انتخابات گذشت، انتخاباتی هم در راه
در حالیکه هر افغانی برای افغانستان کنونی حیثیت آب حیات را دارد, چه ضرورتی برای مصرف میلیونها دالر اضافی جهت به اثبات رسانیدن آنچه که ثابت است وجود دارد؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
آگاهان امور را عقیده بر آنست, که برگزاری دور دوم انتخابات ضروریست. دلیل آن همانا عدم اعتماد بر دور نخست است. گویا میخواهند با براه اندازی دور دوم به نتیجه انتخابات مهر صحت بگذارند. ولی آیا منطقی خواهد بود که چنین بیاندیشیم؟
نخست از همه, هیچگونه تفاوتی بین دور اول و دوم به چشم نمیخورد. زیرا, کاندیدان تازه بمیدان نمی آیند, بلکه تنها دو تن که بیشتر از دیگران به تقلب دست زده اند, دست و پنجه نرم خواهند نمود. و آنگاه رای دهنده گان نیز همان اند که در دور اول رای ریختند. کمیسیونی که مسئولیت و ظیفه اش برگذاری انتخابات است , نیز همان خواهد بود که است. ناظرین کمتر از دور قبلی خواهند بود. پس در حالیکه هیچ تغیری در کاندیدان, رای دهنده گان, مسئولین و ناظرین نمی آید, چه ضمانتی وجود دارد که باز هم تقلب صورت نگیرد؟ این همه و همه یک جمله را به خط درشت در ذهن رقم میزند, و آن اینست " به انتظار تغیری در نتایج نباشید".
دوم اینکه , در حالیکه هر افغانی برای افغانستان کنونی حیثیت آب حیات را دارد, چه ضرورتی برای مصرف میلیونها دالر اضافی جهت به اثبات رسانیدن آنچه که ثابت است وجود دارد؟
سوم , هرگاه به دور دوم برویم, رای گیری, شمارش آرا و انتقال قدرت حد اقل شش ماه دیگر را در بر میگیرد. و تازه برای آماده گی برای انتخابات دور دوم حد اقل دو ماه آماده گی لازم است. پس در حقیقت یا برای مجموعا هشت ماه دیگر در خلا قدرت بسر بریم یا هم حاکمیت جناب کرزی را برای همین مدت تمدید نمائیم. در عین زمان نادیده نباید گرفت که بعد یک ماه با شروع فصل سرد انتقال مواد و ارتباط با اکثریت مناطق بمراتب مشکل تر از امروز خواهد بود.
بدلیل آنچه گفته آمدیم, بهتر است تا از دور دوم بگذریم, و بجای تغیر در رئیس دولت ( چیزی که ثابت شد از راه مشروع خیلی ها از توان مردم بالا تر است) به تغیر پارلمان بیاندیشیم. حداقل با داشتن نماینده گان واقعی(نه تجارت پیشه) میتوانیم تا یک حدی بالای سرنوشت آینده خود حاکم شویم. به انتخابات پارلمانی بیاندیشید و به کسی رای دهید که میدانید مانند بشردوست ها جهت انتقاد از کاستی ها و نظارت واقعی از اعمال دولت خود را کاندید مینمایند, نه مانند بعضی های دیگر, که برای کسب نام و نان و استفاده های نامشروع خواستار نماینده گی شماست. بگذارید رئیس دولت به میل کسانی باشد که امروز توان تعین آنرا دارند, ولی با بدست گرفتن قدرت در پارلمان؛ میتوانید کابینه به میل خود داشته باشید. زمانیکه وزرا از میان شما و به میل شما باشند, در حقیقت رئیس دولتی که حتی با تقلب هم به این مقام تکیه زده باشد, خلاف خواست شما قادر به اقدامی نخواهد بود. چون شما در پارلمان حضور خواهید داشت, و پارلمان به وزرای شایسته رای خواهد داد, و از آنها نظارت خواهد نمود.
پيامها
26 سپتامبر 2009, 07:45, توسط tareq
pas nazare khodat een ast ke taqallob ra bayad pazeroft, agar choneen ast chi neyaze ba entekhabat bood, wa degar een ke az hamen hala malom ast ke 5 sal bad yaki degar az deradarane karzai kandeed khwahad bood wa ba hamen shewa entekhab khwahad shood pas behtar ast ta reaysate jomhori ra baraye hade aqal 20 sal ba beradarane karzai sar qofli dad wa tamame makhareje entekhabat ra ham zakhera kard , ya eenke yak kame az aan ra ham ba shoma tohfa dad ( shokhi bood) ok
26 سپتامبر 2009, 08:23, توسط ر.صدر.س
طارق عزیز!
چاره نیست, نتیجه دور دوم بهتر از دور اول نخواهد بود, آنگاه دور سوم وجود ندارد. پس متوجه میشوی که اینهمه ضیاع وقت و پول بود. زیرا همانطور که گفتم چه ضمانتی وجود دارد که تقلب دور دوم را منتفی سازد؟ به یقین هیچ. مصلحت آنست که نتیجه را نه بنام حقیقی بلکه با پسوند تقلبی بپذیریم.
ولی اگر قدرت در پارلمان بدست نماینده گان حقیقی مردم افتاد, راه را برای ایجاد نیرو امنیتی اصلاح شده و کمیسیون انتخابات به تمام معنی مستقل تا انتخابات آینده هموار خواهد نمود. آنگاه پنج سال بعد زمانیکه به پای صندوق رای میرویم, حد اقل از فیصدی امکان تقلب بمراتب کاسته خواهد شد.
26 سپتامبر 2009, 08:47, توسط سرپلی
طارق چو برکنار اندلس رسید صفینه سوخت
گفتند یاران ، کار تو ز نگاه خرد خطاست
خندید و دستی خویش به شمشیر برد و گفت
هر ملک ملک ماست که ملکی خدای ماست
طارق جان عزیز !
کرزی چو برفرقی چوکی شیت چوکی د کونیش چسپیت
گوفتن بیادران که حالی خو ای چوکی از کونیت ختا نمیشه
خندید و چشمک زده گوفت به بیادران که دیگه چه میخاین
بانبن که بچسپه مخو نچسپاندیم خود بخود خودیش چسپیت
سوال بسیار داروم خو تا آقای صدر است ما ره صبر است . ما نوکری صدر و صدارت صدر نشینان استیم .
26 سپتامبر 2009, 08:58, توسط سخی معصومی
با عرض معذرت،
شما در رایگیری و یا انتخابات پارلمانی چه تظمینی دارید که انتخابات ریاست جمهوری را با پسوند تقلب پذیرا میباشید؟
مشکل اساسی پیروی و اطاعت بدون قید و شرط عدۀ اکثر عوام از رهبران مذهبی، جهادی و ... میباشد که با آقای کرزی شریک معاملات عقب پرده ئی قدرت هستند و آنها اند که بر چوکی های پارلمان تکیه زده و مثل زنجیر محکم و زولانۀ اعدام بر گردن ملت حلقه گرفته اند و میهن بربادرفته را اجازۀ تنفس هم نداده و همه را خفه میسازند.
حل معضلۀ کشور پذیرش تقلب نه بلکه بیداری، مقاومت و فداکاری ملت و نابودی هر چه خائن و تقلب کار است، میباشد.
26 سپتامبر 2009, 09:17, توسط سخی معصومی
محترم آصف جان سرپلی؛
نمیدانم در کجای این دنیائی خاکی هستی و همزمان با من در بارۀ مضمون آقای صدر مینویسی؟
خیلی خوشحال شدم و ازینکه یک شخصیت با قلم، وطندوست و بادرک هستید، شکی نیست و از طرز نوشته هایت که به زبان و کلام بسیار عامیانه و دلچسپ و گهگاهی هم زننده مینویسی، بسیار لذت میبرم. امید است روزی باهم سر خورده و پیاله چائی باهم نصیب شویم.
در امانِ خدا باشید.
26 سپتامبر 2009, 13:37, توسط سرپلی
سلام خدمت دوست دانشمند و آقای معصومی صاحیب ! مره با یاد کدنیتان و ازی گپ گوذشته که با قلم گوفتین خجالت ساخته زیری او و عرق غرق کدین . بندی خاکسار بری شوما بزرگوار ها احترام داره و یک سرمایه ای وطنی خود میشوماره و با موجودی شوما مردومی دانسته بخودیش میباله . براستی که وقتی مه ام متوجی میشوم که باضی وقتا با باضی برادران خود د یک وقت سر میخوروم ایتو فکر میکونوم که د پالویم شیشته باشن . ای چای خوری که شوما گوفتین بری مه مثلی یک خیال پلو خوردن است که آرزویشه داروم تا بتانوم با ای مردوم با ایساس و وطن دوستی خود که از جمی مردومی قلمی ها و بادرد ها باشه یک کمترک دورترک از میدانی سیاست دیده چای بانی بکونوم و سماوارچی شان شوده گپایشانه که از در ام قیمتی تر است بشنوم و ازونا ادب و انسانیت و شرافته یاد بگیروم . خدا بکونه که اموتو روزیش ام برسه . تشکرات
26 سپتامبر 2009, 14:09, توسط خرد جو
ر.صدرکاملا با نظریات جناب عالی درمورد دور دوم انتخابات موافقم اما انهائی که موافق نستند شاید وضعیت افغانستان را درحالت نورمال فکر کنند که دران نه جنگی است و نه جدلی وبودجه ای انتخابات را نیز از درامد خود کشور میدانند که مصرف هردور انتخا بات صدها ملیون دالر بودجه بکار دارد وشمارا بکلی خاطر جمع کنم که بدور دوم کشانده نمیشود ونه خواهد شد چون کشورهای پول دهنده ازدور اولش چندان راضی نیست چه برسد بدور دومش خوب اگر انها پول ندادند انتخابات بی انتخابات مسئله مهم تری که قابل یاد اوریست شکست خورده گان دور اول است که برای انها داروی برای درمان درد شان تجویز نشده است وامدیم درمورد پارلمان مبارزه پارلمانی گزینه ای خوبی برای اوردن تغیراست وان درصورتی امکان پذیر است که رئیس مملکت پایبند قانون باشد وفیصله پارلمان رابپذیرد که شما خود شاهد بودید فیصله پارلمان درمورد یکی ازوزیر صاحب ها پای درهوا ماند ونظری اگر درپارلمان بیندازیم نماینده گان محترم مردم البته باستثنای یکعده انگشت شمار ان نیامده اند تا کارسودمندی برای این ماتم سرا که نامش افغا نستان است بکنند بلکه بخاطر معاش ماهواراش است که انراهم مرتبا درمجالس حضور ندارند خوب درین صورت دربن بست گیر افتاده بیادی مثل معروف میافتم که ازشتر پرسید که چرا گردنت کج است گفت کجایم راست است که گردنم کج است.