صفحه نخست > خبر و گزارش > وزارت سرحدات و قبایل، وزارتخانه ای برای ترویج واپسگرایی

وزارت سرحدات و قبایل، وزارتخانه ای برای ترویج واپسگرایی

در کنار اين وزارتخانه که هیچ نقطه ی مثبتی برای کشور ندارد، راه اندازی لویه جرگه ها نيز نشان می دهد که سیستم بسته ی قبیله سالاری در افغانستان حاکم است.
جمعه 18 دسامبر 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: قبیله سالاری یکی از آفت های جدی در کشور افغانستان است. قبیله سالاری مانع از هرگونه حرکت به جلو می شود. در قبیله، اين افراد نیستند که می توانند درباره ی مسایل مربوط به جمع تصميم بگيرند. حتا تصمیم درباره ی بسیاری از مسایل شخصی، توسط خود شخص گرفته نمی شود و اين رييس قبيله و يا سایر سران آن است که تصميم گيرنده ی اصلی ست.

در قبیله حقوق افراد به هيچ عنوان رعایت نمی شود و حقوق بشر بويژه برای کودکان و زنان معنایی ندارد. در نقاط مختلف افغانستان متاسفانه، اين قبيله و رفتار قبیله ای ست که محور همه چيز می باشد.

عکس از يک گردهمایی در وزارت سرحدات و قبایل/ اسوشیتد پرس

در افغانستان، وزارتخانه ای با عنوان وزارت سرحدات و قبایل وجود دارد که برای رشد قبیله سالاری در افغانستان تلاش کرده و با تمام وجود از آن دفاع می کند. در کنار اين وزارتخانه که هیچ نقطه ی مثبتی برای کشور ندارد، راه اندازی لویه جرگه ها نيز نشان می دهد که سیستم بسته ی قبیله سالاری در افغانستان حاکم است.

اساس لويه جرگه با مساله ی دموکراسی و مردم سالاری، تضاد دارد و اين قبيله سالاری و لویه جرگه بازی ها، فقط می تواند به بقای سیستم سنتی و دوری از حق و حقوق شخصی و جمعی در افغانستان یاری رساند.

عکس از يک گردهمایی در وزارت سرحدات و قبایل/ اسوشیتد پرس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • با تقدیم احترام:

    درافغانستان اکثروزارت خانه ها و پست های معاونیین وچندین مشاور برای رئیس جمهور ودومعیین ومشاورین در بعضی وزارت خانه ها ومعاونین ریاست هاوپست های بلنددیگر، فقط بخاطری ایجاد گردیده تا قدرتمندان خودشان ، برادر وقوم وقریب و دوستا واشناهای شان به این پست ها گماشته شوند.د ر حالیکه در اکثر ممالک جهان، رئیس جمهور جز یک معاون و اکثرا" از مشاور متخصص خبری نیست. وزرای کابینه، اعضای مجلس شورا ها ویا سنا حیثیت مشاورین را ایفا میکنند. در هشت سال گذشته آیا کسی بخاطر خواهد داشت که دو معاون رئیس جمهورویا مشاورین به جز سفر هایی با مخارج گزاف به خارج وداخل و پذیرفتن تعدادی بزرگان ازین قوم وآن قوم ویابرپایی مجالس ومحافل درین شهر ویا آن ولایت کار عملی را انجام داده باشند ؟ بهتر نخواهد بود که اکثر این پست های غیر ضروری از تشکیلات دولت حذف گردیده وپول آن در راه بهتر و یابه امتیاز ومعاش کارکنان وزحمت کشان عملی مصرف گردد؟ اما کجاست آن گوش شنوا و وجدان بیدار که به این موضوعات توجه کند. مشکلات مملکت ما متاسفانه حد وحدود ندارد. با احترام

  • اصلاء نفهمیدم , عکس دسته جمعی اول که برادران پشتون ما را نشان میدهد , ایا ایشان در کدام " ساقی " خانه نشسته اند و منتظر " پره " خود هستند ؟ و عکس دوم واضحاء معلوم میشود که برادران در نظارت خانه و یا توقیف ولایت بسر میبرند . از عکس بالایی که شف لنگیش و شمله لنگیش دراز دراز است چه میخواهید درست کنید ؟ ادم . . ؟ . . . ناممکن .

    • عکس دسته جمعی بالا , ردیف اول نفر چهارم از طرف راست به چپ زیر بخاری برقی , ادمی که سرش لنگی سفید است . زده چلم , نشه خداست , خواهشاء نگاه به چشم هایش کنید . در دولتئ افغانستان مثلاء این شخص چه وظیفه اجرا خواهد کرد ؟ .

  • به نظرمن تافرهنگ قبیله پرستی ازادارات دولتی نابودنگرددماهیچ وقت نمیتوانیم کشوررابسوی ترقی سوق بدهیم.زیرازمام دارقبیلوی منافع یک قشرخاص راترجیح میدهدنسبت به منافع ملت.

  • ین عکسها متأسفانه جلوه گر حقایقِ مهمِ بوده و ثابت مینماید که جامعۀ ما تا چه اندازه عقب افتاده، بدوی، متعصب و مردسالار است.
    و برای هر چشم بینا، گوش شنوا و فردعاقل فریاد بلند میکند که ما در ین کشور، میهن و بلاخره در این خاکِ بدبخت و بیچاره، چقدر از تمدن دور و از پذیرش آن دورتر هستیم.

    اینکه چه راه حلی داریم واضح است ولی دستورالعمل را چگونه بدست آورد، مسئولیتی است که نیاز به خردمند داشته و خردمندان از دائرۀ حکمروایان متاسفانه خارج هستند:

    میگویند قطره قطره دریا شود، پس بیا ای هموطن قطرۀ اول پیش از من تو شَو!

    الف

  • کابل پرسیان عزیز درود و احترام تقدیم تان باد !

    در ارتباط این وزارت و وظایف محوله این اداره پرسشهای زیادی از زمانه های خیلی دور به اذهان پوینده گان راه حقیقت و یکرنگی خطور نموده که پاسخ معقولی برایش هرگز نیافته بودند . دقیق نمیدانم ولی حدس میزنم این اداره در زمان حاکمیت داود خان وقتی ارتباطات دو کشور به تیره گی گرائید ، بوجود آمده باشد . یکی از دوستان ما که در اداره امور شورای وزیران حاکمیت ح.د.خ.ا. وظیفۀ بزرگی داشت گاه گاهی میگفت ، یک چهارم بودجه اوغانستان مصرف وزارت اقوام و قبایل میشود . این پرازیت های اقوام و قبایل سالهاست که در جگر مردم اوغانستان چسپیده و خون این گرسنه شکمان را میچوشند . خوب بیاد دارم بعد از ختم تحصیل ، وقتی ما را به خدمت سربازی سوق نمودند ، تمام جوانان پشتون که با ما یکجا فارغ شده بودند کارت قبایل گرفتند و در ادارات و وزارت خانه ها مشغول وظیفه شدند . این وزارت به تمام بزرگان و کلانتر های دوطرف خط دیورند ماهانه مبالغ هنگفت پول بنام پول کمکی توزیع میکردند . شاید برادران حزبی ما که در حاکمیت شان صاحب چوکی و قدرت بودند بهتر من از حقایق آگاه اند .

    فقط همینقدر اضافه میکنم که این وزارت بجز از مصرف ناحق و بیجا ، دیگر هیچ وظیفۀ ندارد . پول شخصی ، قرض و وام شده بنام این مردم بیچاره و هردم شهید ، در شکم های پندیده و گندیده این خان های دوسره وطنی و خارجی تبخیر میکند و نطفۀ انسان نماهای مانند کوچی دیگ دستار در رحم زنان شان بسته میشود تا پروفیسور ، وزیر و جنرال شده در چوکی مجلس نماینده گان این سرزمین جلوس نمایند و دعوای تمامیت ارضی این مرز و بوم نمایند .

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس