صفحه نخست > دیدگاه > گفت و گوهای لندن مخالف منافع ملی و تخلف از نزاکت های دپلوماتیک است

گفت و گوهای لندن مخالف منافع ملی و تخلف از نزاکت های دپلوماتیک است

پروسه مذاکره با طالبان یک روند کاملا انگلیسی است که از تقویت و کمک های نظامی و مالی انگلیس به طالبان در هلمند تا به قدرت رساندن طالبان در افغانستان بطور متداوم از طرف انگلیس پیگیری می شود و این روند یک مداخله آشکارا در امور داخلی افغانستان بوده و کشور را به وحشت و بربریت می کشاند.
داکتر ثنا نیکپی
شنبه 19 مارچ 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

اعضای شورای عالی صلح ، نمایندگی دروغین و ننگین را بنام مردم حمل می کنند که فقط از داشتن این مقام خوش هستند و به مفهوم و عواقب سنگین این موقف شان پی نبره اند.

وقت آن رسیده است که افراد وطنپرست،صفوف این نهاد دروغین را ترک کنند. حتی موجودیت آقای ربانی در این سمت، برایش زیبا نیست. اگر آقای ربانی از ریاست این نهاد نام نهاد کنار برود، آبرو و وقارش در آینده حفظ خواهد بود.

ادامه کار در شورای عالی صلح بعد از ملاقات کرزی با رهبران طالبان در لندن، به هر فرد افغانستان شرم آور است.

به تاریخ دوم مارچ کمیته خارجی پارلمان انگلستان فیصله کرد که ادامه فشار بر طالبان بی نتیجه است بی بی سی از قول این کمیته می نویسد: «براساس گزارش این کمیته، شواهد نشان می دهد که عملیات شدید ضد شورش که در حال حاضر علیه شورشیان در افغانستان در جریان است، موفق نخواهد شد.این گزارش همچنین طرح ادامه عملیات همه جانبه علیه طالبان به منظور جلوگیری از بازگشت القاعده به افغانستان را به چالش کشیده است. در این گزارش آمده است که شواهد نشان می دهد، روش کنونی مبارزه علیه شورشیان و اعمال فشار نظامی زیاد بر شورشیان به پیروزی نمی رسد.»

...«دو روز پیش امرالله صالح، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در گفت و گو با یک تلویزیون خصوصی در کابل گفت، او اطلاع دارد که شماری از فرماندهان و چهره های تاثیر گذار طالبان برای مذاکره به یکی از کشور های اروپائی برده شده اند»

...«از یک هفته پیش و به دنبال آنکه گزارشهایی در مورد سفر ملا ضعیف سفیر پیشین طالبان به بریتانیا و احتمال شرکت او در گفت و گو هایی با مقام های بریتانیایی منشر شد، گمانه زنی ها در محافل سیاسی افغانستان در مورد جدی شدن روند آشتی با طالبان بیشتر شد.»

...«ملا عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین طالبان در اسلام آباد، در حال حاضر در بریتانیا است. آقای ضعیف در ایمیلی که به برخی از خبرنگاران از جمله بخش افغانستان بی بی سی فرستاده، نوشته است که او در یک سفر شخصی در لندن به سر می برد.

آقای ضعیف این ایمیل را زمانی فرستاد که روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن، در گزارشی نوشت آقای ضعیف با مقام های وزارت خارجه بریتانیا درمورد روند صلح دولت افغانستان با طالبان دیدار کرده است.

سفیر پیشین طالبان در اسلام آباد در ایمیل خود، گزارش دیلی تلگراف را رد کرده است.

ملا ضعیف در ایمیل خود نوشته است: «من نماینده کسی یا حزبی نیستم عضو شورای عالی صلح هم نیستم. من یک انسان آزادم، یک افغان و مسلمان. اگر این طرف و آن طرف می روم، مثل هر انسان دیگر سفر کردن حق من است، برای دیدن دوستان، برای تجارت، برای مداوا مثل هر آدم عادی دیگری.»

ایمیل آقای ضعیف اما بیش از آنکه دریافت کنندگان این نامه را قانع و مجاب کند، سوالهای متعددی را در مورد حضور او در لندن ایجاد کرده است.»

در چنین حالتی که پارلمان بریتانیا با صدور فیصله نامه یی زمینه های مذاکره با طالبان را آماده می کند و سران طالب مانند ملا ضعیف ، متوکل و غیره در لندن به سدر می برند، حامد کرزی رییس جمهور گویا کشور مستقل به تعقیب ملا ضعیف به لندن فراخوانده می شود.

در باره سفر کرزی در لندن، بی بی سی می نویسد: «حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان و دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا با هم دیدار و گفت و گو کردند. حامد کرزی و دیوید کامرون در پایان دیدار خود در یک کنفرانس خبری مشترک در داونینگ استریت لندن به خبرنگاران گفتند، انتقال مسئولیت از نیروهای ناتو به نیروهای افغان و همچنین مذاکره با شورشیان محور اصلی گفتگو های آنها بوده است ... آقای کامرون و آقای کرزی در مورد مذاکره با شورشیان چیز تازه نگفتند بلکه یکبار دیگر بر قطع رابطه شورشیان با القاعده و پذیرش قانون اساسی به عنوان پیش شرط های مذاکره با شورشیان تاکید کردند.»

حالا اگر فیصله کمیته امور خارجی بریتانیا، موجودیت سران طالبان در لندن، «سفر رسمی» رییس جمهور افغانستان و تاکید دیوید کامرون و حامد کرزی را در کنفرانس مشترک آنها مبنی بر پیشبرد مذاکره با «شورشیان» مخالف را پهلوی هم قرار بدهیم، ابهامات زیاد را در باره مساله صلح با طالبان، مداخله انگلیس در امور داخلی افغانستان، دسایس و نیرنگ های حکومت افغانستان در مورد شورای صلح نام نهاد و ده ها مسایل دیگر پی خواهیم برد.

می خواهم برداشت خود را در این مورد در چند نکته بیان نمایم:

نکته اول: پروسه مذاکره با طالبان یک روند کاملا انگلیسی است که از تقویت و کمک های نظامی و مالی انگلیس به طالبان در هلمند تا به قدرت رساندن طالبان در افغانستان بطور متداوم از طرف انگلیس پیگیری می شود و این روند یک مداخله آشکارا در امور داخلی افغانستان بوده و کشور را به وحشت و بربریت می کشاند.

نکته دوم: شیوه پیشبرد این پروسه، بسیار بی شرمانه، اهانت آمیز ، زشت و نقض مستقیم حاکمیت ملی افغانستان می باشد.
رییس جمهور قندهاری، با ملا سلام قندهاری و چند قندهاری دیگر در لندن سرنوشت مردم افغانستان را تعیین می کنند و در حقیقت نهاد های دولتی از جمله وزارت خارجه، پارلمان و به خصوص شورا عالی صلح را نادیده گرفته و در حقیقت آنها را از پروسه مذاکره خارج می سازد.

کرزی و انگلیس باید بدانند که افغانستان تنها قندهار نیست.

نکته سوم: شورای عالی صلح به ریاست آقای برهان الدین ربانی یک شورای دروغین بوده که نمایندگی مردم را در مذاکره با طالبان تقلب می کند. در غیر آن حد اقل آقای ربانی باید همسفر کرزی می بود و از مذاکرات کرزی با سران طالبان آگاه می شد.

کسانیکه از نام قوم، مذهب و مردم در این نهاد تشریفاتی گرد آمده اند، فقط روپوش فعالیت های کرزی، ملاضعیف و انگلیس هستند. این شورا هیج نقش عملی در پیشبرد مذاکره با طالبان را ندارد و مذاکره با طالبان در حقیقت از طرف نهاد های استخباراتی پاکستان، انگلیس و دیگر کشور را عملی می گردد.

اعضای شورا، نمایندگی دروغین و ننگین را بنام مردم حمل می کنند که فقط از داشتن این مقام خوش هستند و به مفهوم و عواقب سنگین این موقف شان پی نبره اند.

وقت آن رسیده است که افراد وطنپرست،صفوف این نهاد دروغین را ترک کنند. حتی موجودیت آقای ربانی در این سمت، برایش زیبا نیست. اگر آقای ربانی از ریاست این نهاد نام نهاد کنار برود، آبرو و وقارش در آینده حفظ خواهد بود.

ادامه کار در شورای عالی صلح بعد از ملاقات کرزی با رهبران طالبان در لندن، به هر فرد افغانستان شرم آور است.

کارشناس در رشته حقوق و دولت

آنلاین :

کابل پرس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • آقای داکترثنا نیکپی بسلامت وادامه کارباشید! راستش درمجموع ازمطالب که تهیه وبه سایت بروزمیدهید برایم آموزنده وقابل قدراست . در رابطه به مطلب فعلی شما تنها چندملاحظه دارم که ذیلآ بصورت خیلی مختصر باشمادرمیان میگذارم : ۱- بنظرم آقای برهان الدین ربانی حیثیت ووقارانسانی اش را ازدیر زمانی بدینسو باخته ومادامکه نظام سیاسی درافغانستان همچنان وابسته وفاسداست ! ایشان نیز مطرح وقابل توجه خواهدبود . آقای ربانی موقعیت ومقام سیاسی- اجتماعی خویش را مدیون همان قدرتهای است که درگذشته ایشان وامثالهم را به قدرت واوج شهرت رسانید واکنون درتلاش اند تابا بخیه زدن به شکافهای ایجادشده یکباردیگر نظام قرون وسطایی - اسلامی را درافغانستان درکلیت اش به تجربه نشسته وبه خدمت گیرند. ۲- تفاوت درماهیت دولت اسلامی افغانستان به رهبری کرزی وامارت اسلامی افغانستان به رهبری باصطلاح ملاعمر آن تفاوتی نیست که آنرا درتقابل هم قرار دهیم . اندک نمونه یامظاهر باصطلاح تجددمآبانه را باید بحساب تلاشهای عوامفریبانه دولهای غربی گذاشت . ورنه در سرشت وماهیت دینخوی وارتجاعی سیاف - ربانی - محقق - محسنی- وهم کسوتان هیچ تغییرودگرگونی رونما نگردیده . حداقل فریاد هل من ناصرآ ینصرنی آقای ربانی ودعوتگری ایشان ازعلمای دینی را بیاد داریم که میگفت اگردیربجنبید! فرصت بدست فیس بوکی ها میافتد!! درترکیب وتوازن علمای مذهبی ودینی مورد نظر آقای ربانی به غیرازهمان ملاضعیف وملاقوی و.... کی هامیتواندباشد ؟همین دوسال قبل مابخوبی شاهد یک پارچه گی وهم زبانی تمامی متولیان دینی ومذهبی درحمایت ازوضع قانون احوال شخصیه شیعیان بودیم ! اینکه چی تفاوتی میان این قانون ونگرش زن ستیزانه - غیرانسانی وشرم آور ودیدگاه طالبان در رابطه به زن ودرمجموع انسان وجود دارد ؟ اظهرالمن الشمس است .تازه هیآت حاکمه ویانظام اسلامی کنونی درفساد وچپاولگری دست بالاتر ازطالبان وتمامی نظامهای پیشین افغانستان داشته وبعدازسودان درسطح جهان بی رقیب است . ۳- ملاقات کرزی بانماینده گی طالبان درلندن در دوری که مابیاد داریم ! نگونبختانه به فرهنگ سیاسی ودولت مداری مبدل گردیده است . اگر رقم زدن سرنوشت سیاسی افغانستان درگذشته آنهم پشت درهای بسته در ریاض - اسلام آباد - تهران - ماسکو - لندن - بن و..... ننگ وشرم بحساب میآمد ! به یقین در قبال جلسات امروزی کرزی وطالبان درلندن نیز متوقع ومطمع نظرمیبود ! واقعیت تلخ آنست که درغیاب یک الترناتیو سالم ومثبت سیاسی ؛ گرد وغبار وابستگی به اجانب برسیمای سیاسی کشورما نشسته وپابرجاه خواهدبود.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس