صفحه نخست > دیدگاه > حکمتیار: طالبان باید از رسیدن به قدرت از راه توطیه و زور بازوی خارجیان خود (...)

حکمتیار: طالبان باید از رسیدن به قدرت از راه توطیه و زور بازوی خارجیان خود داری کند

حکومت کرزی در نبود خارجی ها سقوط می کند.
مرتضی رحیمی
شنبه 4 فبروری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

گلبدین حکمتیار رهبر یکی از گروه های شورشی در افغانستان در تازه ترین اظهارات خویش بیان نموده است که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، حکومت دست نشانده شان نیز مدت زیادی دوام نخواهد کرد.
حکمتیار که مصاحبه ضبط شده خود را به بی بی سی فرستاده است، مذاکرات گروه طالبان با امریکایی ها را بی نتیجه خوانده و گفته است که ما باید از راه توطئه های پنهانی و به حمایت و زور بازوی خارجی ها و بیگانگان در رسیدن به قدرت دوری کنیم.
همچنان حکمتیار در این مصاحبه بر سقوط حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی تاکید نموده است.

حزب اسلامی که یکی از گروه های شورشی و مخالف دولت افغانستان می باشد در این اواخر از راه های مختلف سعی نموده است تا حضور خود را در صحنه سیاسی افغانستان مطرح سازد.
ارسال یک هئیت برای مذاکره با دولت افغانستان و ارایه یک طرح برای بیرون رفت از بحران افغانستان و نشر مصاحبه اخیر گلبدین حکمتیار رهبر این حزب از جمله این تلاش های حزب اسلامی است.
مصاحبه ضبط شده حکمتیار که به بی بی سی ارسال گردیده نشان می دهد که وی شدیداً با مذاکرات مستقیم گروه طالبان با امریکایی ها در قطر مخالف بوده و آن را توطئه های پنهانی خوانده است.
حکمتیار که از سال 2001 به این طرف در کنار گروه طالبان علیه حکومت افغانستان و نیروهای خارجی به مبارزه مسلحانه پرداخته است، در این اواخر در تلاش است تا از گروه طالبان در مذاکرات صلح عقب نماند.
دو نکته قابل توجه در مصاحبه اخیر گلبدین حکمتیار یکی مساله ناموفق خواندن مذاکرات میان امریکا و طالبان و دیگری سقوط دولت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی است و حکمتیار در این مصاحبه خود واضحاً به این دو مسئله تاکید نموده است.
مذاکرات ناکام طالبان با امریکا!
حکمتیار در مورد مذاکرات طالبان و آمریکایی ها گفته است که او باور ندارد که مذاکرات پنهانی در بیرون از افغانستان برای تامین صلح در این کشور، موثر و مفید باشد.
گلبدین در حالی مذاکرات میان طالبان و امریکا را ناموفق بیان می کند که در این اواخر امریکا برای ایجاد دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر و زمینه سازی برای آغاز گفتگوهای دو جانبه ، تلاش های گسترده یی را آغاز نموده است.
گروه طالبان نیز با صدور اعلامیه یی اعلام آمادگی نموده است تا در قطر یک نمایندگی سیاسی داشته باشد و با طرف درگیر خود یعنی امریکا به پای میز مذاکره بنشیند.
به نظر می رسد این امادگی طالبان برای مذاکره با امریکا سبب نگرانی رهبر حزب اسلامی شده است و حکمتیار بیم از آن دارد که تنها مانده و به حاشیه رانده شود.
این نگرانی های حکمتیار سبب شد تا هئیتی از سوی وی به ارگ ریاست جمهوری افغانستان فرستاده شود و اکنون نیز گفتگوها میان امریکا و طالبان توطئه امیز و ناموفق خوانده شده است.

روند گفتگوهای دو جانبه میان امریکا و طالبان از بدو آغاز نگرانی ها و واکنش های گوناگونی را به همراه داشته است، حکومت کابل نیز تا حال چندین بار نگرانی خود را از این گفتگوها اعلان نموده و گفته است که هرگونه مذاکرات صلحی که به رهبری افغان ها نباشد، ناکام خواهد بود.
حال بعد از ارسال هئیت حکمتیار به ارگ کابل، وی نیز با کرزی هم صدا شده و گفتگوها میان امریکا و طالبان را ناکام بیان نموده است.
حکمتیار در این مصاحبه بیان نموده است که، من گفته ام که از تماسهای جداگانه هر گروه با نیروهای خارجی خودداری شود تا تجربه های تلخ گذشته تکرار نگردد.
وی گفته است که ما باید از راه توطئه های پنهانی و به حمایت و زور بازوی خارجی ها و بیگانگان از رسیدن به قدرت دوری کنیم. باید شرایط و وضعیتی را ایجاد کنیم تا نیروهای خارجی بدون قید و شرط افغانستان را ترک کنند. و پس از حصول استقلال، حکومت مردمی ایجاد شود. و این یگانه راه مطمئن پایان جنگ است.
حکمتیار همچنین ادعا نموده است که برای حزب اسلامی هم پیشنهاد شده که دفتری در یکی از کشورهای خارجی داشته باشند اما او این پیشنهاد را رد کرده است. او معتقد است که ایجاد دفتر سیاسی در خارج از افغانستان به معنای تبعید حزب اسلامی است و آنها چنین چیزی را نمی خواهند.
دقیقاً حکمتیار در این جمله خویش گروه طالبان را معامله گر خوانده و گفته است که حزب اسلامی نمی خواهد با معامله و زور بازوی خارجیان به قدرت برسد.
هنوز معلوم نیست که کشمکش های مصالحه افغانستان به کجا خواهد رسید و به سود و منفعت کدام کشور و یا گروه سیاسی تمام خواهد شد اما گذشت زمان عیان ساخته است که هر گروهی در تلاش است تا نقشی در مذاکرات صلح افغانستان داشته باشد تا در آینده سیاسی افغانستان برای خود جایگاهی کسب نماید.
پایان حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی!
موضوع مهم دیگری که حکمتیار در این مصاحبه اش به بی بی سی ابراز داشته است، مسئله سقوط حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان است.
گلبدین حکمتیار معتقد است که آمریکایی ها نمی توانند بعد از خروج از افغانستان دولت مورد حمایت خود را در کابل برای مدت طولانی سرپا نگهدارند.

او گفته است:"همه باید بدانند همانگونه که شوروری سابق نتوانست و موفق نشد حکومت کمونیستها را در افغانستان حفظ کند. آمریکا نیز به هیچ عنوان قادر نیست، حیات حکومت و حاکمیت دست نشانده های خود را تضمین کند. در این زمینه تجربه ناکام سی سال گذشته، برای عبرت آنها (قدرت های خارجی) کافی است.
این گفته حکمتیار مبنی بر ضعف حکومت کرزی یک روز پس از آن نشر می شود که گزارش محرمانه ناتو نیز حکایت گر ضعف و سقوط حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان بود.
در این گزارش محرمانه که آن هم توسط بی بی سی نشر شده است، گروه طالبان حکومت کرزی را ضعیف دانسته و گفته است که حکومت کرزی قادر نیست تا پس از خروج نیروهای خارجی در مقابل شان ایستادگی نمایند، شورشیان طالب پس از خروج نیروهای خارجی با حمایت پاکستان دوباره به قدرت خواهند رسید.
پس از طالبان حکمتیار نیز از ضعف و ناتوانی حکومت کرزی سخن زده است.
حکمتیار حکومت کرزی را دست نشانده خارجیان توصیف نموده و گفته است که امریکا به هیچ گاهی قادر نیست تا حیات حکومت دست نشانده خود را تضمین کند.
ضعف و ناتوانی حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی مسئله است که نگرانی های همه گان به خصوص افغان ها را بر انگیخته است و وخیم شدن روز به روز اوضاع امنیتی در سطح کشور شاهدی است بر ادعای ناتوانی حکومت کرزی.
از سوی دیگر پیوستن روز به روز افسران پولیس و ارتش حکومت افغانستان به گروه طالبان نیز نگرانی جدیدی است که در گزارش ناتو به ان اشاره شده است و امروز هم رسانه از پیوستن سه افسر پولیس به صفوف شورشیان طالب سخن زد.

با این حال، اگر وضعیت به همین منوال بگذرد، هیچ جای شک نیست که حکومت کرزی پس از خروج نیروهای خارجی در زودترین فرصت سقوط خواهد نمود و به احتمال زیاد بار دیگر شورشیان طالب با پشتیبانی استخبارات پاکستان به قدرت خواهند رسید که بار دیگر تاریخ در افغانستان تکرار خواهد شد.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • لعنت خدا بر تو اى قوم مزخرف و بست.

  • سلام به همه شما
    تا اندازه امریکا موفق است .
    امریکا توانسته اداره تروریست ها را تحت کنترول خود در اورد یعنی گلبدین را از طالب های لعنتی جدا ساخته به گتگوری های مختلف تقسیمات نموده رقابت را بین تروریست های طالب و تروریست های کلبدین بوجود اورده است.
    همچنان اداره مرکزی خونخوار های طالب را تحت کنترول خویش قرار داده است این به این معنی که بیسواد های طالب را از کشور پاکستان جدا ساخته به قطر انتقال داده که بیشتر از ان نه به زمین راه دارد و نه به اسمان و قطر گونتا ناموی جدید است. قطر پاکستان نیست بلکه واشنگتن است.
    هرگاه اداره مرکزی طالب های دون صفت از تحت اداره پاکستان خارج شود یا خارج شده خود بخود طالب ها باید اماده پوشیدن کفن سفید شده و به زود ترین فرصت عازم دوزخ میگردد .
    بهترین پلان خارج کردن طالب های کودن از زیر تسلط پاکستان است این را میگویند کشت شاه وزیری .
    روی این اصل لرزه به اندام پاکستان و گلبدین ادم کش و خونخوار افتاده از عقب تلویزیون ها ظاهر میشود
    من از گلبدین سوال دارم .
    همین اکنون تو تحت اداره مستقیم پاکستان قرار نداری مگر پاکستان بیگانه نیست تو مگر اکنت پاکستان نیستی.
    بزرکترین کمک های امریکاه را اول تو نصیب نمیشدی و راکت های ستنگر را از کجاه میکردی که یکعدد ان ده میلیو دالر ارزش دارد.
    من فکر میکنم به زور ترین فرصت جنگ بین گلبدین وطالب شروع خواهند شد با وصف اینکه پاکستان کوشش میکند از این کار جلو گیری نمائید مگر دست امریکا بلا است.

    وقت ان رسیده است که برادران تاجیک اوزبک و هزاره اتحاد کرده ومتحیدانه عمل نمائید انچه که گذشته
    همه پلان های پاکستان بوده است.
    اگر این سه ملت بزرک اتحاد داشته باشد موفقیت بیشتر نصیب اینها خواهند بود زیرا .
    اول پاکستان دشمن قسم خورده این سه ملت بوده در بحران اقتصادی گرفتار است و نظر به بینظمی جامعه پاکستان سر مایه دار های خارجی اعتماد نکرده و سر مایه دار های پاکستانی کوشش میکنند از پاکستان فرار نمایئند.
    دوم در بین طالب و کلبدین دو دسته ئی بوده قریب است اداره تروریست ها از تحت کنترول پاکستان خارج شود.
    سوم امریکا و ناتو عملا با پاکستان طرف است در حالیکه امریکا هر سال هشت ملیارد دالر به پاکستان کمک میکرد وغیر و غیره.

  • رهبران و نمایندگان برخی از احزاب سیاسی پاکستان روز سه‌شنبه (۳۱ ژانویه) در یک کنفرانس درهتل کانتیننتال پیشاور، نظریاتشان را برای رسیدن به صلح در افغانستان و منطقه ارائه کردند.

    این نشست تحت عنوان "مساله افغانستان؛ اثرات آن بالای منطقه و رسیدن به صلح" به ابتکارقاضی حسین احمد رهبر سابق جمعیت اسلامی پاکستان برگزارشد.

    در این مجلس، ژنرال حمید گل رییس پیشین آی اس آی، مولانا فضل الرحمن رهبر جماعت علمای پاکستان، سناتور افراسیاب ختک عضو ارشد حزب عوامی نشنال (ای ان پی)، و تعداد دیگری از نمایندگان ارشد احزاب سیاسی پاکستان شرکت کرده و نظراتشان را ارائه کردند.

    در این رایزنی همچنین احمد شاه احمد زی از مقامات سابق جهادی در پیشاور، میرویس یاسینی از اعضای پارلمان افغانستان، حبیب الرحمن، پسرگلبدین حکمتیار، قطب الدین هلال غیرت بهیر از مقامات ارشد حزب اسلامی حکمتیار، نیز حضور دشاتند و سخنانی نیز ایراد کردند.

    قطب الدین هلال وغیرت بهیر در اظهارات خود، طرح های چند فقره ای را که به دولت افغانستان پیشنهاد کرده بود بازخوانی کردند.

    ژنرال حمید گل در سخنانی گفت که "افغانستان قلب و دل من است" و افزود که مردم افغانستان شاهد هستند که حتی بعد از بازنشستگی هنوز برای آوردن صلح به افغانستان آرام ننشسته ام.

    حمیدگل افزود که آمریکای شکست خورده می‌خواهد برخی از افراد طالبان را به بهانه مذاکره قطر از به نوعی تحت کنترل درآورد.

    مولانا فضل الرحمن نیز در سخنانی گفت آمریکا می‌خواهد، پاکستان را از مذاکره با طالبان دور سازد و خودش با طالبان مستقیما مذاکره ‌کند. فضل الرحمن افزود وقتی روسها (از مجاهدین در افغانستان) شکست خوردند، پاکستان نتوانست به افغانستان نزدیک شود و افغانستان در نهایت به دامن هند افتاد و اکنون یکبار دیگر و بعد از ۱۰ سال، آمریکا مذاکرات مستقیم را با طالبان آغاز کرده و با دارد پاکستان را دور می‌زند.

    گفتگوبا قاضی حسین احمد

    قاضی حسین احمد، رهبر سابق جمعیت اسلامی پاکستان که میزبانی این نشست را به عهده داشت در پاسخ به این سوال من که هدف اصلی از این نشست چه بوده است گفت: "من تازگی نهادی را به نام به ’اداره فکر وعمل’ ایجاد کرده‌ام که در آن درباره مسایل مختلف داخلی و خارجی پاکستان با نشست رهبران و نمایندگان احزاب سیاسی بحث و تبادل نظر می شود. خوشبختانه در اولین مجلس این نهاد تازه تاسیس، ما روی مساله افغانستان و آوردن صلح در این کشوربحث و تبادل نظر کردیم."

    از قاضی حسین احمد پرسیدم که به نظر او در حال حاضر وضعیت در منطقه به کدام جهت روان است؟ او گفت: "در منطقه فساد روان است و مسوول این فساد آمریکاست. اگر امریکا از افغانستان بیرون شود، نباید یکبار دیگر جنگ خانگی که بعد از خروج نیروهای شوروی سابق صورت گرفت تکرار شود از این رو ما از پاکستان، ایران، عربستان سعودی و کشور های همسایه می‌خواهیم تا بعد از خروج آمریکا در افغانستان مداخله نکنند و به تفاهم برسند."

    او در پاسخ به این پرسش که آیا بالاخره آمریکا در نهایت دستک برای ۱۰ سال آینده در افغانستان می ماند گفت: "من باور ندارم این کشور بتواند به زور در افغانستان حکومت کند. آمریکا بهتر است برای خروجش راهی بیابد."

    قاضی حسین احمد در این باره که مذاکرات مستقیم طالبان و آمریکا تا چه حد موفق است گفت: "هیچ گونه مذاکره ای کامیاب و موفق نخواهد بود تا همه مردم منطقه و تمام افغان ها به شمول حزب اسلامی و طالبان دور هم جمع نشوند. مذاکره طالبان و آمریکا به تنهایی قابل قبول نیست.

  • >>> صفات و تعریفات .

    هر کجا انسان بود، من انتحارش می کنم,
    کودک و زن گیرم آید، سر به دارش می کنم,

    هر کجا حیوان ببینم، می کشَم تیغ از گلو ...,
    من قصابی قرن بیستم، پار پارش می کنم, .

    ... ریش و لنگی می گذارم، لکه بر اسلام زنم,
    قوم اسراییلم و نیک نامی، بارش می کنم,

    واسکتی دارم که اجدادم، به من میراث داد,
    هرکه گوید لااله، آنوقت شکارش می کنم,

    گر به تاریخ ام بینی، بزچرانی کرده ام,
    مکتب و مسجد نخواهم ، غارغارش می کنم,

    بن لادن بهر من ، امروز پیغمبر بود...
    جان خود را من فدای ، هر شعارش می کنم,

    همچو خَر هَنگ می زنم ، فرهنگ می خندد به من,
    عاقبت روزی به پشت خود، سَوارش می کنم,

    زه پتنگ یم ، زه ملنگ یم، زه څوان,
    خلتَه ام را هر که پُر کرد، زود کارش می کنم,

    هستم اوغانی جنوبی ، دا زما هم ‌ډنده ده,
    وحشت و دهشت بیارم ، بی قرارش می کنم,

    من چرا بار غلامی را، ز پنجابی کشم ؟؟,
    پول دهد هر کس بخواهد، غارغارش می کنم,

    گر فریب ات می دهم، از حال این کشور بپرس؟,
    انتحارش کرده بودم، انتحارش می کنم..

  • عزیزم بزا یک چیزی بگم طالبان یا (tim osman) در fbi کار می کرد برو تو گوگل سرچ کن. من دوست دارم با شما بحث کنم اگر خودتا ن حاضر باشید برو تو گوگل بزن tim osman به امید یافتن واقعیت واینکه یک نئوی برده نشوید----------اگر خدا بخواهد ادامه دارد----------

  • اگر توضیحی خواستید بگویم

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس