صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > از لغمان به کنر

از لغمان به کنر

من بار دیگر مطمئن شدم که تصمیم من مبنی بر منحل کردن انجوهای دزد چه قدر به نفع ملت بوده است. اما آن زمان آقای کرزی بعنوان رئیس جمهوری و آقایان عبدالله وزیر امورخارجه، اشرف غنی احمد زی وزیر مالیه، امین فرهنگ وزیر بازسازی ، علی احمد جلالی وزیر داخله ، حنیف اتمر وزیر انکشاف دهات نه تنها از انجو های منحل شده دفاع کردند
داکتر رمضان بشردوست
چهار شنبه 1 جولای 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

روز جمعه 5 سرطان 1388 مطابق به June , 26 , 2009 ساعت ۶صبح کاروان کمپاین از لغمان بطرف کنړ حرکت کرد. بعد از دیدن مندوی (بازار) شهر جلال آباد و دفتر رادیو و تلویزیون شرق، که ولایات شرق را تحت پوشش دارد، وارد اسعد آباد کنړ شد.

اولین برخورد من با ولایت کنړ بیانگر مشکلات جدی امنیتی در این ولایت است : وقت وارد شدن به مرکز کنړ دو موتر نظامی با عساکر مسلح از کنار کاروان من عبور کردند، وقتی متوجه من شدند، موترهای شان را متوقف کردند، عکس و پوستر گرفته و آرزوی پیروزی کردند. بعد از صرف طعام چاشت از دفتر رادیو تلویزیون ملی دیدن کردیم، بعد در کوچه و بازار اسعد آباد با مردم ملاقات کردم ، پوستر و اهداف خود را توزیع کردیم.

خیمه را در برښنا کوټ در چند قدمی فابریکه برق نصب کردیم.
شنبه 6 صبح بعد از صرف چای و نان در سماوار، از شفاخانه اسعد آباد دیدن کردم. بعد از آن کنفرانس مطبوعاتی با ژورنالیستان در خیمه داشتیم و سپس از ولسوالی مرور دیدن کردیم. بعد از ظهر نیز از ولسوالی وتر پور دیدن کردم.

در ولسوالی وته پور در محل که من رفتم چند ساعت قبل از آمدن من، آون دو طفل 7 ساله و 8 ساله را که در مدرسه دینی درس می خواندند مجروح کرده بود.

روز شنبه را با صحبت اهالی که به دیدن من در خیمه آمده بودند به پایان رساندم وبه سوالات مردم جواب گفتم روز یکشنبه از ولسوالی های نرگ ، څوکی و نورګل دیدن کردم وچاشت وارد جلال آباد شدم. بعد از ظهر بطرف کابل حرکت کردم. قرار بود که از کنړ بطرف نورستان بروم اما مواد کمپاین تمام شده بود و من نه خواستم بدون وسایل کمپاین بطرف نورستان بروم. نتیجه گیری از سفر ما به 3 ولایت شرق افغانستان :

1- هیچگونه مشکل امنیتی برای کاروان کمپاین که نامش را کاروان کمپاین مرد علم و عمل گذاشته ام وجود نداشت.

2- استقبال و همکاری اهالی این ولایات ایمان من را به پیروزی مستحکم تر ساخت.

3- مشکلات اساسی این ولایات مثل سایر ولایات مسلماً بی امنیتی ، بی قانونی و رشوت خوری است اما اهالی این ولایات روی بعضی مشکلات دیگر نیز تأکید داشتند.

4- نبود برق: هیچ قابل تصور و باور نیست که باوجود آب فراوان در این مناطق برق وجود ندارد: تنها دریای کنړ کافی است که این ولایات را برق بدهد. در کنړ فابریکه تولید برق وجود دارد با دو توربین، اما از سال 1383 یک توربین کاملاً خراب است و دیگرش چند فیصد فعال است. چهار ماه قبل به ولایت کنړ یک جنراتور بزرگ را آورده بودند که تمام اهالی شهر اسعد آباد، را برق بدهد. هر فامیل 00010 افغانی برای خرید لین ، میتر... مصرف کردند اما فقط برای 15 روز برق داشتند. فعلاً برق ندارند دلیل آنرا نبود تیل برای جنراتور ذکر میکنند که در یک ساعت 200 لیتر مصرف دارد. مسؤلین شفاخانه لغمان شکایت فراوان از انجو فرانسوی بنام AMI (Aide Medical International) داشتند که تمام مسائل صحی ولایت را تکه کرده است. از طریق اتحادیه اروپا تمویل میشود قرار دادی را با وزارت صحت برای 22 ماه امضا کرده بودند. قرار داد شان تمام شده اما 20 فیصد تعهدات که در قرار داد آمده، طبق گفته داکتر صاحبان و مسؤلین صحی ولایت لغمان، عملی نشده است.

5- مثال دیگر از کار انجوها

دیگر شاهکار کار انجوئی : ساختن مهمانخانه در قلعه یا باغ السراج است . دیواری که در زمان امیر حبیب الله ساخته شده است یعنی تقریباً دو قرن پیش محکمتر از دیواری می باشد که توسط انجو و شرکت انجوئی چهار سال قبل ساخته شده است در همان باغ عقب دیوار. من بار دیگر مطمئن شدم که تصمیم من مبنی بر منحل کردن انجوهای دزد چه قدر به نفع ملت بوده است. اما آن زمان آقای کرزی بعنوان رئیس جمهوری و آقایان عبدالله وزیر امورخارجه، اشرف غنی احمد زی وزیر مالیه، امین فرهنگ وزیر بازسازی ، علی احمد جلالی وزیر داخله ، حنیف اتمر وزیر انکشاف دهات نه تنها از انجو های منحل شده دفاع کردند بلکه دست خود را با دیگر دولتمردان و اشخاص وابسته به انجوئیسم یکی کرده و مانع دفن شدن آنها شدند.

مسلماً یکی از اولین تصمیم ما بعد از پیروزی افغانستان در انتخابات ریاست جمهوری عملی کردن تصمیم وزیر پلان وقت است.

در کابل چه می گذرد؟

در کابل ، در جلال آباد ، در لغمان ، ولایاتی که تا امروز کمپاین کردیم یک گله مردم از من دارند: "بشردوست صاحب ما پوستر و عکس های دیگران را نمیگیریم اما پوستر های شما را میخواهیم چرا به همه ما نه میدهید. به خصوص پوستر های کلان".

شنبه 27 ژوئن 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست


داکتر بشردوست از کابل تا ننگرهار

داکتر بشردوست: در اولین تماس با این شهر من احساس نکردم که در یکی از شهر های بزرگ افغانستان وارد شده ام چون تاریکی بر شهر حاکم بود و هست: عدم موجودیت برق یکی از مشکلات اساسی اهالی جلال آباد است؛ البته با هزاران مشکلات دیگر. بعد از صرف طعام ، نزدیک ساعت ۹:۳۰ به جستجوی یک مکان مناسب برای نصب خیمه شدیم.

سه شنبه 23 ژوئن 2009


داکتر بشردوست در غرب کابل!

داکتر بشردوست: در ده افغانان و کوته سنگی علاوه بر تشریح مختصر پروگرام و اهداف، اشاره هائی به امیتا بچن های افغان داشتیم که عکسها و پوسترهای رنگارنگ شان در و دیوار، نه تنها کابل، بلکه افغانستان را پر کرده است. افغانستان بالیود سیاسی دنیا شده است.


گزارش خواندنی روزنامه نيويارک تايمز درباره داکتر رمضان بشردوست


گفتگوی رادیو آزادی را با داکتر بشردوست بشنوید


داکتر بشردوست در ارزان قیمت!

در ارزان قیمت عکس ها و پوسترهای تعدادی از کاندیدان دیگر بر روی در و دیوار ملکیت های دولتی و خصوصی دیده می شد. داکتر بشردوست می گوید: " من با شوخی می گفتم که آقای کرزی و ...قبل از من از شما دیدن کرده اند. " مردم پاسخ می دهند: کرزی صاحب و امثالشان در خواب هم این منطقه را نمی بینند. افراد شان مثل دزد شب آمده در هر جا که دلشان خواسته بدون اجازه مالکین دوکان،خانه و ... عکس ها و پوستر های خود را نصب کرده اند.

جمعه 19 ژوئن 2009


چگونه از رمضان بشردوست حمايت کنيم؟

داکتر رمضان بشردوست بارها اعلام کرده است که فقط کمک های مردمی را می پذيرد. برای کمک به داکتر رمضان بشردوست از دو طريق می توان وارد شد.

کمک های مالی:

داکتر بشردوست برای برپایی يک کمپاين گسترده در زمان تبليغات نياز به کمک مالی شهروندان افغانستان دارد. برای کسانی که در خارج از افغانستان زندگی می کند ارسال مثلا صد دالر آمريکايی کار چندان سختی نيست. اما جمع شدن اين کمک ها می تواند کمک شایانی به برگزاری کمپين آينده ی انتخابات کند.

شماره حساب داکتر رمضان بشردوست:

Beneficiary: Ramazan Bashar Dost

Account number: 0505701000461618 AFN

SWIFT CODE: AFIBAFKA

Account with: Afghanistan international Bank (AIB ) Intermediate Bank:
Commerz Bank

SWIFT CODE: COBADEFFXXX
Account no: 400870105400 USD

شهروندانی که کمک مالی به حساب آقای بشردوست ارسال می کنند، بهتر است يک ايميل نيز به ايشان و يا کميته ی دفاع از ايشان ارسال کنند:

ايميل داکتر بشردوست : bashardost bashardost.org

ايميل کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست: info ramazanbashardost.com

کمک برای برگزاری کمپاين:

شهروندان افغانستان در گوشه گوشه ی افغانستان و جهان می توانند برای کمک به داکتر رمضان بشردوست برای برگزاری کمپاين کمک کنند. در کنار راهنمايی، نظرات و پيشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر کمپاين، افراد می توانند در شناسایی داکتر بشردوست به سایر افراد اقدام نمايند.

دست در دست يکديگر و با حمايت از داکتر بشردوست، انتخابات ریاست جمهوری را تبديل به محکمه ابتدایی دزدان، خاينان و جنایتکاران کنیم!

سایت کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست


سایت شخصی داکتر رمضان بشردوست


پيوند (لينک) دادن به سایت انترنتی کمیته ی حمایت از داکتر رمضان بشردوست

اگر شما سایت انترنتی يا وبلاگ داريد، می توانيد يکی از تصاويری را که مناسب با طراحی سایت و يا وبلاگ شما می باشد را انتخاب کرده و با دادن پيوند (لينک) به سایت کميته، حمايت خود را از داکتر رمضان بشردوست نشان دهيد. معمولا سایت ها و وبلاگ ها روش های مختلفی برای نشر تصاوير دارند. شما می توانيد مستقيم تصاوير زير را ذخيره کرده وسپس منتشر کنيد و يا اينکه با قرار دادن کدهای مربوط به هر تصوير در صفحه ی وب خود، آن را نمايش دهيد. دريافت کد تصاوير



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost



Dr. Ramazan Bashardost

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • زنده باد داکتر بشردوست مرد علم و عمل

  • دران زمانكه بشر دوست از كلوى دوزدان كرفت و مشت انها را باز كرد و با شجاعت تمام اعتراز كرد.در جواب اين ما فياى سازمان يافته كه با مافياى خارج هم بافت خورده بود اين فرزند صديق فغانستانرا از همه مقام ها راندند.وبعدا توسط تالويزيونهاى مافيايى به تبليغان خاينانه بر عليه او بر داختند.اين يكانه كسى است كه اين كشور را از كرداب قوم برستى نجات و به طرف ترقى وتعالى سوق خواهد داد.ان زمان او را ما درك نكرديم وازو دفاع نكرديم ولى هالا كه جلو صاف ها از اب بيرون شده است و ما خوب و خراب خودرا درك كرده ايم .با يد به بشردوست به اين دوست مردم افغانستان راى بدهيم.

  • همش تبلیغات! اگر اسمان به زمین هم بخورد بشر دست ده رای هم از مشرقی بدست نخواهد اورد. دا گز دامیدان

    • مشرقی په پاکستان کی موقعیت لری.که دا خبره حقیقت نلری دا گز دا میدان.

    • سلام برادر عزيزم آقاى شادكل برادربدبين نباش مكرشما همجنان شاهيداين همه بدبيني ها نبوديد؟ خوش بين باش وآنرامشا هده كن "( كامبيوترمن عربى است بعض لغتهاراندار شما بزاكواريد)

  • سلام به همه خواننده گان محترم
    راستی اگر به واقعیت بنگریم شرایط موجوده افغانستان پس از سالها جنگ و در گیری میان احزاب گروها و اقوام ایجاب آن میرود که ریس جمهور آینده اغانستان مثل آقای بشر دوست باشد کسی که تمام مرز ها و وابستگی ها شکسته و تنها به یک افغانستان اباد عاری از هر گونه ملحوزات قومی زبانی .....بنگرد.

  • salam jenabe Merhazar saheb . ba nazare man in harakathai mardome Konar Paktya ... janbai numayeshi wa sambulec darad . mardome afghanistan kheli zod hast ki az halqai Qawmgarai kharij shawad .

  • به همه سلام !
    زنده باد بشر دوست دوست همه مردم افغانستان، بشر دوست یگانه شخصی که می تواند این کشور را از چنگال دزدان و جنایتکاران نجات بدهد،کرزی،احمدزی و عبدالله را مردم هرگز نمی خواهند اینها دزدان بی خرد و جاهل هستند
    جلال ابادی

  • سلام به خداونديكتا وسلام برشما خوبان وخونندههاى محترمين :هموطننان وعزيزان حقيرم درمقا بل شما واين حقيرتقا ضائى ازشمادارم اينكى قوم كرائى مارا بجاى نرسانده البته قابل عرض نيست فقديادآورشدم :دراخيرراى
    شما نما يان كرشخصيت شماست

  • سلام به همه خوننده ها: به آرزوی موفقیت آقای بشردوست در انتخابات 29 اسد سال 1388. میخواهم نظر خودم را مورد آقای داکتر بنویسم
    از صداقت،پاک نفسی و ایمانداری جناب ایشان همه تصدیق میکنند ولی پست ریاست جمهوری افغانستان در شرایط فعلی نیاز به استعداد وظرفیت بیشتر دارد از جناب داکتر تا الحال به غیر از انتقاد دیگر چیزی نشنیده ایم آقای بشردوست معمولاً مانند مدینه فاضله فیلسوف های قرون وسطی تخیل پرداری میکنند تطبیق چنین خیال ها بسیار مشکل است. سیاست برعلاوه که علم است هنر هم است که ویژه گی هنرمندی آن دراداره امورودولت داری بسیار جدی ومهم است.راستش دربین 41 کاندید بیسواد وباسواد من کسی را سراغ ندارم تا بتواند افغانستان را از این منجنیق نجات دهد وآینده برایم تاریک معلوم میشود.

    • خانه افغان ها را که به اتش کشیده هنرمندی و منافقت ریس جمهور های قبیله گرا بوده و فعلا وقت ان رسیده تا جوهر علم و عمل مقام ریاست جمهوری را رهبری و اداره کند.

      هنرمند یک مقلد است که خیال بافی میکند و با تقلیدش مردم را سرگرم نگاه میدارد ولی مردم افغانستان گرسنه استند و به امنیت و غذا ضرورت دارند نه انسان خیال باف و هنرمند و مقلد.

      خلق را تقلید شان برباد داد—ای دوصد لعنت باین تقلید باد

      کسی ریسجمهور هنر مند میخواهد از فیلم های هالیودی دیدن کند تا مریضی خیالبافی اش ارضا شود.

      بعضی بیسوادان با وجود داشتن تحصیلات عالی از دهانشان بوی شیر می ایدو در زندگی روزمره خود از بیکفایتی —تصمیم عاقلانه گرفته نمی توانند افسوس و صد افسوس.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس