صفحه نخست > خبر و گزارش > ده ها پناهجوی افغانستانی به اعتصاب غذای خود در استرالیا ادامه داده اند؛ ده (...)

ده ها پناهجوی افغانستانی به اعتصاب غذای خود در استرالیا ادامه داده اند؛ ده ها پناهجوی دیگر به اعتصاب کنندگان پیوستند

چند ماه پیش دولت قبیله گرای حامد کرزی قراردادی را با دولت استرالیا منعقد کرد که بر اساس آن، پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنان رد می شود، به زور به افغانستان بازگردانده خواهند شد. این تصمیم دولت استرالیا و افغانستان فشار سنگین روانی را بر هزاران پناهجوی افغانستانی در استرالیا وارد کرد.
کابل پرس
شنبه 23 جولای 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: یک خبرگزاری استرالیایی بنام "AAP" خبر داده است که پناهجویان افغانستانی که از روز گذشته دست به اعتصاب غذا زده بودند، همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه دادند. در همین حال ده ها تن دیگر از پناهجویان افغانستانی به این اعتصاب غذا پیوسته اند.

اعتصاب غذای این پناهجویان روز گذشته به وقت استرالیا در بازداشتگاهی در کویینزلند، در اعتراض به طولانی شده بررسی پرونده های پناهندگی آنان آغاز شد.

ده ها پناهجوی افغانستانی در بازداشتگاهی در استرالیا درست به اعتصاب غذا زده اند

جمعه 22 ژوئيه 2011, بوسيله ى کابل پرس? | افغانستان پرس

کابل پرس: یک نهاد دفاع از حقوق پناهجویان در استرالیا اعلام کرده است که صبح روز 22 ماه جولای 2011 ده ها پناهجوی افغانستان در بازداشتگاه پناهجویان در سی کوینزلند استرالیا درست به اعتصاب غذا زده اند. بیشتر این پناهجویان نزدیک به دو سال است که در این بازداشتگاه بسر برده و منتظر پاسخ اداره مهاجرت استرالیا می باشند.

بیشتر این پناهجویان زیر فشار سنگین روانی بسر می برند و حتا در ماه های گذشته چند مورد خودکشی در میان پناهجویان در استرالیا دیده شده است.

نهادهای حقوق بشر در استرالیا دولت این کشور را متهم می کنند که با تاخیر در دادن پاسخ و اعطای پناهندگی به پناهجویان، بصورت گسترده حقوق آنان را نقض می کند.

چندی پیش اداره مهاجرت استرالیا درخواست پناهندگی، یک پناهجوی افغانستانی که 15 سال داشت را رد کرد و این تضمیم مورد سرزنش سخت فعالان حقوق بشر قرار گرفت. آنان اداره مهاجرت استرالیا را متهم می کنند که بر اساس معلومات غلط درباره سرنوشت پناهجویان تصمیم می گیرد، در حالی که اوضاع امنیتی در افغانستان به شدت وخیم است.

چند ماه پیش دولت قبیله گرای حامد کرزی قراردادی را با دولت استرالیا منعقد کرد که بر اساس آن، پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنان رد می شود، به زور به افغانستان بازگردانده خواهند شد. این تصمیم دولت استرالیا و افغانستان فشار سنگین روانی را بر هزاران پناهجوی افغانستانی در استرالیا وارد کرد.

همین اکنون میلیون ها تن از شهروندان افغانستان در نتیجه جنایات مختلف در افغانستان، خارج از این کشور بسر می برند. بیشتر این پناهجویان در کشورهای پاکستان و ایران هستند. در همین حال هزاران پناهجوی افغانستانی در کشورهایی مانند تورکیه، یونان، اندونزی و مالزی هستند و برای رسیدن به کشورهای اروپای غربی یا شمالی و استرالیا تلاش می کنند. صدها تن از شهروندان افغانستان به شمول کودکان و زنان نیز در زندان های مختلف مانند یونان و اندونزی بسر می برند.

کوچ اجباری و راندن افراد از خانه و کاشانه پدیده ای ست که بیش از یک قرن در افغانستان توسط حاکمان افغان جریان دارد.
سیاست ها و برنامه های دولت افغانستان نیز در چند سال اخیر در حمایت از جنگ سالاران، طالبان و گروه های مافیایی بوده است. این سیاست باعث شده که هر روز بر شمار پناهجویان افغانستان افزوده شود.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • باقی سمندر
    ۳۱ سرطان سال ۱۳۹۰ خورشیدی
    ۲۲ جولای سال ۲۰۱۱ میلادی

    سلام هموطنان عزیز
    برای دفاع ازپناهندګان افغان در آسترالیا و برای دفاع از حق پناهندګی هموطنان ما منسجم ومتشکل تر از هم اکنون به دفاع وپشتیبانی برخیزیم
    دربین مردم و فرهنګ افغانستان از سالها بدینسو شعری از سعدی شیرازی زمزمه میګردد :
    بی آدم اعضای یک دګر اند
    که در آفرینش ز یک ګوهر اند
    چو عضوی بدرد آورد روز ګار
    دګر عضو ها را نماند قرار
    تو کز محنت دګران بیغمی
    نشاید که نامت نهند آدمی

    هنګامیکه میخوانیم که انسان های در خواست پناهندګی در آسترالیا داده و امروز در اعتصاب بسر میبرند - پس نمیتوانیم بی تفاوټ باشیم - بیتفاوتی ما بیغمی ما راافاده مینماید و باید بیغم نباشیم-
    اګر دوستانی شماره تیلفون يا ای میل اعتصاب کنندګان را دارند - با ید به اختیار همه ګذاشته شود تا با ایشان اعلان همدردی و همبستګی به عمل بیاید
    اګر دوستانی در آسترالیا انسانهایی را میشناسند که با وکلای مدافع خوب آشنا میباشند - بایست هرچه زود تر با ایشان تماس برقرار ګردد تا از راه قانونی ومدنی به دفاع از حق پناهندګی شان و ارایه دلایل مقنع اقدام به عمل آید-
    اګر با دوستانی در آسترالیا در تماس باشیم باید همه را درجریان بګذاریم و برای یک نفر تیلیفونی جریان را به تفصیل بګوییم تا وی برای پنج انسان دیګر اطلاع بدهد و هر یک از پنچ انسان به پنج انسان دیګر ګزارش ر اطلاع برساند و به همین ترتیب هریک به پنج انسان دیګر - شما در ظرف پنچ دقیقه به ۷۲۵ نفر خبر و ګزارش را میتوانید برسانید وهمبستګی همه را جلب نماییم
    وطندارنازنین
    در ادبیات دری ګفته شده است :
    ره نیک مردان آزاده ګیر
    چوایستاد ای دست افتاد ه ګیر
    آګر واقعن توانایی داریم تا به پناهندګان کمک نماییم بایست صرف نظر از اختلافات زبانی - قومی - مذهبی ودینی و طبقاتی از حق و حقوق پناهندګان دفاع و پشتبانی نماییم و آنها را تنها نګذاریم
    در مواد از اعلامیه حقړق بشر میخوانیم که :
    ماده 14 –

    (1 هر كس حق دارد براي گريز از هر گونه شكنجه و فشار به جايي پناهنده شود. نيز مي تواند در ساير كشورها از پناهندگي استفاده كند.

    ماده 15 –

    (1 هر كس مي تواند هر مليتي را بخواهد بپذيرد :؛

    در قانون اساسی افغانستان به صراحت نوشته شده است که :
    ماده هفتم

    دولت منشور ملل متحد، معاهدات بين الدول، ميثاق هاى بين المللي که افغانستان به آن ملحق شده است و اعلاميه جهاني حقوق بشر را رعايت مي کند.

    دولت افغانستان در قانون اساسی اش بیانیه دفاع از حقوق بشر ومنشور ملل متحد را پذیرفته است واجازه نداردو نمیتواند یکبار دیګر به ادامه دهها بار دیګر قانون را نقض نموده و حقوق انسانها وبشر را پایمال نماید.
    اینکه وزارت امور مهاجرین ومعلولین در افغانستان چه قرار دادهای ضد انسانی را بسته که در اثر آن پناهندګان از سایر کشورها و اینک از آسترالیا اخراج میګردند - این موضوع نیز بایست در سطح ملی وبین المللی افشا ګردد.
    به دفاع ازپناهندګان برخیزیم و سکوت را بشکنیم !
    باقی - سمندر

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس