صفحه نخست > خبر و گزارش > بالا بودن سطح توقعات طرفداران عبدالله؛ رهزنان ملا تره خیل؛ رقابت دوستم و (…)

بالا بودن سطح توقعات طرفداران عبدالله؛ رهزنان ملا تره خیل؛ رقابت دوستم و عطا؛ فدرالیسم و سنت حکومت پشتونی

کابل پرس خبری
سه شنبه 8 جولای 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

به نظر می رسد سطع توقعات طرفداران عبدالله عبدالله از آنچه این نامزد انتخاباتی می خواهد فرا تر رفته و یکی از چالش های اصلی او فروکاستن از توقعاتی ست که خارج از چارچوب اصلی همکاری او با حلقاتی ست که در سیزده سال گذشته با آن ها نزدیک و همکار بوده است. برای نمونه بیشتر افراد مربوط به این حلقات همکار، خواستار بقای سیستم موجود یا به تعبیر منتقدان نظام قبیله ای می باشند و اما در سوی دیگر اکثر آنانی که به عبدالله رای داده اند می خواهند نظام تمامت خواه قبیله ای برچیده شود.

ناظران معتقدند که بخشی از درگیری های انتخاباتی بر سر بدست آوردن ولایت بلخ میان عبدالرشید دوستم و عطا محمد نور می باشد. عطا محمد نور و عبدالرشید دوستم سابقه ی درگیری با یکدیگر داشته و هر دو برای بدست آوردن ولایت بلخ با هم رقابت های شدید دارند. گفته می شود تیم اصلی حامد کرزی و اشرف غنی احمدزی از جدال این دو تن برای افروختن تنش های قومی در صفحات شمال استفاده می کند و پلان در آخر از میان خارج کردن هر دو می باشد تا راه برای ناقلین در شمال هموارتر شود.

عطا محمد نور والی بلخ در بیانیه ای گفته است که:" ما از همين حالا حكومت مشروع را با زعامت جناب داكتر عبدالله عبدالله اعلام مي داريم و خود را ملزم به پيروي از آن مي دانيم."
مخالفان آقای نور می گویند این تلاش های او به این دلیل است که در حکومت اشرف غنی، ولایت بلخ از او گرفته خواهد شد.

وزیر امور خارجه آمریکا می گوید:

من از گزارش ها در مورد تظاهرات در افغانستان آگاهی دارم و پیشنهاد های ایجاد یک "حکومت موازی" را مایه عمیق ترین نگرانی می بینم. ایالات متحده امریکا توقع دارد تا نهاد های انتخاباتی افغانستان یک تفتیش کامل و دقیق را بادرنظرداشت تمام ادعاهای موجه در مورد تخلفات انجام دهند. در عین زمان هر گونه توسل به خشونت، و یا تهدید به توسل به آن و یا توسل به راه های مغایر با قانون اساسی و انواع تهدید های دیگر به هیچ وجه توجیه پذیر نیست. تمام جوانب ذیدخل به نقش غیر سیاسی نیرو های امنیتی احترام بگذارند. ما از تمام رهبران افغان میخواهیم تا برای حفظ دستاورد های دهه ای گذشته و حفظ اعتماد مردم افغانستان آرامش را حفظ کنند. هر گونه عملی که منجر به کسب قدرت با شیوه های فرا قانونی گردد باعث از دست دادن حمایت های مالی و امنیتی ایالات متحده امریکا و جامعه جهانی به افغانستان می گردد.

هر چند طرفداران تیم عبدالله عبدالله گفته های جیمز دابنز، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان و پاکستان را مبنی بر به تعویق افتادن نتایج انتخابات و بررسی تقلبات به نفع خود می پندارند، اما آگاهان امور معتقدند که آمریکا بازی دوگانه ای را پیش می برد.

برخی خبرها حاکی از آن است که حامد کرزی و تیم اشرف غنی احمدزی برای فرونشاندن اعتراضات تیم مقابل به نتیجه ی ابتدایی انتخابات، توزیع پول و وعده ی مقام و چوکی را از سر گرفته اند.

برخی از طرفداران اشرف غنی احمدزی می گویند امیدوارند دولت نامزد مورد حمایت آنان، یکی از رهبران کوچی ملا تره خیل را به عنوان والی پنجشیر مقرر کند. در همین حال خبر ها حاکی از آن است که رهزنان تحت امر ملا تره خیل در اطراف کابل، با استفاده از اوضاع ناآرام این شهر، برای چپاول و غارت آماده می باشند.

بیشتر ناظران و آگاهان بی طرف معتقدند که بهترین گزینه برای عراقی نشدن اوضاع افغانستان، فدرالیسم می باشد. فدرالیسم، اساسی می تواند باشد که گروه های قومی مختلف افغانستان خود را در حکومت سهیم بدانند و از تنش های قومی کاسته شود. همزمان عدالت در ثروت ملی نیز از راه فدرالیسم بهتر بدست می آید.

حامد کرزی آخرین رییس جمهور پشتون تبار افغانستان است که ناظران معتقدند او طبق پالیسی قبایل باید قدرت را به یک پشتون دیگر تحویل دهد. او خود پس از برچیده شدن امارت اسلامی محمد عمر آخوند یکی دیگر از رهبران پشتون، قدرت را در دست گرفت. گفته می شود تیم اصلی حامد کرزی و گروه طالبان هر دو از ریاست جمهوری اشرف غنی احمدزی حمایت می کنند.

برخی کاربران شبکه های اجتماعی نوشته اند که حکومت عبدالله مانند حکومت کوتاه مدت دو تن دیگر از رهبران تاجیک حبیب الله کلکانی و برهان الدین ربانی دوام چندانی ندارد. آن ها می گویند پشتون ها باید در راس قدرت باشند تا آرامش در کشور برقرار شود.
حبیب الله کلکانی یکی از رهبران تاجیک بود که در اویل سال 1929 میلادی با شورش، حکومت امان الله را ساقط و خود برای چند ماهی در کابل و اطراف آن اعلام پادشاهی کرد. پادشاهی حبیب الله کلکانی دیری نپایید و مجبور به ترک کابل شد. او در نیمه های همان سال 1929 میلادی، با امان نامه ی نادر بر قرآن خود را تسلیم کرد، اما با هم، او و تعدادی از همراهانش توسط حکومت نادر به دار آویخته شدند.

برهان الدین ربانی یکی دیگر از رهبران تاجیک بود که در ماه سپتمبر سال 2011 میلادی در نتیجه ی یک حمله ی انتحاری طالبان کشته شد. از حکومت او به عنوان حکومت مجاهدین یاد می شود. او برای مدتی در کابل قدرت را در اختیار داشت اما با آمدن طالبان از قدرت کنار گذاشته شد. او پیش از تصرف کابل توسط طالبان، به این گروه لقب کبوتران صلح داده بود و با آن ها همراهی هایی داشت و پس از رژيم طالبان نیز ریاست شورای عالی صلح را بر عهده گرفته بود. با این وجود او در نتیجه ی حمله انتحاری طالبان در کابل کشته شد. از حکومت ربانی به عنوان دومین حکومت تاجیکی در تاریخ معاصر افغانستان یاد می شود.

برخی خوانندگان کابل پرس? توصیه می کنند از ذکر ملیت افراد و رهبران سیاسی جلوگیری شود. کابل پرس چنین نمی کند و معتقد است که نادیده گرفتن مساله ی ملیت و قومیت افراد و حتا تخریب آن توسط حکومت های افغان، یکی از عوامل اصلی بحران می باشد. با سرکوب و نادیده گرفتن هویت های قومی نمی توان بر بحران های جاری غلبه نمود. از همین روی به رسمیت شناختن تنوع و گوناگونی قومی با ایجاد حکومت فدرال، یکی از راه های مطمئن جلوگیری از درگیری های خونین می باشد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • باداران فرمان میدهند، برده ها اطاعت میکنند.
    عبدالله نامزد معترض در میان هوادارانش گفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به او زنگ زده
    و گفته است که جان کری را روز جمعه به کابل می فرستد و از او خواسته که دولت موازی اعلام نکند.

  • امریکا حیران است که بین دو نوکر سرسپرده خود چه کار کند.
    حتی در دیموکراسی تقلبی دو نفر رئیس جمهور شده نمیتواند.
    هردو نوکرآماده اند که منافع امریکا را در افغانستان تضمین کنند. هردو آماده اند
    که قرارداد فروش افغانستان را با امریکا امضأ کنند.
    اما امریکا باید یکی ازین دو نوکر خود را به چوکی ریاست جمهوری بنشاند
    و توسط چند میلیون دالر به حلقوم نوکر دیگر صدای اعترضش را خاموش کند.
    میرهزار میماند در ناروی و نسخه های پی در پی او برای تجزیه افغانستان!

  • باداران فرمان میدهند، نوکران اطاعت میکنند:

    جان کری گفت:
    در صورت اعتراض، کمکهای آمریکا قطع می شود!
    اگر داکتر عبدالله مردم دوست و میهن پرست می باشد و نمی خواهد کمکهای مالی و امنیتی آمریکا
    به افغانستان قطع شود، باید نتایج انتخابات را بپذیرد و دست از اعتراض بردارد!!!

  • حكومت در 5 سال قبل هم به شكل تقلبي از نزد داكتر عبدالله گرفته يا غصب شد حالا وقت ايجاد يا اعلام دولت از جانب داكتر عبدالله است ولي من نمي دانم از كجا اسم اين حكومت در رسانه طلوع نيوز، به نام حكومت موازي اسم گذاشته است، از همكاران حق خواه و مجاهدان ميخواهم از طلوع بخواهند اسم اين حكومت حق را حكومت موازي نگذاشته، راه كمك به حق خواهي را ادامه داده، تحريف ايجاد ننموده، نافهميده بر پيكر انسانيت و حق خواهي ضربه نزنند. در غير آن روزي از اين بي توجه يي خود پشيمان خواهند بود
    با احترام

  • دوستان عزیز ، این دو نوکر اجیر شده می خواهند که دو باره در زمان مجاهدین که هر یک با چمدان های پول و دلار کابل را به گند کشیدند و به همان فکر و خیال هستند این جنابان این همه پول و ثروت را با خود شان خواهند برد ؟؟ فکر می شود که مانند قبل ریاست جمهوری کرزی که عبدالله نامزد بود با یک چمدان پول از قدرت کنار رفت و با ز هم عطش همان پول را دارند و اقای عنی که دلش مانند کدو پر است که به قدرت گوش به فرمان میرسد و نانش به روعن ، و دو باره همان آش و با همان کاسه لیسان قدیم با طالبان . هیچ چیزی تغیر نخواهند کرد. خـــــدا به داد مردم بیچاره کابل برسد و انها را حفظ کند از این جنایت کاران تاریخ.

  • بر گفته هاي اشرف غني نمي توان اعتماد كرد زيرا او به فكر خودش نيرنگ بازي هاي زيادي نموده و فكر مي نمايد باز ميتواند اين نيرنگ بازي ها را ادامه بدهد، يكي از نيرنگ اخير وي ميتواند پيشنهاد طرح جديد تفتيش كل راي باشد تا با آن بتواند افكار را از تقلب هدايت شده به سمت ان سوق دهد.

  • اگر مرد هستید ملا تره خیل را آتش بزنید و سران فاشیست اوغان را ترور کنید. سیاف و چند حرامی دیگرش را از بین ببرید که کان شیطنت هستند.
    هرج و مرج در کوچه و بازار نکنید. مردم عادی و مال مردم را غرض نگیرید.
    تنها سران غول فاشیست را بزنید.

  • مسوليين بلند پايه امريكا واتحاديهء اروپا يكسره درين تقلب ها دست دارند، حتي به ميديا اجازهء پوشش خبري تقلبات انتخابات را نداده اند، اگر اينقدر تقلب سازماندهي شده ومستند را تيم داكتر عبدالله انجام ميدادند بنام (وارلاردها )و سران جنگي امريكا آنها را به چهار كتاب ضد غرب وضد آرامش وناقض حقوق بشر به محاكم بين المللي احاله ميكرد ولي حالا كه غني جان وكرزي جان واحدي از خودشان است همهء اين نهاد هاي به اصطلاح بين المللي خاموشي مرگبار اختيار كرده اند ويا هم گاه گاهي براي انحراف أذهان عامه سخنان چند پهلو ميزنند كه تفسير نمودن هر حرفش هفته ها را دربرميگيرد

  • اين سگ پاچه گير باز پيداشد ودر سگ خانه كابل پرس غو غو كرده راهي است .

  • چند پیشنهاد: جنگ خو شروع میشه بخواهم یا نخوهیم
    ۱: حودخیل آتش زده شود و حودخیلی ها همه باید بروند جای اصلیشان لغمان
    ۲ طالب تره خیل و کرزی به داراویخته شوند.
    ۳: دوستم و ضیا احمدزی سنگسار شوند
    ۴: داکتر اسپنتا ریس جمهورشود

  • اگر د و ستم خر آ د م شو د هیچکس چیز ی کر د ه نمیتو ا ند

  • بازی بزرگ هنوز ادامه دارد که سر و برش معلوم نیستريا، رقابت بین امریکا و اتحادیه اروپا به شدت روان است، انگلی ها در تلاش آن اند تا به کمک مالی عرب ها اشرف غنی را سر قدرت بیاورند. اشرف یک مریض و احساساتی است حتی به مفاد پشتون ها نیست> در پهلوی اشرف اشخاص فاسد و ورشکست های سیاسی موجود است به اصطلاح خشم خانه جور شده که با افغان ملتی ها یکجا وطن را به بحران می کشانند. دوران های گذشته گذشته که پشتون کوچی بالای مردم مانند دوران ظاهر نادر حکومت دیکتاتوری کند. بهتر این است که حکومت مشترک فدرال بسازند
    در شرایط کنونی اگر بخواهند که وضع آرام شود بهتر است که کرزی، اشرف غنی و داکتر عبدالله هر سه کنار بروند و شخثص سوم را در یک دور موقت بیارند.
    امریکا دروغ میگوید نفاق افگن است نه کمک های خودرا قطع مینماید و نه از افغانستان میرود الی اخیر سال 2015 تمام بودجه جنگی خودرا تصویب کرده و حتی بودجه برنامه های انکشافی تعرضی اش به شکل مخفی تیز تثبیت است. این اوغان ها است که نمی دانند و با سیاست خام خود هم وطن را ویران کردند و هم خودرا رسوا کردند. تزک اوغانستان کست امزسکا در جهان است.
    در مورد حکومت تا جک ها باید گفت که اعتدال پذیر اند و خضونت را کار ندارند. استاد ربانی به قانون و فیصله ملل متحد حکومت را به کرزی تسلیم کرد و این کرزی را به بی نید کهبخاطر قدرت ون و مردم را ده پخته حلال کرده و هنوز رها نم یکند.هارون خراسانی

  • سگ کابل پرس? از باداران خود هم مایوس شده. او میداند که مانند انتخابات 2009
    امریکا با چند میلیون دالر در حلقوم عبدالله صدایش را خاموش میکند.
    بعد همین سگ ولگرد (بهمنک) می ماند و زهر مار قَی کردن در وبسایت کابل پرس.
    این احمق نمیداند که امریکا مجبور است بین دو نوکر خود یکی را انتخاب کند. گرچه
    هردو نوکر در خوشخدمتی از همدیگر پیشدستی کنند، اما امریکا در همین دیموکراسی تقلبی خود،
    نمیتواند دو نوکر را در عین زمان رئیس جمهور بسازد.

  • در دهان مادر مادر و در دهان مادر مادر اشرف غنی و در دهان مادر مادر طرفداران آنها شاشه کنم هه هه هه ههه

  • گوشهء از سخنرانی عبدالله در خیمه لویه جرگه

    ما تمام عمر خود را وقف وحدت ملی کردیم و تمام عمر خود را وقف دفاع از افغانستان کردیم
    و افغانستان واحد را نورچشم خود می‌دانیم و تجزیۀ افغانستان را نمی‌خواهیم؛ سعادت و یکپارچه‌گی افغانستان را می‌خواهیم،
    زیرا عزت افغانستان در وحدت ملی و تمامیت ارضی‌ مردم افغانستان است.

    امروز صبح قبل از این‌که به این برنامه بیایم،
    وزیر خارجه امریکا که برای یک سفر در چاپان به سر می‌برد به من تلفن کرده بودند
    و بعد از آن رییس‌جمهور امریکا تلفن کردند و من با آنان صحبت‌هایی داشتیم و وعده آنان این بود
    که ما برای دفاع از عدالت و در افشای تقلب در کنار مردم افغانستان ایستاده استیم و اطمینان
    دادند که از هیچ نامزدی حمایت نکردند و نمی‌کنند؛
    اما در روند انتخابات خواهان افشای تقلب استیم و ما از این حرف امریکا استقبال کردیم.

  • نوکرمنشی هم از خود اندازه دارد. شرم بر تو باد که منتظر فرمان بادارامریکائی ات هستی.
    هردوی شما وطنفروشان در خوشخدمتی برای باداران تان از همدیگرپیشدستی میکنید.

  • داکتر اشرف‌غنی احمدزی نامزد ریاست‌جمهوری اعلام کرد که نتایج ابتدایی را می‌پذیرد. آقای غنی گفت تفتیش ۱۹۳۰ محل رای‌دهی نشان داده که آرای تقلبی داکتر عبدالله بیشتر از آرای تقلبی او بوده است. ( منبع روزنامۀ هشت صبح )

  • بازار سیاست مدران قومی بعضا زودگرم می شود ولی زود سرد می شود چون دور نما تنگ نظر انه پایدار نیست و مبنا انسانی ندارد
    برای قوم پرستی پشتون ،تاجک .... همه محکوم است
    همچنان از توهین اقوام متنفرم و دو نوع اشخاص به اقوام توهین می کنند
    1-اشخاص کوتاه .
    2- نوکران بیگانه

  • تحولات اخير نشان داد اينكه
    1. گوش پشتون حرف حق را نمي شنود مگر به زور
    2. كرزي به عنوان فرد سياسي شماره 1 مملكت انقدر آلوده هست (ضلع اول كودتاي نرم) كه براي حل مشكل تقلب و كودتا ميبايد بارك اوباما مداخله كند.

  • در مشركت هاي ملي ميبايد مهره هاي ضعيف كه فكر ميشود در آينده مشكل ساز باشند را بايد از قدرت تضعيف نمود ويا به فكر خودشان ميبايد قرباني صلح كرد بنا
    چي خوب ميبود اگر به مقدم آقاي جان كري از طرف تيم اشرف غني، به نام خدا آقاي دوستم قرباني ميشد و از طرف تيم داكتر عبدالله، به نام خدا انجنير محمد خان قرباني ميشد تا حكومت مشاركت ملي با رياست داكتر عبدالله و معاونيت اشرف غني به جاي انجنير محمد خان و يك معاون از هزاره ها (آقاي محقق يا سرور دانش) تشكيل ميگرديد و به دو قرباني ذكر شده (دوستم و محمد خان) گفته مي شد، جاي به غير از معاونيت ها، براي خود انتخاب كنند تا با اين قرباني ها
    1. مشكل يا بحران مملكت حل گردد.
    2. مهره هاي ضعيف كه فكر ميشود در آينده مشكل ساز باشند، كنار زده شوند ( مثل آقاي دوستم كه قبلا بري اشرف غني قاتل شناخته شد بود) و
    3. حكومت از مهره هاي ضعيف همچو محمد خان پاك گردد.
    منتها با اين تذكر كه از اشرف غني خواسته شود ملت (اعم از مردمان عادي و مخالفين مبارز طالب و احزاب مخالف ديگر) را بيش از اين خر خيال نكند و به مفهوم كلمه، آدم شود.
    با احترام
    خودم

  • پشتون تازه فهمیده نمی توان قانون - قانون گفت و جعل کرد و با آن اقوام دیگر ساکن این مملکت را فریب داد خوشا اگر داکتر عبدالله بتواند تغییر عظیم در طرز تفکر پشتون بوجود آورد تا دیگر راه انسانیت و اسلامیت را تعقیب نمایند.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس