومی طالبان را با خود دارند. در بودجه ی سال 1393 خورشیدی، حکومت افغانستان میلیون ها افغانی را برای اعمار دفاتر ولایتی ریاست انسجام کوچی، در تمام ولایات افغانستان اختصاص داده است. علاوه بر این بودجه، مبالغ هنگفتی نیز برای اعمار لیلیه در تمام ولایت افغانستان در نظر گرفته شده است. اختصاص چنین هزینه هایی نسبت به کل بودجه و بودجه ی اختصاصی به مناطق دیگر افغانستان که شامل گروه های مردمی غیر افغان می شود، پرسش برانگیز است و گوشه ای از پروژه ی حکومت را برای سال 1393 خورشیدی، برای گسترش ناامنی از مسیر کوچی مشخص می سازد.

کوچی ها که به گفته ی یکی از سران آنان محمود خان سلیمان خیل، در دیدار محرمانه با سفارت آمریکا بیش از نیمی از طالبان را تشکیل می دهند، بدون هویت مشخص، در پناه طالبان و حکومت افغانستان، نا امنی را دامن زده و کار قاچاق اسلحه، قاچاق مواد مخدر و قاچاق آثار تاریخی باستانی را تسهیل می کنند.

علاوه بر این موارد، در داخل جامعه ی کوچی، حقوق زنان و کودکان به شدت نقض شده و هیچ مرجعی نمی تواند آنان را بازخواست نماید.

با وجود ادعاهای حکومت قومی طالبانی کرزی، گمان نمی رود جمعیت کوچی ها چیزی بیشتر از 50 هزار تن باشد. با این حال، هزاران تن از پشتون های پاکستانی، بدون هیچ کنترل و نظارت مرزی، وارد خاک افغانستان شده و کار قاچاق اسلحه، مواد مخدر و آثار تاریخی را پیش می برند. از آنان همچنین به عنوان سربازان طالبان بکار گرفته می شود.

حکومت های افغان، در حدود 3 قرن حکومت خود، از کوچی های افغان استفاده کرده اند اما هیچگاه برای عادت دادن آنان به زندگی مدنی کوششی نکرده اند. حکومت فعلی نیز هرچند با دادن امتیازاتی به کوچی ها همچون ده کرسی پارلمانی، تبعیض سازمان یافته را علیه غیر افغان ها پیش می برد اما، جامعه ی کوچی هنوز جامعه ای بدوی می باشد که تاکنون فقط تصویر رفتارهای خشن آنان با غیر افغان ها، در ذهن ها جای باز کرده است.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • دانش بشر هرچه قدر حقیر باشد ، خدا بزرگتر است . هر قدر معرفت او بیشتر گردد ، خد از میانه می رود.
    هر قدر گرایشات مذهی در افراد بیشتر باشد ، ضریب هوشی آنها کمتر است . بر عکس ، هر قدر ضریب هوشی بالا میرود ، میل به دینداری کمتر می شود .
    می خواهی ، دوباره هک ام کن .
    من از یادت نمی کاهم

  • یک معلم را پس از سه سال زندان مجرد به بیمارستان انتقال دادند .
    کنون ، معلم ...
    دو پایش با زنجیر در چپرکت بیمارستان بسته است
    فریاد های در گلو خفته ی
    از انسان بودنم می شرمم
    واقعاً

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس