آقای نجفی، چطور 10 فیصد؟!
وقتی یکی از خبرنگاران از او پرسید که آیا منظور آقای نجفی از 10 فیصد نامیدن حدود 550 هزار رای این است که مجموع آرای داده شده حدود 5 و نیم ملیون رای میباشد، آقای نجفی از پاسخ دادن به این پرسش ابا ورزید و از چهره اش هویدا بود که انتظار این سوال را نداشت!
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
دیروز (25.08.2009) آقای نجفی رییس کمسیون مستقل انتخابات در یک کنفرانس مطبوعاتی در کابل، که تلویزیون دولتی آن را زنده پخش نمود، نتیجه ی حدود 550 هزار رای را که به گفته ی او 10 فیصد مجموع آرا میشد، اعلام داشت. آز آن جمله، گویا آقای کرزی 212927 رای، آقای عبدالله 202889 رای و آقای بشردوست 53740 رای مردم را به دست آورده اند.
اما وقتی یکی از خبرنگاران از او پرسید که آیا منظور آقای نجفی از 10 فیصد نامیدن حدود 550 هزار رای این است که مجموع آرای داده شده حدود 5 و نیم ملیون رای میباشد، آقای نجفی از پاسخ دادن به این پرسش ابا ورزید و از چهره اش هویدا بود که انتظار این سوال را نداشت! اما وقتی خبرنگار بی بی سی از او دوباره پرسید که مجموع آرای داده شده به چند ملیون میرسد، آقای نجفی در جواب گفت که او این معلومات را در دست ندارد و تا زمانی که تمام آرا به مرکز نرسد نمیتواند به این پرسش پاسخ دهد.
عکس از گتی ایمیج
سوال بسیار جدی ایکه از گفتار آقای نجفی مطرح میشود این است که وقتی وی، به گفته ی خودش، هنوز از مجموع آرای داده شده آگاهی ندارد، چگونه میتواند ادعا کند که 550 هزار رای 10 فیصد مجموع آرا را تشکیل میدهد؟ او این 10 فیصد را چندین بار تکرار کرد. پس تقصیر نمیتواند، به قول معروف، از لشم بودن زبان گوشتی باشد!
پس آقای نجفی چرا طوطی وار "نتایج قسمی" و " 10 فیصد" را تکرار مینمود؟ آیا او خود بی مقدمه 15 دقیقه قبل از کنفرانس در دهلیز تالار تصمیم به فیصدی بندی گرفته بود، یا این که به او گفته شده بود تا چنین بگوید؟ یا این که آنانیکه او را در این مقام گماشته اند از او خواستند تا نتیجه ی این مقدار رای را اعلان کند و بگوید که 10 فیصد مجموع آرا میباشد که در آن آقای کرزی باید نفر اول باشد و آقای عبدالله نفر دوم و تفاوت بین این دو نباید زیاد باشد تا از شورش احتمالی ایکه وقوع آن پس از این همه ادعا های مشهود و مستند تقلب و تخطی از چارسوی کشور و از منابع کاملاً متفاوت بعید به نظر نمیرسد، جلوگیری شده باشد؟! حالا نظریه پرداز این فیصدی بندی هرکی بوده با شد، آن شخص (یا اشخاص) خبرنگاران جوان امروزی را در ذهن نداشته است و فکر آن را نکرده است که حتماً یکی دو نفر از این خبرنگاران جوان کنجکاو خواهند پرسید که: آقای نجفی، چطور 10 فیصد؟!
عکس از گتی ایمیج
چرا 10 فیصد؟ آیا این بدان معناست که مردم هر روز از نتیجه ی فقط 10 فیصد از آرا آگاه خواهند شد و سر انجام در روز دهم نتیجه ی نهایی در دسترس آنها قرار داده خواهد شد؟ اگر چنین باشد، و بادر نظر داشت این همه ادعا های مستند تقلب و تخطی آنهم از منابع کاملاً متفاوت و حتی مخالف، میشود چنین گمانه زنی نمود که:
1. حد اقل در یکی از این 10 روز احتمالی، رای عبدالله بیشتر از رای کرزی نشان داده خواهد شد تا انتخابات و رای شماری شفاف جلوه نماید.
2. هربار نتیجه ی حدود یک دهم آرا اعلام خواهد شد تا از اشتیاق و هیجان آغازین مردم آهسته آهسته کاسته شود و از به وجود آمدن زمینه و فضای واکنش های بزرگ انفجاری مردمی جلوگیری صورت بگیرد.
3. اعلام نتایج آرا در حدود ده تا پانزده روز مختلف صورت میگیرد تا در این مدت رسانه ها و تحلیلگران وابسته به رژیم حاکم فرصت کافی داشته باشند برای تلقین اذهان مردم در پذیرفتن نتیجه ی از قبل معین انتخابات، با دادن شعار های از قماش "مامیدانیم که این انتخابات کامل نبوده است ولی با آنهم گام بزرگی در راه رسیدن به..." و امثالهم. یعنی ملت را "به مرگ میگیرند تا به تب راضی شود"!
4. و سر انجام بعد از بالا و پایان رفتن رای کرزی و عبدالله در این ده روز و نمایش تفاوت کم میان ایشان، در روز آخر کرزی با اندکی بیشتر از 50 فیصد رای –احتمالاً حد اکثر 52 فیصد- برنده اعلان گردد تا نتیجه نهایی در چشم مردم امکان پذیر به نظر بیاید.
نکته ی دیگری که در این آمار دهی قابل تامل است، در مقام سوم قرار گرفتن آقای رمضان بشردوست است! این مرد مستضعف که از نگاه امکانات دولتی و پولی با آقای کرزی و رقبای مطرح او اصلاً قابل مقایسه نیست، و تقلب به سود او محال و به زیان او بسیار ممکن میتواند باشد، توانسته است با دست خالی در مقام سوم بایستد. گرچه او گاهی احساساتی میشود و این باعث میگردد تا خیلی ها او را جدی نگیرند، ولی با آنهم این سوال در ذهن خیلی های دیگر حتماً خطور میکند که اگر انتخابات و رای شماری واقعا شفاف میبود، او جای چندم را میداشت؟
به هر صورت منتظر میمانیم تا ببینیم نتییجه ی 10 فیصد آخر آقای نجفی چی خواهد بود....!
پيامها
25 آگوست 2009, 22:41
az qadeem gofta and ke dorogh go hafeza nadarad, mesdaqash hamen 10% ast , wa een aqaye najafi bayad rawshan sazad ke een 10% az kodam 100 % ast agar o ta hal majmoaye ara ra namedanad, qaziya malom ast wa hadaf khaak bar chashme mardom zadan ast
ok
26 آگوست 2009, 00:35, توسط کاکه کابلی
اقای نویسنده اول بخوان باز امضا کو
این 10در صد آرا 21 ولایت است نه 34 ولایت پس گفته های اقای نجفی درست است چون تا به حال 13 ولایت دیگر هنوز شامل شمارش نشده
26 آگوست 2009, 03:55, توسط sar turk hazara
ma kase astom ke dadaolate faili kar mekonom az hama chiz khabar darm karzai56% ray borda wa abdollah 25% aga mekahen khaile raz hay digar ra ham ba sobot nashr konom.
26 آگوست 2009, 04:04, توسط فاروق
بنده با تحلیل آقای برمک کاملا موافق میباشم در حقیقت نه تنها در جریان رای دهی تقلب فاحشی صورت گرفته است اکنون حتی میخواهند در اعلام نتایج اراء نیز در چشم مردم خاک بریزند، از یکطرف ادعا میشود که ارائ حساب شده ده فیصد مجموع اراء را تشکیل میدهد ولی وقتی پرسش بعمل می آید که مجموع ارای داده شده چقدر است آنوقت طفره رفته اظهار بی اطلاعی می نماید.
به نظر من نیز قصدا تفاوت بین ارای آقای کرزی و آقای عبدالله نزدیک نشان داده میشود تا مردم را به شفافیت انتخابات معتقد نمایند
و این اعلام ده فیصد هر روز نیز فقط برای آنست تا از طغیان مردم جلوگیری گردد در غیر آن وقتی همه ارای مردم حساب گردیده اعلام ده فیصد در روز چه معنی دارد پیش بینی من اینست که روز اخیر ارای آقای کرزی پنجاه و یک فیصد اعلام خواهد شد تا نتیجه انتخابات نزد مردم پذیرفتنی جلوه نماید.
همچنان چون با اشتراک پنج ونیم ملیون نفر مشروعیت این انتخابات قلابی بکلی تحت سوال قرار خواهد گرفت لذا تعداد اشتراک کننده ها را ممکن به هفت هشت ملیون بالا ببرند.
این است انتخابات ازاد و دموکراسی که طی هفت سال در مورد آن تبلیغ صورت میگیرد.
26 آگوست 2009, 10:21, توسط شمس الدین
سلام
با در نظر گرفتن تمام کمبودها، من یک سوال دارم؟
چرا وقتی داکتر عبدالله به کمیسیون انتخابات باور نداشت در انتخابات شرکت کرد؟؟ چرا این بی اعتمادی ار قبل از برگزاری انتخابات اعلام نکرد؟
هر کس می داند که کرزی می برد. داکتر عبدالله حتی در هرات اکثریت ندارد. مگر تمام افغانستان چند ولایت در شمالشرق است؟؟؟
مشکل عبدالله این بود که مثل دوران شورای نظار و حکومت ربانی کسی دیگر را قبول نداشتند وتمام ادمهای مطرح را از کنار خود دور کردند. تا این تنگ نظری باشد این تیم ناکامی اندر ناکامی را تجربه خواهند کرد.
ایران هم به دنبال اغتشاش است تا هم دردسری برای امریکا درست کند و هم غیر مستقیم نشان بدهد که ببنید در این بخش دنیا تظاهرات و اغتشاش بعد از انتخابات طبیعی است. عبدالله نماینده ای ایران است.
26 آگوست 2009, 13:17
zenda bad kamran-e meer hazar
ok
27 آگوست 2009, 01:30
به نضر من شما دیگه شورشان را در اورده اید کی به بشر دوست رای میبرد چی یاد داره به این حرفهایشان گول نخورید. من یک تاجیک هستمنه عبدلاه خوب نه بشردوست کرزای اگرچیزی نداشت حلا سیر شوده همان خوبهست.