کودکان نخستین قربانیان تروریست ها و اشغالگران افغان
قدرت طلبی و برتری جویی اشغالگران افغان در دو قرن اخیر جنایات مختلفی را در دوزخ افغانستان منجر شده است. کودکان نخستین قربانیان ظلم و ستم این جنایتکاران هستند.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
قدرت طلبی و برتری جویی اشغالگران افغان در دو قرن اخیر جنایات مختلفی را در دوزخ افغانستان منجر شده است. کودکان نخستین قربانیان ظلم و ستم این جنایتکاران هستند.
عکس از گتی ایمیج
پيامها
11 سپتامبر 2011, 00:06, توسط baqi samandar
باقی سمندر
سنبله ۱۳۹۰ خورشیدی
یازدهم سپتامبر ۲۰۱۱
سلام برای همه خوانندګان ارجمند کابل پرس?
کودکان قربانی نظام های استبدادی اند . در جنګهای تنظیمی در کابل کودکان بیشترین قربانی ها بوده اند . در جنګهای سالهای ۱۹۷۸ تا حالا کودکان افغانستان بیشترین قربانی ها را داده اند . کودکان سرزمین من وتو در ګوشه های یونان هم برای پیدا کردن یګ لقمه نان سرګردان شده اند .
بخوانیم که در یونان - آتن چه خبر است :
پارک ویکتوریا در مرکز شهر آتن، پایتخت یونان، این روزها به اردوگاه های پشت خط جبهه جنگ شباهت دارد. این جا محل بود باش هزاران پناهجوی افغان است که در طول شش ماه گذشته وارد یونان شده اند.
اکثریت این پناهجویان را خانوادههایی تشکیل میدهند که هرکدام از آنها دارای سه تا چهار کودک هستند. آثار بدرفتاری پلیس و گروههای ملیگرای یونان نیز در بدن اکثر این پناهجویان دیده میشود.
کودکان افغان در خیابانهای یونان هم کار می کنند
وضعیت کودکان در میان این پناهجویان به شدت نگران کننده است. زیرا آنها بر علاوه اینکه به خدمات صحی دسترسی ندارند، اکثرا دچار سوء تغذیه شدهاند. در پارک ویکتوریا کودکانی را دیدم که به دلیل گرمای آفتاب، دچار سوختگی پوستی شده بودند.
زهرا، دختر هشتماهه، یکی از آنها است. معصومه مادر این کودک میگوید: "ما جایی برای بود و باش (زندگی) نداریم، به همین خاطر، من و شوهرم همراه این کودک روز تا شب در خیابانها و پارکها میگردیم و شبها در پشت بام یک هتل، که صاحبش افغان است، میخوابیم و برای آن هم شب دو یورو باید به صاحب هتل پرداخت کنیم."
پناهجوی افغان در یونان
پناهجویان افغان در یونان هم مورد ضرب و شتم قرار می گیرند
از سوی دیگر، کودکانی هم هستند که پدران و مادرانشان آنها را مجبور می کنند که صبح تا شام در خیابانهای شهر آتن دستفروشی کنند. فرید و همایون کودکان هشت و یازده ساله افغان را در نزدیکی دانشگاه پلیتکنیک آتن یافتم. آنها میگویند که از طرف پدران و مادران خود مجبور به کار شدهاند.
فرید و همایون روزها در خیابانها دستمال کاغذی میفروشند و وقتی ۱۵ یورو به دست آوردند، به خانه بر میگردند. این دو کودک با هم برادرند و می گویند که خانواده آنها ۹ نفری است ومدت شش ماه است که در یونان زندگی میکند.
همایون میگوید که پدرش معتاد شده است و دیگر نمیتواند کار کند. از این رو اگر آنها بدون پول به خانه برگردند، پدرش با آنها بدرفتاری خواهد کرد.
فرار از فرزندان
علاوه براین، عدهای از پناهجویان به خاطر نداشتن پول کافی برای گذشتن از یونان، کودکانشان را آنجا رها میکنند و خود به کشورهای دیگر میروند.
یونس محمدی در این باره میگوید: "تاکنون ۱۲ کودک به این سرنوشت دچار شدهاند. این کودکان که اکنون از طرف موسسهای با نام " لبخند کودک" در شهر آتن مورد حمایت قرار گرفتهاند، نمیدانند والدینشان در کجا هستند."
آقای محمدی میگوید این کودکان بین ۹ تا ۱۳ سال عمر دارند، پدران و مادران شان آنها در تاریکی شب در خیابانها رها کردهاند. او گفت که این کودکان دچار آسیب روانی شده اند و اگر توجه جدی به وضعیت آنها نشود، آینده خوبی در انتظار آنها نخواهد بود.
طبق آمار اداره مهاجرت یونان (GCR)، از سال گذشته تا اکنون نزدیک به سی هزار پناهجوی افغان وارد این کشور شدهاند. این در حالی است که دولت یونان فقط به ۵۲ نفر از این پناهجویان مجوز پناهندگی داده است.
میرویس جلالی، یکی از پناهجویان افغان، که به تازگی مجوز پناهندگیاش را از سوی دولت یونان دریافت کرده است، میگوید که پس از هشت ماه اعتراض و اعتصاب غذایی، به درخواست پناهندگی اش رسیدگی شده است.
این در حالیست که کمیسیاریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و دیگر سازمانهای حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت بد پناهجویان و سرنوشت نامشخص آنها از دولت یونان انتقاد کردهاند.
کمپین حمایت از پناهجویان
حسین صادقی ورزشکار شناخته شده افغان ساکن استرالیا، اخیرا در سفری به یونان کمپینی برای حمایت از پناهجویان راه اندازی کرده است. آقای صادقی میگوید وقتی در استرالیا بوده است، خبرهای دردآوری از پناهجویان افغان در یونان شنیده است.
او میافزاید: "من به یونان آمدهام تا موسسات حقوق بشری را متوجه وضعیت بد پناهجویان در این کشور کنم و از هنرمندان و شخصیتهای افغان در کشورهای مختلف نیز میخواهم تا به یونان سفر کنند و دست هموطنانشان را که در یونان با انواع مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، بگیرند."
* از نگاه دیگر، بررسی وضعیت افغانها در یونان
24 مارس 2011
* سرنوشت نا معلوم پناهجویان افغان در یونان
9 دسامبر 2010
* آغاز بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان از پاکستان
28 فوريه 2011
* افغانستان تصاویر مرگ پناهجویان را بررسی می کند
1 ژانويه 2011
* قایق پناهجویان عازم استرالیا در اقیانوس هند غرق شد
15 دسامبر 2010
موضوعات مرتبط
BBC
* جامعه افغانستان
خبرهای بیشتر از جامعه افغانستان
* پناهجویان افغان در یونان، بی سرپناه و نگران 10 سپتامبر 2011
* دختران افغان در لباسهای پسرانه؛ بررسی پدیده ’بچه پوش’ 10 سپتامبر 2011
* اجلاس منطقه ای مبارزه با مواد مخدر در کابل برگزارشد 10 سپتامبر 2011
در باره کودکان کابل چند ګزارش اختصاصی باقی سمندر را در تارنمای ګفتمان دیموکراسی برای افغانستان بخوانید - برای یافتن ګزارش ها در بخش نویسندګان فشار بدهید وقتی صفحه باز ګردید
ګزارش زیر عنوان
مرا دریاب (باقی سمندر)
کابل ’امنتر از لندن’ یا ’بدترین محل زندگی’ برای کودکان؟ (باقی سمندر – سرباز آزادی)
کودکان روی سرک های کابل( باقی سمندر)
فقر و غنا در شهر کابل (گزارشی از باقی سمندر)
کودک ربایی در کابل (گزارشی از باقی سمندر)
سوار از دل پياده نمی آيد و سير از دل گرسنه (باقی سمندر)
شصت هزار کودک کارگر در افغانستان؟ (باقی سمندر)
21 سپتامبر 2011, 18:18
زمستان میگزرد سیاهی آن به کارگردانندگان کابل پرس? می ماند افغان نام افتخار عزت شهامت غرور زور تاغوتشکنی .........همه اقوام (پشتون،تاجیک،هزاره،ازبک،ایماق،ترکمن،بلوچ،براهوی،گوجر......)این مرز بوم است که در طول تاریخ باتمام جان فشانی موجودیت خود را ثابت و این نام مقدس را به یاری ومرحمت ایزد متعال آفریده اند من باور دارم یک روز نواده توهم به این نام افتخار خواهد نمود و بااین نام به این مرزوبوم جاویدان به کمال میل افتخار خواهد آورد وای برحال تو در این زمان فردای خود تصغیر میکنی مگر که نمیتوانی آین یک اصل پذیرفته شده است آدم های خورد، خورد می اندشند..............