زخم بی بهبود
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
تکملهای بر یادداشت «شقشقیهای برای کتابهای تکا» در وبلاگ من
وقتی یادداشت «شقشقیهای برای کتابهای تکا» را مینوشتم، کتاب «گفتگویی با زن مصلوب»، گزیدهی اشعار یوسفعلی میرشکاک بر سر دستم بود و هنوز در به کتاب «زخم بیبهبود» او نرسیده بودم تا بتوانم این دو کتاب را با هم مقایسه کنم. و حال که به «زخم بیبهبود» رسیدهام، حق این است که از این کتاب عالی ذکری بکنم. (میشد همان یادداشت را اصلاح کنم و این نکته را بیفزایم، ولی ممکن بود از چشم دوستان دور بماند.)
باری، این کتاب گزیدهای است مرتب و مدون از آثار میرشکاک، همراه با یک نقد و گفتوگوی خواندنی. این کتاب به کوشش سیدعبدالجواد موسوی تدوین شده و در سال 1385 توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
کتاب بر اساس مجموعه شعرهای مستقل شاعر ترتیب یافته و در هر بخش، مشخصات و تصویر کتاب مورد نظر نیز درج شده است. نقدی بر شعرهای میرشکاک به قلم سید عبدالجواد موسوی و یک گفتوگو با خود سراینده، کتاب را کاملتر ساخته است.
طرح جلد زیبا و صفحهآرایی نسبتاً خوب، دیگر مزایای این کتاب است.
با مقایسه میان این دو کتاب است که میتوانیم نقش «تدوین» در گزیده شعرها را دریابیم و بدانیم که برای یک گزیده خوب منتشر کردن، میشود به سراغ اهل آن رفت. ای کاش متولیان محترم کتاب تکا، در کنار هزینههای بسیاری که برای انتشار کتابها کرده بودند، گردآوری و تدوین این گزیدهها را نیز به اهل آن میسپردند و بهویژه برای شاعران نامداری همچون یوسفعلی میرشکاک، به سراغ کسانی میرفتند که با شعر آنان آشنایند؛ هم سیر آثار آن شاعران را میدانند و هم میتوانند گزینش خوبی انجام دهند.
آنلاین : http://mkkazemi.persianblog.ir/post/842