صفحه نخست > خبر و گزارش > وکلا و دولت استراليا خواهان بازگشت ملالی جويا به پارلمان شدند

وکلا و دولت استراليا خواهان بازگشت ملالی جويا به پارلمان شدند

کميته ی دفاع از ملالی جويا
چهار شنبه 20 جون 2007

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

چندین تن از اعضای پارلمان فدرال استرالیا در ملبورن (پایتخت ایالت ویکتوریای استرالیا) مقابل تعمیر پارلمان تجمع کرده و خواهان عکس العمل جدی دولت اين کشور به قضیه اخراج جویا از پارلمان گردیدند. آنان همچنان در بحث های پارلمان قضیه را مطرح کردند و چندین تن از اعضای پارلمان و سناتور ها از وزارت خارجه استرالیا خواسته اند که با مقامات افغان موضوع را مطرح کنند.

نامه یک سناتور عنوانی وزیر خارجه در پايين همين صفحه در دسترس است.

در یک اقدام هماهنگ، هواداران ملالی جویا در کانادا، امریکا، ایتالیا، آلمان، اسپانیا و اتریش قرار است امروز با کامل شدن یک ماه از تعلیق عضویت ملالی جویا، در مقابل نمایندگی های سیاسی دولت افغانستان در کشورهایشان دست به تظاهرات زده خواهان بازگشت ملالی جویا به پارلمان شود.

كارنامه

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • ملالي اين قهرمان دختر افغان كه به خاطر دفاع ازمردم مظلوم خود صدابلند كرد مورد خشم جنايتكاران قرار گرف و عضويتش را در "طويله خانه" معلق ساختند.ملالي جان قهرمان نبايد در زير يك چتر با جنايكاران بنشيند.طرفداران ملالي بايد تظاهرات انحلال فوري اين طويله خانه را براه پرتند و زمينه يك پارلمان آبرومند را براي مردم ما فراهم نمايند.
    و آقاي كرزي واطرافيان شان بايد كمي حيا نمايندكه هيچ چيزي نتوانستند بكنند.

    ملالي جان قهرمان و دلير! به طويله برنگردي كه ازجمله اهل طويله حساب خواهي شد(خدانخواستة) بگذارطويله به اهلش يكجا به جهنم بروند.آمين يارب العلمين

    • اما من خواهان بازگشت ملالی جویا به این طویله هستم. هرچند خود جویا بارها گفته که بودنش در پارلمان را یک "شکنجه" محسوب میکند اما بخاطر مردمش آنجا حضور دارد که زد و بند ها و خیانت های پس پرده جاینان و وطنفروشان را کشف و افشا کند.

      کسانی که تظاهرات آزادیخواهان دنیا در دفاع از جویا را گویا دفاع منابع غربی از وی عنوان میکنند به پوپنگ زندگی مغزی دچار اند و نمیدانند که بین دولتها و مردم کشور ها زمین تا آسمان فرق است، دولتهای غربی پیاپی پول و امکانات به جیب کثافت های جنگسالار سرازیر میکنند و دشمنان مردم ما را تقویه میکنند اما هستند مردم شرافتمندی در آن کشور ها که به نماینده های راستین مردم ما مثل ملالی جویا کمک میرسانند و به دفاع از وی برمیخیزند.

      به این نکته نیز باید توجه کرد که در آن کشورها که سیستم سرمایه داری مردم را غرق کار پرمشقت ساخته و وقت سر خاراندن ندارند، به روی خیابانها برآمدن و اعتراض کردن کار مشکلی است.

      به جویا و به شهامت و استواری نمونه اش نه تنها افغانهای وطندوست بلکه آزادیخواهان جهان نیز افتخار میکنند.

    • طی چند روز گذشته صدها نامه اعتراضی از گوشه و کنار دنیا از جانب هواداران ملالی جویا به حامد کرزی، پارلمان، ستره محکمه و سایر مقامات دولت افغانستان در دفاع از ملالی جویا ارسال گردیده اند که «کمیته دفاع از ملالی جویا» نیز کاپی تعدادی از آنها را بدست آورده است.

      در ذیل ترجمه مختصری بعضی از نامه‌های شخصیت ها و نهاد های جهانی را تقدیم میکنیم:

      لویزا مورگانتینی Luisa Morgantini، معاون رئیس پارلمان اروپا طی اعلامیه مطبوعاتی تعلیق عضویت ملالی جویا را محکوم کرده از دولت افغانستان تقاضا نموده که فوری وی را به پارلمان باز گرداند.

      در اعلامیه گفته میشود: "من پشتیبانی و همبستگی خود را از جویا اعلام میدارم که مثال مقاومت زنان بشمار میرود.... جویا که در لویه جرگه سال ۲۰۰۳ جنگسالاران را مورد نکوهش قرار داد، تا حال بخاطر آن سخنرانی‌اش به مرگ و تجاوز جنسی تهدید شده است، اما حال این تهدید های فردی به یک تصمیم سیاسی مبدل شدند که بعد از مصاحبه تلویزیونی‌اش پارلمان تصمیم به تعلیق عضویتش گرفت، که شدیدا به حق آزادی بیان ضربه وارد میکند.

      تعداد زیادی از سازمانهای مدافع حقوق بشر و ازجمله دیده بان حقوق بشر اعلام داشته اند که در پارلمان افغانستان ۲۴ نماینده مربوط باند های جنایتکار، ۱۷ قاچاقبر هیروئین و ۱۹ نفر متهم به نقض حقوق بشر عضویت دارند.

      من به مثابه معاون رئیس پارلمان اروپا، این شکایت را به رئیس جمهور افغانستان و سفارت افغانستان و پارلمان اروپا تقدیم مینمایم تا هرچه زود تر این تصمیم لغو گردد تا ملالی جویا بتواند به مثابه عضو پارلمان و فعال دموکراسی در افغانستان به کارهایش ادامه دهد."

      ویتوریو آگنولیتو Vittorio Agnoletto عضو ایتالیایی پارلمان اروپا طی نامه‌ای به حامد کرزی، پارلمان افغانستان و ستره محکمه اخراج ملالی جویا را ضربه شدید به آزادی بیان خوانده و خواهان ابقای فوری وی به پارلمان گردیده است. وی در ضمن از دولت افغانستان خواسته که به امنیت جویا توجه جدی مبذول گردد.

      "ملالی جویا در ایتالیا چهره شناخته شده است و از سالها مردم در اینجا از کار و تعهد وی برای مردم افغانستان قدردانی بعمل می‌آورند. وقتی وی اعضای پارلمان را افشا میکند، وی از واقعیت هایی سخن میگوید که در گزارش های زیادی بوسیله سازمانهای جهانی مدافع حقوق بشر مانند عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر بیرون داده شده اند."

      جک لیتونJack Layton رهبر حزب دموکراتیک جدید کانادا و عضو پارلمان کانادا طی اعلامیه‌ای به دفاع از جویا برخاسته که درقسمتی از اعلامیه گفته میشود: "کانادا نمیتواند و نباید در مقابل بی‌عدالتی که تا این حد به اصطلاح پارلمان دموکراتیک افغانستان را فرا گرفته است، بی‌اعتنا بماند. من از صدراعظم هرپر میخواهم که این قضیه را با آقای حامد کرزی در میان گذارد. صدراعظم باید به این نکته تاکید کند که آزادی بیان برتری دارد و از مقامات افغان بخواهد که فوری ملالی جویا را به مقام قبلی‌اش بازگردانند."

      خانم الیکسا مک دوناAlexa McDonough عضو پارلمان کانادا و منتقد سیاست خارجی از حزب دموکراتیک جدید کانادا، در جریان بازپرسی پارلمانی از وزیر امور خارجه به تاریخ دهم جون پرسید: "چرا صدراعظم و تمامی دولت ما در مجموع کاملا در قضیه تعلیق عضویت ملالی جویا خاموشی اختیار کردند؟ اگر دولت کانادا از قهرمان بی‌بدیل حقوق بشر مردم افغانستان به دفاع برنخیزد، چرا باید مردم افغانستان بپذیرند که ماموریت کانادا در کشور شان خواهد توانست که در راستای حفظ حقوق شان کار خواهد کرد؟"

      جکوپو وینایرJacopo Venier عضو پارلمان ایتالیا طی بازجویی پارلمانی وزارت خارجه ایتالیا را مورد سوال قرار داده که چرا درینمورد عکس‌العملی نشان نداده است. در این نامه از وزارت خارجه ایتالیا تقاضا بعمل آمده که این قضیه را فوری با دولت افغانستان در میان گذاشته و آنرا از نگرانی دولت ایتالیا در این زمینه آگاه سازند.

      در نامه گفته میشود: "مردم و پارلمان ایتالیا مکلف هستند که در مورد امنیت ملالی جویا اقدامی بعمل آرند. من فکر میکنم تشویشناک است که پارلمان افغانستان از آزادی بیان جلوگیری نموده امتیاز نماینده انتخابی مردم را سلب نماید."

      ضمنا پارلمان ایتالیا به تاریخ ۲۰ جون بحث داغی درین ارتباط داشت. تعدادی از اعضای پارلمان پاسخ وزارت خارجه آنکشور به پارلمان را ناکافی و غیرموجه دانسته مجددا مورد بازپرسی قرار داده اند. از جمله جکوپو وینیر Jacopo Venier و ویتوریو آگنولیتو Vittorio Agnoletto کمپاینی را به راه انداخته اند تا دولت ایتالیا را وادار به عکس‌العمل جدی درین مسئله نمایند.

      همچنان چندین دولت محلی ایتالیا نیز با ارسال نامه های اعتراضی به دولت افغانستان خشم شانرا ابراز داشته اند.

      حزب سبزهای ایتالیا طی اعلامیه‌ای تعلیق عضویت ملالی جویا را یک خبر هولناک خوانده میگوید که با این عمل پارلمان افغانستان از داشتن یک زن شجاع محروم خواهد شد. "ملالی جویا بخاطر کارزار خستگی ناپذیرش علیه معافیت جنگسالاران و متخلفین حقوق بشر یک چهره شناخته شده است. اخراج وی از پارلمان خبر غمناک است که بر مسیر افغانستان بسوی دموکراسی سایه خواهد افکند. این یک داغ جدی بر اشتراک قریب الوقوع کرزی در کنفرانس عدالت در افغانستان خواهد بود."

      CGIL بزرگترین و قدیمی ترین اتحادیه کارگری ایتالیا و والی ایالت تسکنی ایتالیا نیز طی نامه هایی عنوان حامد کرزی به این مسئله اعتراض کرده خواهان ابقای فوری جویا گردیده اند.

      V-Day سازمان مشهور فیمنستی امریکا در اعلامیه‌ای به دفاع از ملالی جویا مینویسد: «وی‌دی از همه میطلبد که به کمک قهرمان پیشاهنگ حقوق زنان در افغانستان شتافته خواهان بازگشت فوری وی به پارلمان گردند.»

      ایو انسلر Eve Ensler رهبر V-Day و هنرپیشه و نویسنده مشهور امریکا مینویسد: «در سن بیست و هشت سالگی، ملالی جویا با سخن گفتن در برابر جنگسالاران و ستم‌پیشگان، خودش را وقف مردمش نموده است. وی جانش را به خطر انداخته تا بتواند از زنان و مردان خاموش کشورش دفاع نماید. حال ما فرصت یافته‌ایم تا او را بخاطر احساسات و قربانی دادن هایش مورد حمایت قرار داده با همبستگی با وی خواهان لغو تعلیق عضویت و تضمین امنیتش گردیم.»

      دیده بان حقوق بشر با انتشار اعلامیه ای ملالی جویا را یک "مدافع سرسخت حقوق بشر و آواز بلندی برای زنان افغان" توصیف کرده و تاکید کرده که عضویت خانم جویا در مجلس نمایندگان افغانستان نباید به تعلیق درآید.

      این سازمان از پارلمان افغانستان خواسته که در یک "اقدام فوری" وظیفه جویا را دوباره به او بازگرداند و نیز در مورد روشهای پارلمانی که سبب وضع محدودیت بر آزادی بیان می شود، تجدید نظر کند.

      تعدادی از سناتورها و اعضای پارلمان در آسترالیا با ارسال نامه های اعتراضی به دولت افغانستان حمایت شانرا از جویا ابراز داشته اند و با بحث در پارلمان آنکشور وزیر خارجه خود را بخاطر بی‌اعتنایی به این قضیه مورد سوال قرار داده اند.

      سناتور کیری نیتل Kerry Nettle و لین الیسنLYN ALLISON طی صدور اعلامیه‌ای در پارلمان فدرال آسترالیا از دولت خواستند که برای ابقای جویا مقامات افغان را تحت فشار قرار دهد. همچنان در سخنرانی‌ای در پارلمان ایالتی کوینزلیند، خانم مارگریت کینچ Margaret Keech وزیر زنان این ایالت از تمامی اعضا خواست که با ارسال نامه های اعتراضی به دولت افغانستان از جویا به حمایت برخیزند.

      آنلاین : از سایت کمیته دفاع از ملالی جویا

    • باور کنید که طرفداری ار ملالی جویا یک گناه بزرگ است چون وی هیچگونه جوهر بزرگی در وی دیده نمی شود، بلکه بر عکس وی غیر از فحش گفتن و یاوه گوی چیز دیگری در عقل و ادارکش و جود ندارد. کسیکه سواد درست ندارد و تا هنوز هیچگونه مسئولیتی را در سر ندارد چگونه حرف از دفاع حقوق مردم در افغانستان میزند.
      اگر برای حقوق مردم زیاد ارج میگذارد از توهین و تحقیر مردم دست بکشد و یک مردم بیچاره و بی بزاعت را که پول کافی برای اذدواج ندارد به نکاح خود بیاورد و روزگار یک مرد را از بی خانوادگی نجات بخشد.
      مگر چون هدف و برنامه وی یک برنامه سازنده برای افغانستان نیست و دنیا هم وی را درست درک نکرده است و فقط فکر میکنند که وی از دیموکراسی سخن میگوید کور کورانه حمایت میکنند و فهم اینرا ندارند که وی یک بیشتر از یک نوکر معاش خور اجیران پاکستانی نیست و در باره پاکستان تا هنوز حرفی را بر زبان نه آورده است.
      راه حل وی یک شوهر است که میتواند وی را از یاوه گوی و سخنان بیکاره نجات بدهد.
      درد وی درد شوهر است چون وی دختر جوان شده و تا هنوز شوهر ندارد و بدون شک از نگاه روانی هم که مطالعه کنید جوانان از کمی شوهر و یا زن همیشه به یک عمل غیر عادی دست میزنند، لهذا لطفآ غم وی را در این زمینه بخورید.

      یک مرد مجرد افغان از کابل

  • ملالی جویا حق دارد بحیث نماینده مردم به پارلمان برگردد. تصمیم به اخراج او در صلاحیت وکلا نیست و همچنان او دستة جنایتکاران را مخاطب قرار داده و طویله خانه گفته بود. ملالی نماینده مردم است و هیچ کس صلاحیت عزل و برکناری او را ندارد. او صدای مردم خود است.

    • عجب دنیایی، دولت اسپانیا از خون خواران آدم نما در پارلمان افغانستان دفاع میکند و همین اکنون یکی از خاینان مشهور به نام مصطفی کاظمی که سخنگوی جبهه جنایتکاران و وطنفروشان است، در راس هیئتی از اعضای «طویله» افغانستان در اسپانیا حضور دارد و دولت اسپانیا برای شان برنامه های رنگانگ گرفته. جالب اینکه در ترکیب این گروپ زن جمعیتی به نام صفورا نيازي نیز عضویت دارد که سال قبل وقتی جهادی ها در درون پارلمان به جویا حمله فزیکی کردند، این خانم کثیف همراه با چند جهادی زن دیگر موهای جویا را کندند!!‍

      اما در همین جریانی که این گروپ حیوانات «طویله» افغانستان در آنجا بودند، مردم شریف و صلحدوست و آزادی پسند اسپانیا در بارسلونا در دفاع از ملالی جویا دست به تظاهرات میزنند و دولت شانرا زیر فشار میگیرند که به دفاع از ملالی جویا صدایش را بلند کند.

      اگر زمانی تمامی آزادیخواهان دنیا بر سرنوشت شان حاکم شوند و قدرت را در اختیار گیرند، این دنیای پر از بیعدالتی چه جای خواستنی و انسانی خواهد شد!!

    • خبر تظاهرات در اسپانیا، ایتالیا، امریکا و آسترالیا از اخبار آریانا هم پخش شد

      آنلاین : خبر تظاهرات در اسپانیا، ایتالیا، امریکا و آسترالیا از اخبار آریانا هم پخش شد

  • گو خوردن همراه دان پدر شان آسترالیا را چی به مردم افغانستان و اگر به چند فهش گفتن انسان قهرمان میشه خو همی قهرمانی هم آسان شده چند تا فهش و چتیات بگو بس دگه قهرمان هستی.خوب از همه اول تر انسان باید مسلمان باشد چون جویا جان از دین و وطن خود گشته پس حالا نام خدایش چادر هم نمیپوشد ها راستی چرا بپوشد او خو چوچه اسرایل است.قواره اش از دنیا گشته.

    • من به عنوان یک شهروند افغانستان از قهرمان قهرمانان ، ملالی جویا این ماده شیر اوغان پشتیبانی می نمایم. او واقعا کسی است که چهره درستی از مردم اوغان ، ادبیات ایشان و عقلانیت ایشان نشان می دهد. او سمبل و نشانه ای از فرهنگ و غیرت اوغانی است. فرهنگی که بر احساسات و دشنام و خونریزی بنا بافته و از آبخشور خشونت، حذف و انکار و تجاوز سیراب می گردد.قانونی و همپالگی هایش اشتباه می کنند که او را در فارلامان اوغانستان راه نمی دهند. اگر او نباشد چه کسی بی عقلی و بدزبانی اوغان هارا- در آن جایگاهی که خود این ماده شیر اوغان به درستی خوب نام گزارده،- نمایندگی نماید؟
      بشر دوست ؟ یا نعیم کوچی ؟ گمان نمی کنم که این ها بتوانند وظیفه مقدس ملالی جویای ... رابه سر انجام برسانند.
      از دوست عزیزم کامران جان هم تشکر می کنم که همیشه در مورد مسایل اساسی جامعه حساسیت نشان می دهد. از جمله همین مسأله اخراج خانم جویا و فسادی که در دولت کرزی است.و افشاگری های کابل پرس?.
      ولی اگر کامران در صدد کامروایی خیالی نیست ، یک نیم نگاهی به آواره های ولایت میدان و خانه های سوخته هم بی اندازد.به گمان من آواره شدن صد ها خانوار اهمیت بیشتر از افشای یک کلمه چاپلوسی صادق مدبر یا هر کس دیگر برای کرزی دارد.

    • محترم ی امین:

      از خواندن تبصره ات خیلی خجالت کشیدم. حیا و عفت قلم را در نظر گرفته و چیزی نوشتن حیثیت و مقام انسان را در هر جامعۀ که باشد بلند میبرد. اما متئسفانه خود را یک شخص کودن و فاقد از ادب معرفی نمودید. دیگر اینکه شما هم مانند رهبران تاریک بین خود معیار اسلامیت یک زن را به چادر پوشیدن میدانید و بس. حیف و صد حیف

      نذیر

    • خواننده ی گرامی که با نام شهروند نوشته ای. لطفا درباره ی آوارگان ميدان که گفتی، مطلبی درخور بنويس و روان کن تا خوانندگان کابل پرس? بدانند در آنجا چه می گذرد. کابل پرس فضای آزاد برای شما و هر شهروند ديگر است که صدای خود را بازتاب دهد. شاد باشيد.

      آنلاین : کابل پرس: خبری، تحليلی و انتقادی

  • 1_ملالی جویا نماینده انتخابی مردم ولایت فراه است .وهیچ مرجعی حق اخراج ویا تعلیق وی را از پارلمان ندارد. زیرا همه میدانند که قانونی ، سیاف ، محقق،ربانی .... به وسیله زور و زر ، پول و سلاح به پارلمان راه یافتند در حالیکه خانم جویا حتی مصارف چاپ پوستر های خودرا هم نداشت.مصارف چاپ پوستر های خانم جویا را آنهم خورد و سیاو سفید اهالی و هواداران وی درولایت فراه به عهده گرفتند.
    2_ملالی جویا نه تنها حمایت باشنده گان ولایت فراه را بلکه حمایت همه مردم و همه اقوام کشور را دارا می باشد.مردمی که کارد استبداد قانونی ها ،سیاف ها،محقق ها....تا مغز استخوان رسیده است واین خانم جویاست که درد مردم را فریاد میکند.لذا جویا نماینده همه ای مردم افغانستان است.
    3_ آیا درنده گفتن درنده گان جرم است؟ و لت و کوب ، فحش دادن،اجازه صحبت ندادن ...جرم نیست؟ ما بار ها از طریف تلویزیون شاهد حمله فزیکی بالای یکدیگر اهانت به یکدیگر ،اهانت به بعضی از وزرا در درون پارلمان بودیم ولی کوچکترین ا عتراضی را از طرف هیت رهبری به خصوص ا فانونی زا مشاده نکردیم .آیا کرامت انسانی یک ژورنالیستیکه دزد و رهزن و آدم کش نیست از وکلایکه تا ارنج دست شان به خون مردم ما آغشته است ،دزد و رهزن اند ،کمتر است. که وکیل ضارب بی خیال وبدون ترس از مجازات هنوز هم در هیت رهبری پارلمان تکیه زده است.
    4_ملالی جویا از جمله معدود کسانی است که به طور پیگیر و قاطع خواهان محاکمه قاتلین و جنایت کاران جنگی است .و جنایت کاران لمیده در پارلمان تلاش دارند تا این صدا را در پارلمان خاموش کنند .بنأ به فرد فرد آزادکان وطن ،روشنفکران متعهد به مردم،مردم شریف ودرد رسیده کشور نباید اجازه دهند که توطیه های جنایت کاران جنگی علیه خانم جویا وسایز میهن دوستان عملی گردد

    • راست میگین والله او بیچاره گک از کجا میکد.مردم ولایت فراه مصارف سفر خانم جویا را هم میدهند در یک ما دها سفر به خارج.چرا نمیگین که امریکا میدهد پاکستان میدهد آخر این قندولک خو غلام حلقه بدوش ایشان است نی تا که امریکا آی اس آی پشت اش نباشد ده مردم شریف فراه چیز جور نمیشود.میگن زور کیست؟ شلیته.

    • این مسله را که فهمیدی پس امیدوار باشیم که بیناموس ربانی، قانونی، ضیا مسعودوف، مارشال دزدان فهیم و غلام بسم الله خان از دولت استعفا داده و بر علیه امریکایی ها بر خواهند خواست ؟

    • THE NAMELESS PERSON SHAME ON YOU TO USE SUCH BAD WORDS AGAINST A WOMAN I AM SURE YOU ARE USING SUCH WORDS AGAINST OF YOUR MOTHER AND SISTER SO FOR YOU IT IS VERY COMMON TO USE SUCH DIRTY WORDS AGAISNT A PERSON IN A WEBSITE

      I AM SURE YOU ARE ONE OF THOSE CRIMINALS OF RABBANI GANG NO WOUNDER ABOUT YOU AND YOU AND YOUR LEADER LIKE RABBANI,SUPPER MARSHAL DOOZ QANONI BE QANOON ETC YOU ARE ALL THE SAME IF YOU CAN YOU WILL KILL IF NOT THEN SWEARING SHAME ON YOU I FEEL SORRY FOR YOUR MOTHER TO CALL YOU SON MAY BE YOU ARE BORN IN PUNCHERMAN HOME SO THAT IS YOUR HABBITS

      ATEEQ AZ PARWAN

  • ما خو در همی کانادا هستیم و چیزی ندیدیم، لطفاً تبلیغات دروغ نکنید !!!

    آخرین مراتبه ای هم که ملالی جویا برای پیسه جمع کردن به کانادا آمده بود فقط چند تا فمنیست و هم جنس باز زن کانادائی دورش ره گرفته بودند و بس !

    با تشکر - آدینه از کانادا

    • محقق حدود-٥٠٠٠٠راي (پنجاه هزار)

      قانوني حدود-٤٠٠٠٠رائ

      ملالي جوياحدود-٩٠٠٠رائ

      يا گلاب زوي گه در ولايت خوست نفر اول شد.

      حال اين ارقام به ما ميگويند كه كدام نماينده راي بيشتر دارد .وكي از حمايت بيشتر مردمي بر خوردار است ياكي ميتواند بگويد كه او صداي مردم است؟
      اگر بگويم كه تقلب صورت گرفته است.اين ادعا ميتواند در مورد همه صادق باشد.
      هيچ ادم سالم انديش نميتواند باور كند كه مثلا محقق ٥٠٠٠٠راي را در كابل با تقلب بدست اورده باشد!!
      اين موارد را براي دفاع از محقق يا كسي ديگر ذكر نكرده ام.بلكه ميخواهم بگويم كه جامعه افغانستان پيچيدگي ها وراز هاي زيادي دارد كه با ساده انديشي نميتوان انرا درست شناخت.
      با توجه به شناخت كه از مردم خود داريم ما پارلمان بسيار متفات از پارلمان موجود در اينده هم نخواهيم داشت.دمكراسي با شهر وندان غير دمكرات شدني نيست.
      كسي را كه ما جنايت كار ميگويم ممكن براي كساني فهرمان باشد.اين وافيعت اين جامعه است.چه ما بپسنديم يا نپسنديم.
      بسياري ها دوچار توهم خود حق بيني اند.به همين سبب به خود حق ميدهند تا مخالف را بكشند.چنانچه اين همه كشتار ها بر اثر همين توهم خود حق بيني انجام يافته است.
      خانم جويا بهتر است تا از ادبيات خشونت پرور وانقلابي زياد استفاده نكند.همه اي انقلابي ها زمان كه به قدرت برسند مخالف را سر به نيست ميكنند.دمكراسي وازادي با خشونت وكشتن تامين نميشود.
      راستي همين خانم جويا به جز گپ انتقام از اسلاميستها و ... هيچ از نظام مورد نظر خود ياد نميكند.كدام سيستم دولتداري را ميخوا هد.كپيتاليستي-سوسياليستي-پادشاهي مشروظه-مذهبي يا سيكولار يا كدان نوعي تجربه ناشده و جديد. اين درست تر است تا مردم از برنامه هاي سياسي حمايت كنند. وبه روشني بدانند كه براي رسيدن به كدام هدف تلاش ميكنند.

    • بسيار خوب برادر كانادايي
      شما يك افغان هستيد شما كه از پشتباني او سخن بگويد شما برعكس سك شوي خارجي هستي
      شما بايد به طرف افغان باشيد شما به ضد افغان ها هستيد اگر شما در كانادا هستيد من فكر ميكنم كه دختر شما خواهر شما و زن شما هم همجنس هستند با خارجي ها شما بايد درك افغاني داشته باشيد شما يك آدم هستيد كه از افغانيت و از اسلاميت برامداي اگر به سخنان من قهر شما بيايد من كدام گيله ندارم
      من ميفهمم كه شما در يك دلدل بند مانده هستيد
      تشكر خدا كند كه هرگز شما اينطور فكر نكنيد

    • تو که در کانادا هستی و از این تظاهرات خبر نشدی بخاطریست که معمولا تظاهرات در خیابانها میشود و نه در نایت کلپ ها جایی که شما ها در آنجا روز و شب میگذرانید!!!!

      با این سازمان ها تماس بگیر که گرداننده تظاهرات در کانادا بودند تا برایت معلومات دهند:

      Halifax Peace Coalition www.halifaxpeacecoalition.ca

      Canadian Peace Alliance web.ca

  • کمیته دفاع از ملالی؟ !

    آقای میر هزار امکانش هست که بغیر از خودتان اعضای دیگر این کمیته را هم برای ما معرفی کنید تا با آنها آشنا شویم؟

    با سپاس - حمید

    • ملالی جويا بايد به ولسی جرگه ی افغانستان بازگردد و من نظرم را در اين مورد نوشته ام.

      من عضو کميته ای برای حمايت از خانم ملالی جويا نيستم. برای اينکه با اعضای کميته ی حمايت از خانم جويا آشنا شويد، به وب سايت رسمی ايشان مراجعه کنيد و از مديران آن سوالتان را بپرسيد.

      آنلاین : سايت کميته ی حمايت از ملالی چويا

    • هموطنان عزیز سلام !
      امید وارم حقیقت را درک کنیم، واز کسانی پشتبانی کنیم که مصلح باشد، نه از طیب قیافه شان ،اسحاق زاده

  • قابل توجه مجاهد! امین: نمیدانم که پسر چندمین زن یکی از مجاهدین کبیر مانند ربانی، سیاف ،قانونی،محقق، ...هستی که فرهنگ اصلی تنظیمی ات را به نمایش گذاشتی همان فرهنگی را که رهبرانت در پارلمان در برابر همدیگر و در برابر خانم جویا نشان داده اند. چیز های از دهنت در نوشته اولت بیرون شد. که شایشته دهنت بود.در نوشته دومت هم مرا با خواهر مجاهدت! و یا زنان حرمسرای رهبرانت عوضی گرفتی.

    • وطنداران چرا اینقدر برای ملالی جویا زحمت میدهید به خود؟ خوب معلوم هست که ملالی جویا بیچاره هیچ چیز ندارد از نداری اش کشورهای غربی برایش تظاهرات هماهنگ راه می اندازند. از نداری اش بارها به غرب رفته و بر می گردد. و راستی آقای کامران میرهزار نمیدانم من با هرچیز که می سنجم سینه چاک کردن شما برای ملالی چی هست؟ شما که در افغانستان هستید واقعیت افغانستان ره می دانید خود می دانی که همانطور که ملالی با رای آمده رقیبانش هم با رأی آمده است. وقتی مردم روز هزار نفر هم کشته شود عیب ندارد ولی ملالی جویا ماجراجو نباید برایش چیزی گفته شود. صدای مردم افغانستان کجا هست که کوچی های مسلح به خانه و کاشانه مردم حمله می کنند ولی گوش شنوای نیست؟ و هزار بدبختی مردم که هیچ کسی نمی خواهد ببیند و بشنوند.

      آنلاین : فردای روشن

    • به محمٌد علی سرابی! برادر شما از طرز نوشته و رفتارت و حتی سایتت بیسوادی داد میزند پس به نکته ی زیر اعتنا کنید.
      1. در میان نکته دانان خود فروشی شرط نیست
      یا سخن سنجیده گو ای مرد دانا یا خموش!
      والسلام.

    • به حضرت خان!
      من بیسواد شما که سواد دارید امیدوارم که از میان جملات بیسوادی مثل من منظورم را تا حدودی متوجه شده باشید. امیدوارم نگویید که نمی فهمم چون ادعای باسوادی دارید و باسوادان هنرش این نیست که نوشته باسوادان و روشن را بفهمند که باید هر نوع نوشته را بخوانند ومنظور شخصی را که نوشته را نوشته است بفهمند. اگر بازهم متوجه نشدید که من چی نوشتم:
      1- ملالی جویا که ادعا می کند هیچ چیز ندارد خرج سفرهای زود به زودش را به غرب کی یا کی ها میدهد؟
      2- آیادرافغانستان همه چیز گل و گلزار هست فقط ملالی جویا و امثال ملالی جویا که جنجال آفرینی می کنند لیاقت دفاع نمایندگان پارلمان استرالیاهست و لیاقت راهپیمایی های هماهنگ در استرالیا، اتریش و... را دارد؟
      3- ملالی جویا که می گوید من نماینده مردم افغانستان هستم وصدای مردم افغانستان راستی در افغانستان فقط در دهه نود جنایت رخ داده است؟ آیا او به خودش زحمت می دهد که فکر کند و به نتیجه ی برسد که جنایت های دهه نود میلادی در افغانستان درو کشت جنایت ها و ظلم ها و بی عدالتی های گذشته بوده است.
      جالب هست ملالی جویا، ویدا صمدزی و امثال اینها با طرفدارانش هم از نام مردم استفاده برده و هم میدانند که مردم هم آنچنان که آنها می گویند قبولشان ندارند و رفتار و اعمال آنان با آداب و سنن و فرهنگ و دین مردم سازگاری ندارد.

      آنلاین : فردای روشن

  • صرفنظر از اهانت و دشنام هاي رکيک به شخصيت هاي کشور ما که درين سايت ديده ميشود، صرف اين چند نکته قابل ذکر است:
    (1) اين امر قانوني پارلمان يک کشور است که يکي از اعضاي پارلمان را که تخطي بزرگي را مرتکب شود، از وي سلب اعتماد کند. اين امر در تمام کشور ها معمول است و ما همه وقت در جهان غرب شاهد آن هستيم.
    (2) اين آقاي سناتور آستراليايي چرا نامه اش را به رئيس پارلمان افغانستان نمي فرستد بلکه به وزير خارجه افغانستان که از طرف پارلمان قبلا خلع شده است؟
    (3) اين موضوع به بعضي از اعضاي پارلمان آستراليا چه ربطي دارد که بر عليه پارلمان ما شکايت ميکنند؟ اگر ما اين کار را در حق ايشان بکنيم به سر ما چه بلايي ميايد؟
    (4) خانم ملالي جويا چرا به بيگانگان متوسل ميشود، چرا بر عکس پشتيباني مردم خود را در داخل کشور جلب نميکند؟ آيا وي مردم را هم مثل پارلمان گاو وخر فکر ميکند و بهمين خاطر به آنها مراجعه نميکند؟
    (5) خانم ملالي جويا که خيلي زياد از ديگران بخارج سفر ميکند پول مخارج خود را از کجا ميکند؟ اين خودش بذات خود يک توضيح کار دارد. من که عمرم در اروپا گذشته و درينجا مسکن گزينم صرف يکبار در سال ميتوانم به مصرف خود به کشور عزيزم افغانستان بيايم. زياد تر توانايي مالي آنرا ندارم. تمويل مالي خانم ملالي جويا از کدام منابع است.
    با احترام

    • چون تمام عمر تو در اروپا گذشته است ، از وطن و وضعیت مردم بیچاره کشور آگاهی نداری و میخواهی که یگانه صدای عدالت خواهی را که ملالی جویا است هم خاموش کنی.

      هچنان از کجا میگویی که پارلمان حق دارد عضویت یک نماینده مردم را به حال تعلیق در آورد ؟

      اول که اعضای این پارلمان که از ترس مردم برای خودشان مصونیت قانونی جستجو میکنند دارای هیچ صلاحیت نیستند ولی اگر اینرا هم نایده بگیریم آنها حق دارند برعلیه دختر شجاع افغان در یک محکمه اقامه دعوا کنند نه اینکه مانند سگهای وحشی او را با بوتل ها آب بزنند ، فاحشه او را خطاب کنند و بعداهم بدون هیچ دلیل قانونی او را به پارلمان نگذارند.

      شما باید بدانید که پارلمان خانه شخصی قانونی یا ربانی و سیاف نیست که وکیل مردم را از آمدن به آنجا منع کنند. در واقع این دزدان که از چوکی پارلمان برای پنهان کردن جنایات شان استفاده میکنند با این عمل شان یکبار دیگر نشان دادند که دزدان خایف هستند که از هر صدای عدالت خواهی به لرزه میایند.

  • WANTANDARAN AZIZ
    SALAM BA HAMA SHUMA
    MALAY JOYA ENSAN NADAN HAST, ZERAN TAWHEEN HARAM AST AMA O AZ TAWHEEN HECH BAK NADARAH, MALA JOYA KAMTAR AZ 27 SAL OMR DARAH, AMA DAH SAL BADENSO BALEGH SHUDAH, QAZAWAT AZ DORAH HAY-E 30 SALAH WATAN RA MEKONAD, MALAY JOYA MARBOT SAZMAN COMUNISTY "RAWA" AST O HECH GAH NAMETAWANAD AZ MELAT MUSALMAN AFGHANISTAN NOMAYENDAGY KONAD, MALAY JOYA DAR WAQT NEZAM TALIBAN AZ TALIBAN TARAFDARY KARADAH AMA HALA ZED TALIB SHUDAH AST ??? AGAR ZARURAT BASHAD MUSAhebA O DAR WAQT TALEBAN CHAP SHUDAH NAZD BANDAH AST,E-MAIL MAN VIAENET HOTMAIL.COM LUTFAN TAMAS BEGIAREED.
    MALAY JOYA AGENT BEGANAH AST BAR ZED MOJAHEEDIN, MOQWAMAT DAR MOQBEL O WAZEEFA HAR AFGHAN MUSILMAN AST.

    AGAR DAWLAT WA PARLEMAN AUSTRALIA BA RASTY DELSOOZ MARDAM AFGHANISTAN AST, PAS CHERA MOHJEREEN BECHARAH AFGHAN KEH AZ ZULM TALIBAN FARAR NAMOODAH SHAB HA WA ROZ HA DAR AAB HA-E-SAWAHEL AUSTRALIA MONTAZER DARYAFT EJAZAH-E-DAKHEL SHUDAN BA KHAAK ON KESHEWAR BOODAN HECH KASSY FARYAD ON BECHARAH HA RA GOOSH NAKARD, AMA EMROOZ AZ DEKHTER NA KHALAF AFGHAN HEMAYAT MEKONAD, RASTY FARMOSH NAKONEEM KEH KOF-FAR HAMA MELAT WA HEED AND WA MUSLIMEEN HAMA MELAT MOTAFAREQ
    DAR HEFZ KHUDAWAN BASHEED,

    JAMAL JAHID USA

  • مجترم سرابی صاحب: 1_ ملالی جویا به دعوت سازمان های دموکرات کشور های غربی و یا به دعوت نهاد های افغانی در اروپا و امریکا به آن کشور ها سفر داشته که تمام مصارف سفر وی بدوش همین سازمان ها و نهاد ها بود.نه بدوش دولت های کشور های غربی.دولت های غربی بیشتر روی جنایت کاران جنگی تکیه دارد تا دفاع از خانم جویا.
    2_ آنها همیشه جنایتکاران جنگی و هیرویین سالاران را محکوم کرده اند و دفاع شان از جویا هم به خاطر تامین عدالت در کشور است.
    3_ خانم ملالی جویا خواهان محاکمه و وطن فروشان آدم کشان هر سه دهه است. اینکه شما فقط یک بخش از مبارزه جویا را دیده اید فکر میکنم گناه خانم جویا نیست.بلکه معلوم میشود که از محکوم نمودن یکی ازین جناح های آدم کش به شما درد میرسد.
    در اخیر خدمت عرض شود که مردم در تمام ولایات با امکانات ناچیز خود از جویا حمایت کرده اند و ملالی با دین مردم در تقابل نیست بلکه این دین جنایکاران اخوانی است که با جویا در تقابل قرار میگیرد .

    • خانم لیمه:
      افرین .زنان نباید بیش از این از عرصه اجتماع وسیاست غایب باشند.
      سیاست در افغانستان پیچیده است.راه حلی فوری و درست پیشنهاد کردن نیاز به شناخت درست ضعف ها وتوانمندی های جامعه دارد.
      خانم محترم :
      بر طبل خشونت وانتقام کوبیدن را حل متمدنانه نیست.درست است که مردم بیگناه اقغانستان قربانیهای بیشماری داده اند وبایددر مورد انها انصاف صورت گیرد.اما تحریک مردم به خشونت واستفاده از زبان بسیار تند وپیکار جویانه علیه هرکسی که باشد تایید خشونت ورواج بیشتر ان است.واین عمل به رفع خشونت از عرصه سیاست که درد مزمن مناسبات قدرت در افغانستان است کمکی نمیکند.
      جویا اگرهوشیا ر باشد و مردم گرا باید به مرد برنامه وپیشنهاد های مشخص سیاسی ارایه کند تا کسانی که ان برنامه ها را به حال کشور مفید میداند از ان برنامه ها حمایت وبرای عملی شدن ان تلاش کند.
      باز فهم همه مردم ما از جنایت ووطن فروشی ومنافع ملی و... یکسان نیست.وما هم حق نداریم به مرد م بگویم که چرا مانند ما نمی اندیشید!!!ماهم نباید عاشق برداشت های خود باشیم وبگویم ما حق هستیم ودیگران باطل.
      به گونه مثال برای اینکه نشان داده باشم که مردم در مورد جنایت کار یا وطن فروش چگونه میاندیشند وباورهای انها چه تفاوت های باهم دارد یه این موارد توجه کنید:

      کرزی که هم مجاهد بود وتاسطح معین وزارت خارجه دولت مجاهدین مسوولیت داشت وهم همکار وشریک در سیاستهای طالبان است ایا در جنایات هیچ سهمی ندارد ؟اما ببینید که پنج ملیون ادم به او رای داد.
      قانونی که در لست ملالی جویا نفر اول است در همین انتخابات ریاست جمهوری دو ملیون ادم به او رای داد.
      محقق که ملالی جویا نمیخواهد با او حتا گپ بزند یک ملیون چند صد هزار رای نگرفت؟
      اضافه از یک ملیون ادم به دوستم رای داد.
      خوب زیاد تند شدن وانقلابی گری هم نمیتواند ادعای اینراکه ما حق هستیم ودیگران نا حق به اثبات برساند.
      کسیکه ادعای دمکرات بودن میکند باید به رای ونظر دیگران هم احترام قایل شود.حال بگذریم از این بحث که مردم به دلیل عقب ماندگی و... از انتخاب درست عاجز اند.در دمکراسی رای احمد ومحمود وکلبی و...برابر است.

    • خانم لیمه از آلمان!

      از خانم جویا جز یک عده فرصت طلب سیاسی، سازمان های ضد مردمی و ایادی خارجی کس دیگری حمایت نمی کند. کلمات کلان و بزرگی چون هیروئئین سالار، جنگ سالار و ... عر عر های وی جهت بدست آوردن اعانه از غرب است. در کار وی اصالتی وجود ندارد. وی بلاهت تمام عیار است. در ضمن یک نمونه از پشتیبانی مردمی از وی در پلخمری بود که افراد شما، مردم را با وعدهء کمک اقتصادی به حمایت از جویا به تظاهرات خواسته بودید. در ضمن در ولایات کسی نمی داند که جویا کیست و چه کاره است، فقط همینقدر می دانند که یک زن است و مبارزه می کند، اگر بدانند که برای چه مبارزه می کند و چه می گوید، داوطلبانه از وی حمایت های شایان می شود!

    • جناب راست میفرمایی، از ملالی جویا کی حمایت میکند،‌در این کشور این سیاف و ربانی و محقق و قانونی و فهیم و داکتر عبداله و گلبدین و ملاعمر و دوستم و مجددی و دیگر «طویله» نشینان اند که گل سر سبد مردم و کشور هستند و هر روز در هر کنار کشور خود شاهد تظاهرات به نفع اینان هستیم!!!!!!!!!!!!

      انکل سام را ببینید چقدر به فکر آرزوهای مردم ما آبادی کشور است که هیچگاهی از ملالی جویا دفاع نکرد و در مقابل همیشه با صدق دل دالر به جیب همین کسانی که نام بردم سرازیر میکنند که اینان بتوانند با حوصله مندی و دست باز برای آبادی و شکوفایی این ملک کار کنند.

      نام خدا ببین که اینان برای اینکه خدمت به کشور کرده باشند چقدر از این پولها به جا و در خدمت مردم استفاده میکنند: بلند منزلها میسازند!!!! در شیرپور خانه های گلی را ویران کرده برای مردم قصر ها ساختن!!!!!!، هوتل های چندین ستاره ساختند که مردم ما بتوانند در آنجا ها وقت تفریح و فراغت خود را با خاطر آرام بگذرانند!!!!!!!!!! کمپانی های رنگانگ میسازند که کشور پیشرفت کند!!!!!!!! سفر های خارج میکنند که با ادب پیشرفته آنجا بلد شده در افغانستان آنرا انتقال دهند!!!!!!!!!! کسانی مثل محسنی برای مردم چینل تلویزیون میسازد که مردم را با «تمدن» آشنا سازد و میبینی که نام خدا چقدر این چینلش بیننده دارد، مردم حتی دیدن درامه های هندی را رها کرده پای تلویزیون وی مینشیننند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      حال کسانی که بخواهند بجای افراد بالا ملالی جویا را با جیب های مفلسش که نه انکل سام را با خود دارد و نه هم پولی دارد که بلند منزل و هوتل پنج ستاره و قصر بسازد، قهرمان این کشور میخوانند، این افراد واقعا با مردم ما مزاح میکنند!!!

    • بله درست است آنها بعضی از کارهایی را که شما گفتید می کنند. خوب مشکل شما چی است؟ کسی مانع شما شده است که دست به این کارها بزنید؟ به نظرم سفرهای خارجی سیاف و محسنی و عبدالله را کشورهای خارجی می پردازد؟!!! یک کم خجالت کشیده مزخرف نگویید. آدمهای مثل شما کشور را خراب کرده و می کنند. عبدالله که نمی آید به شما نا سزا بگوید. شما پارلمان را به خاطر این طویله خانه می گویید که کسی را آنجا ندارید. چون مردم به شما دروغ گوها و نوکر بیگانه ها باور ندارند. شما از ابتدا خائن بودید و هنوز هم هستید. در جاهای گرم و نرم نشسته به دروغ از نام مردم سو اتفاده می کنید. روی شما در بین مردم سیاه است. و تا زمانی که آدم نشده اید همینطور خواهد بود.

      در ضمن عمو سام شب و روز به خدمت شما است. از حقوق بشرتان گرفته تا ان جی او هایی که دارید. تنها چیزی که شما ندارید پشتیبانی مردمی است. اما تا دلتان بخواهد پشتیبانی خارجی دارید. سگ دویی شما، و سگ صفتی تان دیرینه است. هر کسی نانی به شما می اندازد وق وق شما، و دم جنباندن شما برای وی شروع می شود. روی سیاهی و دروغ شما از همینجا آشکار می شود. فهیم، ربانی، عبدالله و ... همگی خانه نشین هستند و هیچ قدرت دولتی ندارند. اما شما آنجایتان حتی از حضور آنها می سوزد چون مردم با آنها هستند نه با شما احمقها.

      وکلای استرالیا غلط کردند که چنین در امور کشور ما دخالت می کنند. به آنها چه ربطی دارد؟ یک حیوان به نام ملالی جویا را که هر روز عر عر می کند از خانهء ملت که جای آدمهاست نه حیوانها بیرون کرده اند. این ربطی به پارلمان هیچ کشوری ندارد مخصوصا پارلمان استرالیا. هر وقت که وی آدم شد و از ملت افغانستان معذرت خواست می تواند در پارلمان بازگردد.
      در ضمن بهتر است که بر علیه وی داد خواستی داده شده و طبق قوانین افانستان وی را به جرم توهین به نماینده های مردم محاکمه کنند.

      به زبان خود شما جواب دادم تا بدانید که این گونه حرف زدن را همگی بلد هستند!

    • آقای خلیل الله معروفی، ثلاثی مجرد محترم! می بینم که با علامت های متعدد سوالیه و تعجب به نام کریمه پیام می گذاری. به خیالم چادر به سر کرده ای. به تو چادر بهتر می زیبد. مبارکت باشد. بهتر است که در مورد ادبیات نبشته کنی، تو ره به سیاست چه؟ سیاست که می نویسی به این می ماند که انجینر برق، مقالهء علمی در مورد طبابت بنویسد!!!!!!!

    • گو خوردن همراه دان پدر شان آسترالیا را چی به مردم افغانستان و اگر به چند فهش گفتن انسان قهرمان میشه خو همی قهرمانی هم آسان شده چند تا فهش و چتیات بگو بس دگه قهرمان هستی.خوب از همه اول تر انسان باید مسلمان باشد چون جویا جان از دین و وطن خود گشته پس حالا نام خدایش چادر هم نمیپوشد ها راستی چرا بپوشد او خو چوچه اسرایل است.قواره اش از دنیا گشته.
      kasse ke az malalyjoya defa mekonad ham shan zade ingeland ast
      daste ingelis ha ast
      malaly che
      parloman
      berawad kosse khoda beta
      ba kabul perss
      yakja

    • به تاریخ ۲۳ جولای ۲۰۰۷ طی مراسمی در شهر فلورانس مرکز ایالت تسکنی ایتالیا، جایزه سال۲۰۰۷ Giglio d’Oro (گل طلایی) به ملالی جویا اعطا گردید.

      این جایزه از معتبرترین جوایز حقوق بشر در ایتالیاست که از جانب شورای ایالتی و شهرداری شهر فلورانس همه ساله به پاس خدمات شخصیت هایی که بیشترین تلاش را بخاطر حقوق بشر و کسب آزادی های مدنی انجام داده باشند داده میشود. امسال شورای رهبری این ایالت تصمیم گرفت که این جایزه به ملالی جویا و شکریه بارکزی مشترکا داده شود.

      در مراسم اعطای جایزه Eros Cruccolini رئیس شورای شهر فلورانس و Leonardo Domenici شاروال این شهر شرکت داشتند. جایزه گل طلایی از جانب رئیس شورای شهر به ملالی جویا تقدیم گردید.

      ملالی جویا طی نطقی این جایزه را متعلق به تمامی آزادیخواهان و مردم ستمدیده افغانستان خوانده و از جانب آنان مراتب تشکر و سپاس خود را تقدیم نمود.

      جویا گفت: «این جایزه ارزش معنوی بزرگی برای من دارد و بر بار مسئولیت ها و وظایف من خواهد افزود تا قاطعانه تر از قبل علیه بیعدالتی و بنیادگرایان جنایتکار در کشورم کار و مبارزه نمایم. تشویق و اظهار همبستگی شما با کار و مبارزه من برای افغانستان آزاد، دموکراتیک و سکیولار، بیشتر مرا برمی‌انگیزد تا مصمم‌تر برای بهروزی مردم نگونبختم پیکار نمایم.»

      پیام وزیر خارجه ایتالیا نیز در این گردهمایی قرائت گردید که در آن وی تعلق گرفتن جایزه به دو زن افغان را تبریک گفته خدمات آنان در راه حقوق بشر مردم افغانستان را ستوده بود.

      به تعقیب این گردهمایی ملالی جویا با آقای ماسیمو دالما Maximum D’Alema وزیر خارجه ایتالیا نیز ملاقاتی داشت که طی آن روی مسایل افغانستان باهم تبادل نظر نمودند. ملالی جویا خاطرنشان ساخت که اگر دولت ایتالیا میخواهد واقعا خدمتی به مردم افغانستان نماید باید سیاستی مستقل از آنچه بوسیله دولت امریکا دنبال میشود اتخاذ نماید و از هرگونه حمایت از جنگسالاران ائتلاف شمال دست بردارد و به نیروها و شخصیت های دموکراسی خواه و مردمی افغانستان کمک نماید. و تکیه دولت امریکا بر تروریست های جهادی را علت عمده شکست جامعه جهانی در افغانستان و عامل اصلی تیره روزی امروزی عنوان نمود.

      جویا همچنان از دولت ایتالیا خواست تا در راستای کار برای سیستم قضایی افغانستان، محاکمه جنایتکاران جنگی در یک محکمه بیطرف را باید مجدانه پیگیری نماید.

      قابل یادآوریست که ملالی جویا که به دعوت هوادارانش درآنکشور عازم ایتالیا شده، طی دو هفته گذشته در شهر های روم، میلان، فلوران، ویریجو و غیره در چندین گردهمایی شرکت نموده و برای هوادارانش سخنرانی نموده است.

      چندی قبل در چند شهر ایتالیا تظاهراتی علیه تعلیق عضویت ملالی جویا برپا شدند و نیز تا حال تعداد زیادی از اعضای پارلمان ایتالیا حمایت شانرا از ملالی جویا اعلام داشته وزارت خارجه ایتالیا را بعلت عدم اعتراض به دولت افغانستان بخاطر تعلیق عضویت ملالی جویا مورد بازجویی پارلمانی قرار داده اند.

      ملالی جویا قبلا نیز بوسیله دولت ایتالیا جایزه زن سال ۲۰۰۴ را دریافت نموده بود.

      آنلاین : سایت ملالی جویا

  • ajab donyaye shoda, australia chi haq darad ta dar mawrede tasameme parlament afghanistan nazar bedehad, magar ma azadi nadareem ya eenke kase een mellat ra ba hesabe mellat namegerad.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس