صفحه نخست > خبر و گزارش > خلیل زاد و استراتژی کهنه پشتونیزم برای کشور و حکومت تک قومی

خلیل زاد و استراتژی کهنه پشتونیزم برای کشور و حکومت تک قومی

کابل پرس خبری
يكشنبه 7 مارچ 2021

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

منابع می گویند، طرح خلیل زاد طوری مطرح می شود که گویی رضایت همه را به دنبال داشته باشد اما در حالی که هفتاد تا هشتاد درصد قدرت در حکومت موقت در اختیار پشتونیزم است، آن ها کنترل بهتر و گسترده تری برای شکل دادن به اتفاقات بعد از جمله دایمی کردن تسلط پشتونیزم و گسترش آن را خواهند داشت.

کابل پرس?: زلمی خلیل زاد یکی از مدافعان سرسخت پشتونیزم می باشد که چند دهه از عمر خود را در دولت آمریکا به نفع پشتونیزم لابی کرده و زیر نام مترجم و سفیر و فرستاده ويژه از گروه های تروریستی چون طالبان که از اسپرم بنیادگرایی مذهبی و پلان های استخبارات بین المللی در بطن پشتونیزم متولد شده اند حمایت کرده است.

پس از کنار رفتن دولت دونالد ترامپ از قدرت که زلمی خلیل زاد آن را فرصتی تاریخی برای تثبیت و گسترش پشتونیزم می دانست، اکنون او در دستگاه دولت جدید آمریکا، با طرحی وارد شده است که گویی تازه می باشد اما این طرح بر استراتژی کهنه و قدیمی پشتونیستی استوار است و همان استراتژی را با کمی تغییر در قالب طرحی به اصطلاح تازه پیش می کشد. در میان نقش حکومت غیر قانونی، جعلی و فاسد غنی احمدزی و شخص غنی احمدزی نیز بازی با افکار عمومی و در نهایت همراه شدن با استراتژی تثبیت و گسترش پشتونیسم می باشد. مخالفت های ظاهری غنی احمدزی فقط برای گمراه کردن افکار عمومی است و نتایج عملی آن چیز دیگری جز آنچه به ظاهر می گوید می باشد همانگونه که پیش از این تجربه شده است: رها سازی تروریست های پشتون از زندان، سرکوب نیروهای ضد تروریزم، سرکوب جنبش های مدنی، تبدیل کردن نیروهای به ظاهر ملی اردو و پولیس به ملیشه ی قومی و تبعیض علیه غیر پشتون ها، میدان عمل بیشتر دادن به طالب و داعشی و کوچی برای کشتار، تبعیض، فساد گسترده و ...

منابع کابل پرس می گویند که در طرح زلمی خلیل زاد در قالب حکومت موقت، تا پنجاه درصد از قدرت به طالبان واگذار خواهد شد و بیست تا سی درصد قدرت نیز به پشتون هایی که حداقل به ظاهر با این گروه نیستند و زیر شعار ملی گرایی و مشارکت همه ی اقوام، طرح اصلی پشتونیزم را پیش می برند.
بیست تا سی در صد از قدرت نیز به عوامل سست از گروه های قومی دیگر واگذار می شود، آن هایی که نه تنها هیچ نقشی را در بدست آوردن حقوق غیر پشتون ها دنبال نمی کنند بلکه، با حقوق و امتیازات شخصی قناعت کرده و حتا مانع از اعتراض و حق طلبی جریان های عدالتخواه غیر پشتون می شوند.
منابع می گویند، طرح خلیل زاد طوری مطرح می شود که گویی رضایت همه را به دنبال داشته باشد اما در حالی که هفتاد تا هشتاد درصد قدرت در حکومت موقت در اختیار پشتونیزم است، آن ها کنترل بهتر و گسترده تری برای شکل دادن به اتفاقات بعد از جمله دایمی کردن تسلط پشتونیزم و گسترش آن را خواهند داشت.
منابع کابل پرس هشدار می دهند که در صورت وقوع چنین سناریویی، ما شاهد کشتارهای وسیع تری خواهیم بود و مردم غیر پشتون بیشتر از پیش از سرزمین های شان رانده می شوند. این منابع تاکید می کنند که اساس طرح غیر انسانی می باشد و این ترکیب و سناریو با توجه به تجربه های تاریخی نیز نشان می دهد که حکومت های پشتونیستی هیچ قدمی را برای برقراری مدنیت و انسانیت بر نخواهند داشت.
این منابع می گویند که تنها گزینه پایدار تر در این میان فدرالیسم می باشد و در غیر این صورت تجزیه تنها گزینه ممکن برای پایان دادن دایمی به بیش از دو قرن جنایات سازمان یافته حکومت ها و گروه های پشتونیستی است.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پیام، نظر، تفسیر یا نقد؟

تعديل از پيش

اين سخنگاه از پيش تعديل مي‌شود: نظر شما پيش از تأييد مديران سايت ظاهر نخواهد شد.

كى هستيد؟
وصل
پيام شما

براى درست كردن پاراگراف، كافيست كه خط خالى ايجاد كنيد.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس