درآمد 65 میلیارد دالری انگلیس از تریاک هلمند
جنگ در افغانستان سود آورتر از جنگ در عراق/ من شاهد عینی بودم ، پارسال وقتی از داخل مزارع کوکنار ولایت هلمند می گذشتم عساکر انگلیس با شکل افغانی و ریش انبوه در بین مزارع کوکنار نشسته بودند و چاینکهای کلان چای سبز را روبرویشان گذاشته بودند و با دهقانانی که مشغول کشت کوکنار بودند چای می نوشیدند. وقتی رادیو را روشن می کردم می شنیدم که مبارزه به این شکل بر ضد کشت کوکنار ادامه دارد ، انگلیسی ها می گفتند که ما باید کوکنار را در افغانستان محو کنیم آمریکایی ها هم همین حرف را می زدند ، دولت افغانستان هم سمیناری را در کابل برگزار کرده بود که رییس جمهور در آن حضور یافته بود و وقتی نماینده هر ولایت را صدا می زدند در این رابطه از او سوال می کردند.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
گزارشگر: محمود آفاق/ کابل
براساس گزارش برخی از منابع، انگلیس کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در ولایت هلمند را در انحصار خود گرفته و از این بابت سالانه میلیاردها دالر در آمد دارد.
داد نورانی نویسنده وکارشناس امور سیاسی در گفتگو با خبرگزاری بست باستان درآمد سرشار انگلیس از بابت قاچاق تریاک در ولایت هلمند را تایید کرده گفت: "براساس مقالات برخی از نشریات غربی، انگلیس در دوسال گذشته هرسال 3 میلیارد دالر از بابت قاچاق تریاک در هلمند درآمد داشته است. "
اما برخی از منابع می گویند انگلیس سالانه 65 میلیارد دالر از تجارت تریاک در هلمند سود می برد، نورانی به این باور است که امکان دارد این رقم 4 میلیارد دالر باشد.
وی می گوید قراینی وجود دارد که انگلیسی ها در قاچاق مواد مخدر درهلمند دست دارند، به گفته وی سالانه خروارها (صدها تن) تریاک که توسط نیروهای خارجی کشف و ضبط می گردد، سرنوشت شان مشخص نمی گردد که کجا می شود. از سوی دیگر کاروان های مواد مخدر که متشکل از 60 تا 70 موتر می باشند با 200 تا 300 فرد مسلح بدون هیچ مانعی از فاصله های نزدیک پایگاه نیروهای انگلیسی در هلمند می گذرند.
کاری از بشیر بختیاری
نورانی می افزاید: "براساس نوشته کتاب "جنگ وصلح" زمانی که امریکا و انگلیس در عراق نیرو داشتند، انگلیسی ها نسبت به امریکایی ها از نفت عراق سود کمتری می بردند به همین دلیل از این کشور زود عقب نشینی کرده و شمار سربازان شان را در ولایت هلمند افزایش دادند که اکنون بیشترین سود را این کشور در هلمند از تجارت تریاک کمایی می کند. "
وی بدون اشاره به شخص یا گروهی خاصی افزود: " در قاچاق مواد مخدر دست های نامرئی دیگری نیز وجود دارد که سود سرشاری از آن به دست می آورند. " به گفته وی نزدیک به 93 درصد از سود قاچاق مواد مخدر به جیب مافیای بین المللی، 1 درصد به جیب دهقانان و 6 درصد به جیب قاچاق بران داخلی می رود.
در پیوند به همین مسئله یکی از باشندگان ولایت هلمند به خبرگزاری بست باستان گفت: "زمینی عقب قرارگاه نظامی نیروهای انگلیس در هلمند تریاک کشت شده و این نیروهای هیچ واکنش نشان نمی دهند. "
به باور برخی از کارشناسان، انگلیس ها در این قسمت با طالبان همدست می باشند. دادنورانی می گوید نباید حضور طالبان با کشت تریاک را پیوند دهیم زیرا در ولایاتی که طالبان حضور ندارند هم تریاک کشت می شود.
به گزارش یکی از سایت ها، آقای" شیرشاه یوسف زی" کارشناس افغان هم در صادق بودن انگلیس در مبارزه با مواد مخدر در افغانستان ابراز تردید می کند و نسبت به همکاری با طالبان چنین می گوید:
" من شاهد عینی بودم ، پارسال وقتی از داخل مزارع کوکنار ولایت هلمند می گذشتم عساکر انگلیس با شکل افغانی و ریش انبوه در بین مزارع کوکنار نشسته بودند و چاینکهای کلان چای سبز را روبرویشان گذاشته بودند و با دهقانانی که مشغول کشت کوکنار بودند چای می نوشیدند. وقتی رادیو را روشن می کردم می شنیدم که مبارزه به این شکل بر ضد کشت کوکنار ادامه دارد ، انگلیسی ها می گفتند که ما باید کوکنار را در افغانستان محو کنیم آمریکایی ها هم همین حرف را می زدند ، دولت افغانستان هم سمیناری را در کابل برگزار کرده بود که رییس جمهور در آن حضور یافته بود و وقتی نماینده هر ولایت را صدا می زدند در این رابطه از او سوال می کردند."
پيشتر نيز حامد كرزی، رييس جمهور کشور، انگليس را مسوول اصلی قدرت گرفتن مجدد طالبان دانست و اعلام كرد كه انگليس با تصميمات و اقدامات خود ولایت هلمند را به طور كامل به تاجران بزرگ مواد مخدر طالبان سپرده است.
داوود احمدی سخنگوی والی هلمند بصورت ضمنی دست داشتن برخی از مقامات حکومتی در قاچاق تریاک را تایید می کند، اما می گوید: "در سال گذشته برخی از فرماندهان پولیس شماری از ولسوالی های این ولایت که آغشته به تولید و قاچاق تریاک بودند ، دستگیر گردیدند."
احمدی در گفتگوی تلفنی به خبرگزاری بست باستان بدون این که صریحاً دست داشتن نیروهای انگلیس در قاچاق تریاک را رد کند در ارتباط به اظهارات شماری از باشندگان هلمند مبنی بر عبور کاروان های مواد مخدر از نزدیکی پایگاه انگلیس گفت: " افواهاتی در این مورد وجود دارد اما ما سندی در این مورد دردست نداریم."
از سوی دیگر برخی از نیروهای خارجی نیز اخیراً به اتهام قاچاق مواد مخدر از افغانستان در این کشور دستگیر شده اند که می توان به یک انجنیر انگلیسی همکار با نیروهای آمریکایی اشاره کرد که به جرم انتقال یک کیلو هروئین به پنج سال زندان محکوم شد. این نظر نیز وجود دارد که نیروهای خارجی در افغانستان مصارف سرسام آور جنگ را از طریق عواید و فروش مواد مخدر تامین می کنند.
یک منبع دیپلماتیک از کشورهای منطقه گفت كه باتوجه به درآمد ساليانه 65 ميليارد دالری قاچاق مواد مخدر، اين ميزان دو برابر فروش نفت كشورهای عضو اوپك است.
در سال 2006 میزان تولید مواد مخدر در افغانستان به 6200 تن رسید اما در سال گذشته این رقم به 8200 تن افزایش یافت که برای جامعه جهانی زنگ خطری محسوب می شود. به باور آگاهان امور، افغانستان در حال حاضر شاهد تکرار جنگ تریاکی است که در سال 1844 در چین رخ داد.
دهقانان افغانستان هر کیلو تریاک را بین 200 تا 300 دالر می فروشند در حالی که برخی از کشورها که در این زمینه دست دارند هر کیلو تریاک را در بازارهای بین المللی تا 35000 دالر هم به فروش می رسانند.
در سال 1844 انگلیس جنگ پنج سالۀ تریاک درچین را سازماندهی کرد و اکنون نیز این کشور در ولایت هلمند که بزرگترین منبع تولید مواد مخدر در افغانستان است حضور دارد.
به گفته کارشناسان، انگلیس طوری این ولایت را در انحصار خود قرار داده که نه تنها مانع ورود دیگر نیروهای خارجی مستقر در افغانستان به منظور مبارزه با مواد مخدر می شود بلکه باعث شکست سیاست ضد تروریسم نیز شده است.
مطالب مرتبط
-
ارتش انگلستان و طالبان
-
خروج انگلستان، پشتیبان تاریخی واپسگرایی و تروريزم از افغانستان لازم است
-
برای شکست تروریستان طالب، قطع مداخلات انگلستان و خروج نیروهای این کشور لازم است
-
دروغ های فاروق وردک، برای تسهیل تسلیم کامل قدرت به جنایتکاران طالب
-
بزرگ کردن های بی بی سی، چهره طالب نکتایی پوش را عوض نمی کند