صفحه نخست > دیدگاه > غضب مرکز درمانی و تجرید گاه موقت از سوی والی کابل

غضب مرکز درمانی و تجرید گاه موقت از سوی والی کابل

خود خواهی والی کابل خطر شیوع کرونا را افزایش میدهد
احمد بهار چوپان
سه شنبه 19 می 2020

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

در حالیکه ویروس COVID 19 جهان معاصر را به چالش جدی و بزرگ مواجه ساخته و دولتهای مقتدر جهان همه توانایی و امکانات دولتی را به هدف حفظ جان شهروندان بسیج کرده و میلیونها و بیلیونها دلار را به این منظور اختصاص داده اند، عده یی از صاحبان سرمایه های بزرگ و مالکان کارخانه های بزرگ صنعتی نیز از سرمایه های شخصی شان در این راه مایه گذاشتند، تا در امر مهم مهار ویروس کرونا و نجات جان انسانها سهم گرفته باشند.
در ولایت هرات یکتن از سرمایه داران هموطن ما ساختمان مهمانسرای مجلل خویشرا برای بیماران مصاب به کرونا اختصاص داده و آنرا به " تجرید گاه " موقت مبدل کرد تا با قرنطین نمودن آنهایی که به کرونا مبتلا شده اند، جان شهروندان هرات و حتی خانواده و بستگان خویشرا نجات دهد و از گسترش بیشتر ویروس و بروز فاجعه در هرات جلوگیری نمایید.
در هندوستان از ستارگان نامور سینمای بالیود تا مالکان کارخانه های بزرگ همه به سهم خود در مبارزه با کرونا شریک شدند.
اما دردا و دریغ که :" دریای کابل است که مرداب میبرد" !
گویی افغانستان به جزیره مرگ انسانیت مبدل شده و به مدفن وجدان و حس مسئولیت.
از کابل، خبر میدهند که جلالتماب والی کابل ، آقای یعقوب حیدری، که بر اساس روابط شخصی با اشرف غنی،بعنوان والی کابل تعین شده است، نه تنها در امر مبارزه با کرونا و جلوگیری از شیوع این بیماری خطرناک برابر به وظیفه و مسئولیت خویش عمل نمی کند و برنامه یی به این منظور ندارد، بلکه خود به مانع و سد جدی بر سر راه وزارت بهداشت و درمان مبدل شده و جلو اقدامات پیشگیرانه آن وزارت را میگیرد.
وزارت صحت عامه به منظور جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر بیماری کرونا در کابل، نظر به نیازمندی اقدام به احداث " تجرید گاه " موقت در ساختمان قصر دارالامان نموده که این مرکز با سیصد بستر و امکانات ضروری برای درمان بیماران کرونا تجهیز شده و آماده پذیرش بیماران مصاب میباشد.
اما جلالتماب صاحب والی کابل، به فرمان خود درب این تجرید گاه را تخته نموده و با جابجایی افراد مسلح در اطراف ساختمان، مانع ورود کارمندان موظف وزارت بهداشت و بیماران مصاب به کرونا به ساختمان قصر دارالامان میشود.
والی، که از روی لایحه وظایف اصولا باید مجری برنامه قرنطین در شهر کابل ، و همکار وزارت صحت عامه باشد، به دلیل برخورداری از حمایت اشرف غنی،بر خلاف وظیفه و مسؤولیت عمل کرده و دروازه مرکز درمانی و تجرید گاه موقت دارالامان را در حالی به روی بیماران بسته است، که قرنطین و اقدامات پیشگرانه در سطح شهر اعمال و رعایت نمی شود ، مراکز تشخیص امکانات لازم برای انجام آزمایش کرونا را در اختیار ندارند، و کابل در یک قدمی فاجعه و انفجار کرونا قرار دارد.
والی کابل، به بستن دروازه مرکز درمانی و تجرید گاه موقت دارالامان، اکتفا نکرده بلکه وسایل، تخت های بیماران، آمبولانس های مربوط " کابل آمبولانس " و همه آنچه را که در آن مرکز جابجا شده است، توقیف نموده است.
در یک هفته گذشته افراد مسلح مستقر در اطراف ساختمان قصر دارالامان و مرکز درمانی ، همه آن عده از بیماران را که به توصیه مسئولین وزارت صحت عامه به آن مرکز تجرید فرستاده شده اند، از پشت درب ساختمان جواب داده و به آنها گفته اند ،:" والی صاحب هدایت داده است که به هیچ کس اجازه ندهید داخل ساختمان قصر دارالامان شود. اینجا اقامتگاه و دفتر کار والی کابل است، کلینیک و شفاخانه نیست." !
این اقدام " انسانی !" والی کابل، که در گفتگوی با رسانه ها از آن منکر میشود، سبب ایجاد سردرگمی، جنجال و تراکم در کار وزارت صحت عامه به خصوص معینیت عرضه خدمات صحی آن وزارت و آن عده از بیماران مصاب به کرونا که نیاز به قرنطین و مداوا دارند، شده است.
برخورد جلالتمابان والی و شهر دار کابل، که بقول خودش با وجودی اینکه علایم بیماری ندارد، ولی نتیجه آزمایش شان مثبت است، و در حالیکه نتیجه آزمایش شان مثبت است باز از روی حس مسئولیت در خانه نمی نشینند و قرنطین را رعایت نمی کنند و به شهرداری میروند، قابل قدر دانی است.
جا دارد که اشرف غنی، که شعار و معیار اصلی او " شایسته سالاری " است، از شهردار و والی نمونه شهرکابل، بخاطر خدمات شایسته شان در راه مبارزه با کرونا قدر دانی کرده و به آنها نشان افتخار " نازو انا " بدهد.
حکایت والی کابل و برخورد او با بیماران مصاب به کرونا مرا به یاد حکایتی در " بوستان سعدی " انداخت که پدری به پسرش میگویید :
تو را تیشه دادم که هیزم شکن
نگفتم که دیوار مسجد بکن
هر کس در آن خراب شده به قدرت میرسد، برابر به زور و توانایی در حق مردم بیچاره ظلم و ستم و جفا میکند، و حق مردم را می ستاند و ضایع میکند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پیام، نظر، تفسیر یا نقد؟

تعديل از پيش

اين سخنگاه از پيش تعديل مي‌شود: نظر شما پيش از تأييد مديران سايت ظاهر نخواهد شد.

كى هستيد؟
وصل
پيام شما

براى درست كردن پاراگراف، كافيست كه خط خالى ايجاد كنيد.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس