صفحه نخست > دیدگاه > در آستانه يك رويداد سرنوشت ساز

در آستانه يك رويداد سرنوشت ساز

حلقه اقتدارگراي حاكميت با براه انداختن نمايش دادگاه ويژه و تعلل در افتتاح مجلس دوم خواب ابطال انتخابات را ديده است ، در همين حال نمايندگان منتخب نيز مصمم اند تا گام اول در برابر استبداد را محكم و استوار بردارند . تلاشها به هدف همراه سازي بزرگان جوامع عدالتخواه درين رويداد بزرگ ادامه دارد .
احمد بهزاد | نماینده ی مردم در پارلمان افغانستان
پنج شنبه 20 جنوری 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

حلقه اقتدارگراي حاكميت با براه انداختن نمايش دادگاه ويژه و تعلل در افتتاح مجلس دوم خواب ابطال انتخابات را ديده است ، در همين حال نمايندگان منتخب نيز مصمم اند تا گام اول در برابر استبداد را محكم و استوار بردارند .
تلاشها به هدف همراه سازي بزرگان جوامع عدالتخواه درين رويداد بزرگ ادامه دارد .

تقلب در فاز دوم

اين روزها و به ويژه پس از بر ملا شدن اصرار حكومت بر تغيير نتايج انتخابات دوم پارلماني ، بر كسي پوشيده نيست كه دادگاه عالي وسيله و ابزار حكومت براي دست يافتن به مقاصد سياسي اش شده است تا همانند مداخله فراقانوني در ماجراي استيضاح وزير امور خارجه سابق ، در فاز دوم تقلب نيز با حكومت همراهي كند .

سه شنبه 28 دسامبر 2010, بوسيله ى احمد بهزاد

از ابتداي اعلام نتايج مقدماتي دومين انتخابات پارلماني افغانستان آنچه واضح به نظر مي رسيد نارضايتي تيم قبيله ازتركيب مجلس دوم بود . اوج اين نارضايتي آميخته به نگراني در سخنان آقاي كرزي در جريان نشست مشترك خبري اش با امام علي رحمان رييس جمهور تاجيكستان در كابل تبارز يافت . آن سخنان كه نگراني رييس حكومت از پيروزي نامزدان هزاره تبار در ولايت غزني را انعكاس مي داد در محافل سياسي ، دستوري بي تعارف به مسؤلين كميسيونهاي انتخاباتي به منظور انجام تقلب و جابجايي افراد بازنده با برندگان انتخابات تلقي گرديد .

همزمان با تلاش قبيله سالاران در تغيير نتايج غزني فهرستي توسط رسانه ها بر ملا شد كه نشان مي داد هسته مركزي حاكميت تصميم دارد با مهندسي نتايج آراء ، پارلماني كاملا مطيع و تسليم در برابر اراده قدرت شكل دهد . درين فهرست چند تن از منتقدين وضع موجود چهت كنار گذاشتن از تركيب مجلس دوم به مقامات كميسسون انتخابات معرفي شده بودند . اين موضوع هرچند توسط سخنگويان حكومتي تكذيب شد اما انتشار نوار گفتگوي سرپرست وزارت انرژي حكومت با يك تن از كارمندان كميسيون انتخابات ، بر موجوديت چنين فهرستي مهر تأييد نهاد . واقعي بودن اين سند نيز تا كنون از سوي عناصر دخيل در آن و يا هيچ نهاد رسمي تكذيب نشده است و حتي گفته هاي مسؤلين كميسيون انتخابات كه هويت كارمند شان را شناسايي و معرفي كردند تأييد كننده اين سند محسوب گرديد .

مجموعه اين امر و نهي هاي حكومتي گوشه اي كوچك از تدابير تيم حاكم را نشان مي دهد كه در مراحل مختلف تلاش ورزيد نتايج دومين انتخابات پارلماني را به نفع خود هدايت كند . آنچه اين تلاش ها را زمين گير ساخت مقاومت غير قابل پيشبيني دست اندر كاران امور انتخاباتي بود كه با عبرت از ماجراي انتخابات دوم رياست جمهوري در برابر دست اندازي قدرت در صندوق آراء ملت ايستادند و معادلات مرسوم درين نه سال را آشفته ساختند .

درين رابطه خوب است به بخشي از مجادلات تند لفظي در دفتر رياست جمهوري كه از چند منبع نزديك به حكومت در محافل سياسي روايت شده است توجه كنيم .

در آخرين فرصت هاي باقي مانده به اعلام نتايج ، رييس كميسيون انتخابات به جلسه اي اضطراري در ارگ رياست جمهوري فراخوانده مي شود . وي كه در مراسم خاكسپاري يكي از فرماندهان جهادي در پنجشير بسر مي برد توسط هلي كوپتر به كابل منتقل ميشود و در جلسه اي دفتر رياست جمهوري حضور مي يابد . درين جلسه كه تعدادي از وزراء و برخي از دست اندر كاران سابق كميسيون انتخابات نيز احضار شده بودند آقاي كرزي خواهان تدبير اراكين حكومتي در رابطه با نتايج انتخابات پارلماني مي شود . اين خواسته با پاسخ هاي حقوقي رييس كميسيون انتخابات به شكلي محترمانه رد مي شود . در مقابل يكي از اعضاي كابينه كه سابقه فعاليت در كار انتخابات دارد به وضوح از اشتباه حكومت در تقرر مسؤلين انتخاباتي سخن مي گويد و هنگامي كه با اين پرسش مواجه مي شود كه مسولين انتخابات چه بايد مي كردند كه نكردند ؟ مي گويد : كارهاي در انتخابات بايد بشود كه نياز به ياد آوري مكرر ندارد و خودتان بايد بدانيد و مطابق مصالح عمل كنيد . درين جلسه شماري ديگر از اعضاي حكومت امر و نهي هاي بعضا از سر رغبت و بعضا به مصلحت حال و هواي دفتر رياست جمهوري به رييس كميسيون انتخابات مي كنند كه سرانجام با واكنش تند وي كه اجازه دخل و تصرف به هيچ فرد يا نهادي در امر انتخابات را نخواهد داد ، جلسه بدون نتيجه ختم مي شود و آقاي كرزي با بيان اين نكته كه خوبست مطابق قانون عمل كنيد از جلسه با ناراحتي خارج مي شود .

اینجا را کلیک کرده و این نوشته را بصورت کامل بخوانید

گزارشگر: یحیی نبوی

خبرگزاری بست باستان

پارلمان علیرغم تصمیم رییس جمهور افتتاح خواهد شد

یکصد و هشتاد تن از وکلا فیصله کردند که روز یکشنبه سوم دلو پارلمان را افتتاح خواهند کرد.
یک منبع موثق پارلمانی به خبرگزاری بست باستان گفت که این تعداد از وکلای پارلمان ، امروز (پنجشنبه 30 جدی 89 ) فیصله کردند، علیرغم اینکه رییس جمهور کرزی افتتاح پارلمان را براساس تقاضای محکمه ویژه یک ماه به تاخیر انداخته است، روز یکشنبه به پارلمان رفته و آن را افتتاح می کند.

یک تن دیگرازوکلا گفت، در صورتی که نیروهای امنیتی مانع ورود آنان به پارلمان شوند، در مقابل دروازه پارلمان تحصن خواهند کرد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • طرح سیاسی برای بازگذاری نام «خــــــراســـــان» بر کشور مان

    از پیشنهاد آقای کامجو پشتیبانی میکنیم. به گمان ما بجاتر میبود اگر ایشان به جای "تغییر نام افغانستان"، "بازگذاری یا بازگرداندن نام خراسان" مینوشتند. چون وقتی ما بدین باوریم که نام میهن ما برای 1500 سال خراسان بوده و تنها برای مدت کمتر از دوسد سال نام افغانستان بر آن گذاشته شده است، دیگر صحبت از تغییر نام نه بلکه از بازگذاری آن است. به امید چنین روزی! (خراسان زمین)ا
    طرح سیاسی

    تغیرنام افغانستان به «خــــــراســـــان»

    مدخلی در راه صلح جاویدان

    تقــــدیـــم:

    ـــ به نمایند گان مردم در پارلمان جمهوری اسلامی افغانستان،

    ـــ به دانشمند ان محترم دین، پیشوایان طریقه ها وفرقه های مذهبی کشور،

    ـــ به روحانیو ن مبارز ووطندوستان کشور،

    ـــ به احزاب و گروه های سیاسی و نهاد های اجتماعی،

    ـــ به آگاهان، خردمندان، شخصیت های سیاسی و فرهنگی مستقل،

    ـــ به نسل جوان، تیز بین دگر اندیش وترقیخواهان افغانستان،

    قابل توجه وبازنگری عالیترین مقام قانونگذاری افغانستان

    مردم آزادۀ ما با خوشبینی تاریخی امید واراند که نمایند گان منتخب عالی ترین مقام قانونگذاری کشور، با احساس رسالت عظیم تاریخی اجتماعی وشناخت مصالح عمومی ملی، پیرامون مفردات ا ین طرح پیشنهادی صلح، تأمل خواهند فرمود، به ندای ملیونها هموطن رنجدیدهء خویش لبیک خواهند گفت و آنرا مشروعیت وقانو نیت خواهند بخشید.

    این طرح پیشنهادی صلحجویانه، آغازگرسخنی از مجموعۀ دیدگاهها وافکار سیاسی ما در بارهء «تغییرنام افغانستان به خراسان» می باشد. این نوشته از دید بار معنایی، در بر گیرندۀ مسائل تاریخی ، ادبی، فرهنگی، علمی، اخلاقی و سیاسی بوده، با عشق آتشین به صلح صداقت شفاف اندیشی طی (...) صفحه ودردوبخش زیرین نگارش یافته است:

    ــــ یکی تأملی برعظمت فرهنگی خراسان

    ــ و دیگری نقض خشن ابتدایی ترین حقوق وآزادیهای دموکراتیک مردم تمامی گروههای قومی واقلیتهای ملی ومذهبی جامعه بلادیدهء ما بفرمان شاهان، امیران و حاکمان مستبد و قبیله گرا تحت نام "افغانستان" و در چهرۀ قوم برتر.

    هدف مقدس این نوشته فقط بیان امیدهای سرکوفته صلح و خواست عادلانهء تاریخی، سیاسی روانی و اخلاقی دهها ملیون ازمردم وطندوست ما جهت دست یابی به همزیستی ملی و ایجاد صلح و آرامش پایدار در آب وخاک وخانهء مشترک و آبایی مردم افغانستان واحد وتجزیه ناپزیر کنونی ما می باشد. ولی باید گفت ازین هدف عالی ملی اجتماعی وسیاسی که در برجسته سازی وبازیافت هویت اصیل وبومی مردمان این سرزمین و معرفی "فرهنگ" غنامند خراسان کبیرتبلور روشن مییابد. دردوران سیطرهء استبداد استعماری بریتانیای کبیر درافغانستان، بادریغ ودرد فراوان در نفی هویت تمامی گروههای قومی وقبایل برادر ساکن افغانستان توسط شاهان و امیران وابسته به استعمار، استفاده های نفاق افگنانه وضدملی به عمل آمد ه است.

    مردم آزادهء میهن ما دروضع مشخص کنونی به این پندارانسانی وجهانی اند که: مایه عزت افتخار، توانایی وسربلندی وهمبستگی یک ملت،گروههای قومی واقشار وطبقات اجتماعی یک جامعه ، نه درپیشبرد سیاست جنگ طلبانه، قتل و قتال، تعرض غصب وغارت، انتخاب سیاست زمین سوخته و نقض خشن حقوق وآزادیهای دموکراتیک بشر نهفته است، بل دروجود معارف وفرهنگ غنامند و پربار علمی اخلاقی اجتماعی سیاسی ودر ارتقای سطح آگاهی شعور اجتماعی اعضای آن جامعه، هستی عینی کسب میکندhttp://www.khorasanzameen.net/...

    • اقا يا خانم با آمد تغير نام اوغانستان به خراسان
      شما كه اينقدر خراسان خراسان ميگوييد خوب است خود تان هـم از نام افغانستان استفاده نكنيد و در عوض از كلمه خراسان استفاده كنيد ولي شما چند جاى به اسم افغانستان ياد نموده ايد مانند

      ـــ به نمایند گان مردم در پارلمان جمهوری اسلامی افغانستان،

      ـــ به نسل جوان، تیز بین دگر اندیش وترقیخواهان افغانستان،

      • قابل توجه وبازنگری عالیترین مقام قانونگذاری افغانستان
  • لطیف پدرام از مخالفان بنیادگرایی اسلامی و اشغال نظامی افغانستان به دست نیروهای امریکایی است. وی هم چنین طرفدار ایجاد حکومتی عرف‌گرا (یا گیتیانه = secular) در افغانستان است. افزون بر این وی بر این باور است که مردم شمال و جنوب افغانستان (پشتون‌ها و غیرپشتون‌ها) در دو سده‌ی جداگانه زندگی می‌کنند! برای همین اگر حکومت فدرال برپا شود دیگر پشتون‌ها نمی‌توانند نظرهای عقب‌مانده‌ی خود را بر دیگران تحمیل کنند.

    وی به درستی یادآور می‌شود که افغان مترادف پشتون است و نامیدن این کشور به نام «افغانستان» نادیده گرفتن غیرپشتون‌هاست. می‌دانیم که پشتون‌ها با حمایت بریتانیا به قدرت رسیدند و در زمان ناصرالدین شاه هرات را از ایران جدا کردند و کشور «افغانستان» را شکل دادند. پس از آن نیز سیاست‌های پشتون‌سازی را به کار بستند تا فرهنگ و زبان خود را بر دیگران تحمیل کنند. برای آگاهی بیشتر نگاه کنید به مقاله‌ی «کیستی تبرخورده‌ی زبان پارسی».

    اما آنچه من می‌خواهم بدان بپردازم و به ایران بیشتر مربوط می‌شود پیشنهاد وی برای تغییر نام کشور افغانستان است. وی می‌گوید برای درست کردن این اشتباه بهتر است که نام کشور را به نام قدیمی آن یعنی «خراسان» یا «آریانه» برگردانیم.

    درست است که نام قدیمی این منطقه خراسان بوده است اما خراسان تاریخی تنها دربرگیرنده‌ی شمال افغانستان نبود بلکه خراسان ایران و بخش‌هایی از ازبکستان و تاجیکستان امروزی نیز جزوی از خراسان تاریخی اند. باید هوشیار باشیم که اگر نام خراسان بر کشور افعانستان نهاده شود آن وقت مشکلی که امروز با جمهوری حاکم بر منطقه‌ی تاریخی اران/شیروان داریم - که خود تا زمان جنگ‌های ایران و روس بخشی از خاک ایران بود و از سال ۱۳۰۷ خ/۱۹۲۸ م در پی سیاست‌های استعماری روسیه نام آذربایجان واقعی یعنی استان ایران را دزدیده - با کشور افغانستان نیز به وجود می‌آید.

    نام دوم نیز مشکل دارد. درست است که امروزه خط هوایی و خبرگزاری افغانستان «آریانه» یا «آریانا» نامیده می‌شود اما از نظر تاریخی و به ویژه در نوشته‌های پارسی کهن - یعنی زمان هخامنشیان - آریانه همان ایران است به معنای سرزمین آریاییان. پس این پیشنهاد نیز اشکال تاریخی دارد.

    به نظر من با توجه به پیشینه‌ی تاریخی این منطقه بهتر است از نام «بختریش» (Bakhtrish) یا بختریه» (Bactria) استفاده کنند که نام شهربانی (ساتراپی) هخامنشیان بود و پس از فروپاشی هخامنشیان و ورود یونیان حکومتی به نام «پادشاهی یونانی-بختریایی» (Greco-Bactrian Kingdom) در آنجا شکل گرفت. نام بختریه در پارسی میانه یا پهلوی به صورت بخل (Baxl) کوتاه شد و پس از اسلام، در پارسی نو به شکل «بلخ» درآمد. (همان طور که «مزغ» پهلوی در پارسی نو به شکل «مغز» درآمده استhttp://shahrbaraz.blogspot.com...

  • سلام برادر محترم سممی جان ما هم مانند دیگر انسان‌ها ی جهان حق داریم که هویت اصلی خود را داشت باشیم

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس