پرويز کامبخش شش ماه پس از صدور حکم اعدام همچنان در انتظار محاکمه و زندانی است
گزارشگران بدون مرز
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
شش ماه پس از صدور حکم اعدام برای پرويز کامبخش روزنامه نگار جهان نو, گزارشگران بدون مرز از مقامات قضایی افغانستان خواهان آزادی این روزنامه نگار است.
گزارشگران بدون مرز در اين باره اعلام ميکند " برای ما قابل فهم نیست چرا دستگاه قضایی افغانستان علیرغم وجود مدارک روشن در بیگناهی وی نمیخواهد این روزنامه نگار را آزاد کند. لازم است که رسيدگي به وضعيت اين روزنامهنگار با سرعت بیشتری انجام گیرد. تائید شکنجه پرويز کامبخش بدست مقامات امنیتی از سوی طب عدلی و غیر قانونی عمل کردن دادگاه ابتدايي ولايت بلخ، که به شکل غير علني و بدون حضور وکيل مدافع برگزار شده بود دلایلی کافی برای آزادی این روزنامه نگار است که از نه پيش در زندان بسر مي برد."
از اواخر ماه جوزا محکمۀ استيناف ( تجدید نظر ) پرويز کامبخش به تاخیر افتاده است. قرار بود تا دادگاه اظهارات برخی از شاکیان، دانشجویان و یک استاد دانشگاه را که در مزار شریف هستند، بشنود اما اين افراد هنوز به کابل دعوت نشدهاند. بنا بر اظهارات روزنامهنگار يعقوب ابراهيمي علیرغم تقاضای صدها تن از روزنامهنگاران و شهروندان افغانی برای رسیده گي فوری به دوسیه این روزنامه نگار اما بازهم دادگاه اقدام عاجل نمیکند. " حتا نامه برای شاهدان را ما برای آنها ارسال کرده ایم."
سهشنبه ١٨سرطان تجمعات و تظاهرات در حمایت از پرويز کامبخش در ١٥ ولایت افغانستان برگزار شد. روشنفکران، نویسندگان و روزنامهنگاران افغانی و بسیاری از مردم با امضای بیانیهای خواهان " تامین عدالت و رسیده گی فوری به دوسیه ی سید پرویز کامبخش " و آزادی وی شدند.
سيد پرويز کامبخش که از تاريخ ٥ عقرب ١٣٨٦ در بازداشت بسر مي برد، از سوی دادستان (سارنوالی) متهم به " در اختيار داشتن و انتشار مقاله ای کفر آميز " شده است. روزنامه نگار جهان نو و دانشجوي رشته روزنامه نگاری دانشگاه مزار شريف در تاريخ ٢ دلو ١٣٨٦ از سوی شعبه امنيت عامه دادگاه ابتدايي ولايت بلخ، به شکل غير علني در ساعات غیر اداری و بدون حضور وکيل مدافع به اتهام " اهانت به دين اسلام و پخش مقاله ای کفرآميز" به اعدام محکوم شد. این موارد همه عدول از قوانین افغانستان و نشان از غیر قانونی بودن دادگاه مزار شریف است. پرویز کامبخش در تاريخ پنجشنبه ٩ حمل ١٣٨٧ به زندان پل چرخي در حومه کابل انتقال يافت. از تاریخ ٢٩ ثور محکمۀ استيناف ( تجدید نظر ) وی در کابل آغاز به کار کرده است.
از سوی ديگر گزارشگران بدون مرز بدون مرز يادآور مي شود که جواد احمد روزنامه نگار افغان شبکه تلويزيون کانادايي سي تي وی (CTV)، همچنان در پايگاه نظامي کندهار در بازداشت بسر مي برد. وی در تاريخ ١١ عقرب ١٣٨٦ توسط نظاميان امريکايي به اتهام داشتن شماره تلفن يکي از مسئولان طالبان در تلفن همراه خود و مصاحبه با وی بازداشت شد. ارتش امريکا اين روزنامه نگار جوان را به " دشمن جنگنجو " متهم کرده است. هفته گذشته دهها تن از روزنامهنگاران و سازمان های مدافع حقوق بشر در افغانستان خواهان آزادی این روزنامه نگار شدند.
پيامها
24 جولای 2008, 14:19, توسط ساغر
امروز جهان کجا رسیده ما کجا ماندیم کشور ما مشکل دیگر نداره تنها مشکل ما ترجمه فارسی قران پاک بدون متن عربی است چی فاجعه بزرگی افغانستان تنها کشور اسلامی واقعی است وخداوند ازاین مردم رازی است همانطور که میبیند مردمان این کشور در صلح صفا وترقی با اسایش کامل زنده گی میکنند ومردم این کشور بعداز مرگ به بهشت خواهد چونکه از چهره هایی نورانی شان پیداست و بهشت برای همچنین افرادبا ریش ولنگی ساخثه شده
25 جولای 2008, 10:15, توسط غلام
یک دفه حکم اعدام یک مسلمان یک هندو یک سکهه از طرف قاضی صادر شد . هر سه شانه به بای تخته دار بردن , از همه اولتر از هندو اخرین خواهششه برسیدن . هندو گفت مه دو ورق از گرنگ میخواهم که بخوانم , لهظا بعد از این که خواهششه بوره کردن به بای تخته دار بردنیش , مگر تخته خراب شده و او ره معاف کردن , بعد از او اخرین خواهش سکهه ره برسیدن و خواهش او ره هم بوره کردن ولی خراب بودن تخته زندگی او ره هم نجات داد . حلا از مسلمان اخرین خواخششه بورسیدن , مسلمان به غصه جواب داد , خواهشه سرش خاک برتو برو اول تخته داره ره جور کو .
26 جولای 2008, 03:14
It is really a great shame that today in an Islamic country a young man who doesn’t have complete experience of life, instead of advicing and showing him the right way the slaves of foriegners are sentencing him to death. I want to ask that judge that if Respected Kam Bakhsh would be his son would he do the same thing for his son?