صفحه نخست > دیدگاه > اقتصادی > روش های موثر بانکداری در افغانستان

روش های موثر بانکداری در افغانستان

فعالیت بانک های خصوصی در افغانستان تا حدی با تجربه های مدرن در عرصه بانکداری همراه بوده است ؛ اما فراگیری موثر تجربه های خوب و مدرن در عرصه بانکداری در کشور ، مستلزم عملی سازی روش های بهتر و مبتنی بر تجربه دقیق است که در اين نوشته – به طور فشرده – به این روش ها به صورت پیشنهادی، اشاره می شود.
فریدون نورزاد
سه شنبه 5 می 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

افغانستان کشوریست که طی سه دهه تنش و تشدد ، زیر بناهای ساختاری آن در همه عرصه ها – به ویژه در عرصه اقتصادی به شدت آسیب دیده است .

در طول جنگ های سی ساله، روند سرمایه گذاری در کشور با مشکلات فراوانی همراه بوده و بسیاری از تجار و سرمایه گذاران داخلی ازاین کشور فرار نموده اند .

اکنون که افغانستان پس از سپری نمودن تحولات گوناگون ، پا به عرصه بازسازی و نوسازی گذاشته است ، رشد روند سرمایه گذاری در عرصه های دولتی و خصوصی از ضروریات مبرم مردم افغانستان
و اقتصاد کشور دانسته میشود .

افزون بر رشد زمینه های اقتصاد دولتی ، تعالی و گسترش اقتصاد خصوصی از اولویت های اساسی برای افغانستان است ؛ زیرا رشد و افزایش عرصه های اقتصاد خصوصی و در کلیت بلند رفتن میزان سرمایه گذاری خصوصی در کشور ، مساوی بر رشد اقتصادو سرمایه شهروندان کشور است .

با استناد بر این مسأله ، یکی از روش های فعال برای گسترش اقتصاد خصوصی و بلند بودن ظرفیت سرمایه گذاری خصوصی ، ایجاد و فعالیت بانکهای خصوصی داخلی ، به خاطر خدمت موثر به اقتصاد شهروندان و گسترش زمینه های این فعالیت است .

با توجه به کاستی ها و مشکلاتی که فرا راه سرمایه گذاری و در کلیت کار بانکداری در افغانستان وجود دارد،
فعالیت بانک های خصوصی در افغانستان تا حدی با تجربه های مدرن در عرصه بانکداری همراه بوده است ؛ اما فراگیری موثر تجربه های خوب و مدرن در عرصه بانکداری در کشور ، مستلزم عملی سازی روش های بهتر و مبتنی بر تجربه دقیق است که در ذیل نوشته – به طور فشرده – به این روش ها به صورت پیشنهادی، اشاره می شود :

1- داشتن اعتماد ، خدمات شفاف و صداقت در شیوه مدیریت از نخستین اصل های عمده در روش بانک داری است .

2-داشتن رابطه دو سویه میان بانک و مشتری از ضروریات عمده است .

3- فراهم سازی زمینه سهولت در عرضه خدمات و جلب توجه مردم، اصل دیگر است که بادد مدنظر باشد .

4- یکی از روش های جلب اعتماد ، سهم دادن مردم در خود بانک است ؛ این سهم می تواند هم به صورت مادی باشد و هم به صورت معنوی . مهم این است که برای مردم، احساس و تشریک مساعی در بانک به وجود بیاید .

5- عرضه خدمات مدرن برابر با روش های امروزی ، اصل دیگری در شیوه مدیریت بانکداری است و عملی سازی این روش ها می تواند هم سهولت را در عرضه خدمات به بار آورد و هم استندردهای کاری را به وجود آورد .

6- ابتکار و شیوه عمل جدید و مطابق به خواست ها و نیازهای مردم جامعه از اولویت های مهم در عرصه مدیریتی است . شکل گیری این ابتکار و شیوه عمل جدید، وابسته به ارزیابی ما از ضرورت ها و نیازمندی های اقتصادی مردم است .

از این که اقتصاد مردم افغانستان به شدت آسیب دیده است ؛ برای رشد متوازن و توسعه آن، می توان از طریق عملی ساختن روش های بانکداری سالم ، عمل نمود ؛ اما این عمل سالم، مبتنی بر درک درست از شیوه های مدیریت سالم برای رشد اقتصاد مردم است .

واژه های کلیدی

کار، زندگی و سرمایه
آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس