گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان
کمیتهء تدارک کنفرانس اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
الحاج اخترمحمد صافی، رئیس اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان
جناب صافی، پیرامون مهاجرت و وضع کار و زندگی مهاجرین افغان در کشور های ایران، پاکستان، کشور های غربی، روسیه و جمهوریت های سابق شوری، اروپا و امریکا، معلومات مفصل و لازم را ارائه نمود. ایشان، در مورد انگیزهء ایجاد اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان، صحبت بسیار دقیق و پرمحتوا نموده، از کارکرد های این اتحادیه در عرصه های مختلف، فرهنگی، ورزشی، حقوقی و اجتماعی، گزارش مفصلی را به خوانش گرفتند که صحبت کامل شان را در برنامه های بعدی، در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
محترم الحاج اختر محمد صافی، که در امور کار با مهاجرین، از تجارب قابل وصفی برخوردار است، ضمن یادآوری از کارکرد های خویش و تجارب سودمند، در رابطه با بازسازی افغانستان توسط مهاجرین و ایجاد میکانیزم کاری میان اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان و دولت جمهوری اسلام افغانستان و تدویر این کنفرانس، افزودند:
سطی نگری و سپردن تسهیلات غرض آلود آن هم الهام گرفته از اوامر بیرونی، این همه دست به دست هم داده، بحران آفرین شده و سبب فرار مهاجرین ما از آشیانه های آبایی شان گردیده است. در این میان صرف ما و شماییم که در مقابل حقایق ایستادگی کامل می کنیم و از کلیه حقوق برباد شدهء مهاجرین که قصدأ از جانب کشور ما و کشور های میزبان طرح ریزی شده است، دفاع می نماییم.
آن چه که در این برههء زمانی حرکت ما را نیرو می بخشد و ما را به سر منزل مقصود میرساند، همانا وحدت میان روشنفکران و چیزفهمان جامعهء عذب زدهء ما است که سخت به آن نیاز داریم. یک دلی، یک پارچگی و وحدت برای تامین و حفاظت از آرمان ها و منافع ملی، ما را به سوی یک افغانستان آزاد، سربلند و مترقی که آرزوی همهء افغان ها است، رهنمون می سازد.
این فرار کننده گان از منزلگهء اصلی شان به درستی آگاه نیستند که چه برنامه ریزی های وحشت انگیزی زندگی شان را تهدید به نیستی و بربادی می نماید.
بنأ به عنوان لازم، لازم دیده شد تا با تدویر این کنفرانس راه بیرون رفت از این معضلهء دردانگیز حیاتی را که تهداب مهاجرین ما را جبرأ به تباهی می کشاند، عالمانه پیگیری نموده تا شود به همت شما صاحب نظران به این مصیبت دیده گان سرگردان و آواره از میهن خدمتی را در آتیه انجام داده باشیم.
باید به وضاحت خاطر نشان نمود که سهم ارزندهء مهاجرین ما به خاطر ایجاد صلح، جامعهء مرفع و آوردن اتحاد ملی، نهایت ارزنده و در خور توجه بوده، به سود آشتی ملی بین ملیت ها می گراید. باید فرهنگ صلح شناسی و آشتی ملی را در بین تمام طبقات ملت ترویج نمود.
غوث الدین میر، رئیس کانون فرهنگی افغان های اتریش و مسئوول همبستگی مهاجرین افغان در اروپا
جناب غوث الدین میر، صحبت مفصل در مورد کارکرد های کانون فرهنگی افغان ها در اتریش نمودند، از قبیل:
در رابطه به مسایل پناهنده گی هموطنان ما در اتریش، در صورت ایجاد مشکلات، ارتباط با وکیل وقاضی های مربوطهء ایشان برای رفع مشکلات، مسایل صحی, گرفتن خانه های دولتی، مشکلات فامیلی، مسایل مرگ ومیر در دیار هجرت، کورس های اموزشی برای اطفال در طول سال های متمادی وهمچنان در سال 1996 الی 2005 ایجاد شعبه زنان برای رفع مشکلات خانواده ها که از سال 2005 به این طرف منحیث یک سازمان جدا دراتریش عرض اندام نموده، دفاع از حقوق مهاجرین درسرتاسر اروپا، در سال 2002 ایجاد انجمن همبستگی با مهاجران افغان در اروپا که فصلنامه بانو، ارگان نشراتی آن می باشد.
شامل ساختن زبان دری و پشتو برای مهاجران افغان در مکاتب اتریش را می توان از جملهء کار های بسیار شایستهء این کانون برشمرد.
در فرجام، رئیس کانون فرهنگی افغان ها در اتریش، همبستگی و همکاری خود را با اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان ابراز نموده، این نکات را به عنوان پیشنهاد پیشکش نمود:
" کمیته ها، احزاب و اشخاص ملی و مستقل ، اگر در وجود خود توانمندی به ثمر رسانیدن اهداف ملی گرایانه را داشته باشند ؛ بعد از ختم کنفراس دست زیر الاشه ننشسته فعالیت های خود را در هر کشوری که زندگی میکنند، آغاز نمایند.
با وزارت امور مهاجرین تماس حاصل گردد تا نقش برازندهء را در قبال مهاجرین کشور های یونان، ایران و پاکستان ایفا نموده، درین راستا چه نوع همکاری را با اتحادیۀ بین المللی مهاجرین وعده می دهد؟
به منظور حس اعتماد تمام فعالیت های اتحادیه، عندالموقع به طور شفاف به سمع اعضا رسانیده شود."