راه انداختن سیل برای حفظ پایگاه هوائی
مصاحبه با فریال علی گوهر/ ترجمه حمید بهشتی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
مصاحبه با فریال علی گوهر
مورخ 13 سپتامبر 2010
بفارسی از حمید بهشتی
مأخد: http://www.washingtonsblog.com...
اتهام: آمریکائیان به عمد میلیون ها پاکستانی را در معرض سیل قرار دادند تا هواپیماهای خودپرواز خود را از معرض خطر محفوظ دارند.
فِریال علی گوهر در نقش فرستاده ی نیتِ خوبِ صندون مردمی سازمان ملل، تنها فرستاده ی نیتِ خوبِ سازمان ملل است که به خاطر تجاوز به خاک عراق از ادامه ی خدمت خویش خودداری نمود. خانم گوهر یک هنرپیشه، فیلمساز، نویسنده و فعال حقوق بشر پاکستانی می باشد. آخرین کتاب او در باره افغانستان و تحت عنوان "دیگر جائی برای گورها نمانده" می باشد.
مصاحبه گوهر با "دموکراسی اکنون":
فریال علی گوهر: من تصادفا با کارفرمائی ملاقات داشتم ... که پایگاه مزبور را ساخته است وی بدون این که قصدی داشته باشد از آن پایگاه سخن گفت ... او می گفت که "ایندوز" یکی از بزرگ ترین رودخانه های گیتی است و در حال حاضر به میزانی آب در آن جریان دارد که در تاریخ بی سابقه بوده است. آمریکائیان برای انجام اقدامات حفاظتی برای پایگاهی که در سمت راست این رودخانه قرار دارد ساحل چپ آن را به عمد توسعه دادند. و عواقب این توسعه منجر به بی خانمانی میلیونها تن از سکنه گردید – و نه فقط هزاران تن. زیرا جمعیت پاکستان 170 میلیون بوده و این استان از پرجمعیت ترین بخش های کشور است. طبیعی است که این موضوع به سیل اخیرِی که آمده است نیز ربط دارد. اما ایجاد این فاجعه به هیچ وجه طبیعی نبوده است.
آمی گودمن: و این پایگاه را ارتش آمریکا اداره و از آن استفاده می کند تا از آنجا حملات هوائی توسط هواپیماهای خودپرواز را انجام دهند؟
فریال علی گوهر: همینطور است. در واقع چنین است که غیرنظامیان آمریکائی نیز حق ندارند بدانجا پای بگذارند. و شخصی که با من گفتگو کرد و این پایگاه را ساخته است به من گفت که یکی از دلائل این که غیرنظامیان آمریکائی مجاز نیستند به آنجا بروند این نیست که امنیت سربازان آمریکائی محفوظ گردد. بله به این خاطر است که نمی خواهند تکنولوژی مربوطه به دست دیگران بیفتد.
همانطور که می دانید ما دارای همکاری سیاسی و تاریخی پرقدمتی با جمهوری خلق چین هستیم. و به همین دلیل بیم آن می رود که تکنولوژی هواپیماهای خودپرواز به دست دیگران بیفتد. لذا دلیل اینجا امنیت برای تکنولوژی مطرح است و نه فقط تأمین جان پرسنل.
حتا اگر ادعای گوهر نیز صحت داشته باشد به این معنا نیست که آمریکائیان موجب ایجاد سیل شده باشند. آغاز سیل از شمال پاکستان بود و سپس به اراضی میانی و سرانجام به استان جنوبی "سیند" رسید و موجب فاجعه مزبور گشت.