صفحه نخست > دیدگاه > گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

کمیتهء تدارک کنفرانس اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان
شنبه 31 مارچ 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

ولی محمد شاهپور، رئیس اتحادیهء انجمن های افغان ها در هالند

جناب شاهپور، سخنرانی بسیار پرمحتوا در مورد مهاجرین و کارکرد های اتحادیهء انجمن های افغان ها در هالند نموده، پشتیبانی خود را از حراست ارزش های فرهنگ ملی افغانستان، دفاع از منافع حقوقی و قانونی مهاجرین افغان در سایر کشور ها، تشریک مساعی در راه نیل به وحدت و همبستگی افغان های مهاجر، راه اندازی و تدویر نشست های موثر و گردهمایی ها میان افغان ها، تجلیل از برنامه های فرهنگی، ورزشی و هنری در جامعهء مهاجرین و سایر خدمات اجتماعی، اعلان نمود.
در ارتباط با «نقش مهاجرین افغان در بازسازی افغانستان»، دیدگاه جناب شاهپور با طرزالعمل و پیشنهادات شان برای پیشبرد میکانیزم کاری میان اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان و دولت جمهوری اسلامی افغانستان که در این راستا ایجاد شود، کاملا مدبرانه و ستودنی است که در گزارش مفصل این کنفرانس به تفصیل از آن سخن خواهد رفت.
قابل یاددهانی است که اتحادیهء انجمن های افغان ها در هالند از بدو تاسیس خود کار های بسیار ارزشمندی را در عرصه های مختلف برای مهاجرین افغان در هالند و سایر کشور های دیگر انجام داده، که بر همگان مشهود است.

داکتر بشیر سخاورز، مشاور ملل متحد شاعر و نویسنده

جناب سخاورز، شخصیت شناخته شده و یکتن از قلم به دستان نام آور کشور در این کنفرانس، به یک مثال در تاریخ کشور ما توسل جستند که نهایت جالب، جرنت دهنده و آموزنده بود. ایشان از تلاش های محمود طرزی، به عنوان یگانه فرد در آن برههء تاریخی که در عرصه های روزنامه نگاری، سیاست و جنبش مشروطه خواهی، روشنگری و مبارزهء روشنفکری می نمود، چیز های را از کتاب « طرزی و سراج الاخبار» که تألیف خودشان است، به خوانش گرفتند. این مثال ها، روی یک محور اصلی می چرخید و این حقیقت را بازگو می کرد که:
طرزی، با کوشش ها و تلاش های خستگی ناپذیر فرهنگی و قلم توانایش به آرمان ها و اهدف سیاسی خود نایل گردید و ثابت نمود که راه بسوی به دست آوردن خواسته های سیاسی، از کوچهء فرهنگ گذشتن است و نیاز به مبارزهء فرهنگی و روشنگری فرهنگی دارد.
سراج الاخبار محمود طرزی، مردم آن زمان را در برابر استعمارگران، بیدار ساخت، و جناب سخاورز، ما را با تمثیل از کتاب پربهای شان بیدار می سازد تا در این راه نلنگیم و برای حقوق خود چه در هجرت و چه در آغوش وطن، تا پای جان مبارزه کنیم.

محمد شاه فرهود، شاعر، نویسنده و فعال سیاسی

جناب فرهود، در یک سخنرانی کاملا روشنگرا به این مسئله پرداخت که قبل از بازسازی و یا نوسازی افغانستان، بایست روشنفکر آن نو سازی شود و یا به عبارت دیگر آن های که افغانستان را می سازند، نخست خود را نوسازی کنند.
این شاعر صاحب اندیشه، در سخنرانی خود از آن نابغه های روزگاردیده که شربت مهاجرت را در گذشته ها چشیده بودند، نام گرفته، مثال های آموزنده از فیلسوفان مهاجر جهان را به سامعین ارائه نمود.
فرهود اندیشمند، تمام ناهنجاری ها، فساد اداری، ظلم و استبداد و فقدان اخلاق را در جامعهء ما، ناشی از مدیریت آلودهء می داند که سردمداران آن به تقلید، بردگی و نیندیشیدن، معتاد گردیده اند. وی معتقد است و می گوید که: تقلید ، مرگ استقلال فکری است و مردم و جامعهء ما دوچار تقلید شده است. کسی که به استبداد رأی خوی کرده است هرگز نمی تواند به کار جدی،سالم و روشنفکرانه دست بزند، چون عادت و ساختار ذهنی وی برای تسلط بر جسم و روح دیگران بنا یافته است. آدمی با این چنین واکنشی ، بدون آن که کار ارزنده و تابانی را انجام بدهد در لاک خویش میپوسد.
جناب فرهود، اشاره به آن های که خود را روشنفکر می دانند، ولی هنوز در قید و بند قوم و قبیله گیر مانده اند میگوید که این ها:
با فرو رفتن در شرط های قومی،مذهبی و انگیزه های زبانی ، خود محور بینی و ازدماغ فیل افتیدگی، زمینۀ شرطی شدن های شان را به شکل دیگری فراهم ساخته اند. این طایفه نیز با کشش و جاذبۀ نشانه ها به جرقه ،غرش و زیستن میرسند درگیری با روشنفکر شرطی، زور فیل میخواهد.
این فرهنگی فرهیخته، اشاره نمود که چیزفهمان ما به اصطکاک روانی مبتلا گردیده اند و از اینرو ساختار روانی ما، به وسیلۀ قالب های حزبی ، قومی ، مذهبی ، زبانی و هکذا سنتی ریخته شده است.
در فرجامین سخن، فرهود اندیشه ورز، به این امر باورمند است که، افغانستان به یک مدیریت سالم ضرورت دارد تا حقیقتأ نوسازی شود.
صحبت مفصل این سخنور فاضل را در برنامه های بعدی به شما تقدیم خواهیم کرد.

انجنیر محمد عظیم آبرومند، سخنگوی کمیسیون صلح و آزادی برای افغانستان

جناب آبرومند، یکتن از فعالان سیاسی، فرهنگی و شخصیت صاحب اندیشه و قلم است که بیشتر از سه دهه بدین سو برای صلح و آزادی افغانستان کار می کند.
وی، سخنور نهایت متین و توانا است و همیشه از طریق رسانه ها، صدای مردم افغانستان را بلند نموده، روحیهء ضد استعماری را در وجود آزاداندیشان بیدار ساخته است. گفتمان های وی با اهل خبره و کارشناسان پیرامون معضلات افغانستان، نهایت آموزنده و ستودنیست.
صحبت پربار آبرومند دانشور، که در آن مثال های از هجرت پیامبر اسلام و سید جمال الدین افغانی نیز شامل بود، کاملا قابل ستایش است، به خصوص مثال های از کارکرد های نستوهء پیامبر اسلام «ص» و سید افغانی در مهاجرت.
این سخنور مشفق، اشاره های بسیار دقیق به وضع نابسامان کشور انداخته اضافه نمود که: این ناامنی ها، جنگ و دهشت افگنی ها را، اهریمنان سبب شده اند و تا صلح و آزادی برای مردم میسر نگردد، فضای نوسازی برای افغانستان ناممکن خواهد بود.
صحبت کامل جناب آبرومند را در برنامه های بعدی به شما عزیزان تقدیم خواهیم کرد.

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس