صفحه نخست > خبر و گزارش > جهان > پاکستان > پاکستان در لباس دوست گروه های افراطی را تجهیز و تمویل می کند

پاکستان در لباس دوست گروه های افراطی را تجهیز و تمویل می کند

رضا خلیلی
يكشنبه 7 جون 2015

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کشور پاکستان از بدو تاسیس اش با ایجاد مشکلات برای افغانستان و هندوستان تنش میان این دو کشور را به اوج خودش رسانده است.پاکستان که خود پروش گاه تروریزم بوده است سرزمینی که با ایجاد تمویل و تجهیز گروه های دهشت افگن نظم و امنیت کشور های منطقه و جهان را با خطر مواجه ساخته است.

خط دیورند عامل بی اعتمادی و نزاع میان دو کشور
از آن هنگام که دست انگلیس دو پارجگی افغانها را رقم زد و امیرعبدالرحمن پاشاه افغانستان درسال1893قراردادی مبنی برمداخله نکردن هند و افغانستان در آنسوی مرزهایشان به سرکردگی هنری دیورند امضاء کردند که به مدت یکصد سال رسمیت داشت به خط دیورند مبدل شد که پشتونهای این سو و آن سوی خط دیورند را از هم جدا میکردند. که در همین زمان نیز گرایش هایی مبنی بر وحدت دوباره پشتونهای این سوی با ان سوی خط شکل گرفت که این خط بعد ها به پشتونستان مشهور شد
مشکلات مرزی افغانستان با پاکستان
پاکستان از همان آغاز تولدش که در سال 1497از بدنه هند جدا شد رابطه تنش زایی هم با افغانستان و هم باهند بر سر مناطق مرزی اش داشته است,نخستین بار در زمان محمد داوود صدراعظم محمد ظاهرشاه بودکه روابط نظامی افغانستان و پاکستان به اوج خود رسید که دو کشور آمادگی حمله نظامی داشتند چون محمد داوود مناطق ان سوی خط دیورند را مربوط به افغانستان میدانست سردارمحمد داوود خان یکی از طرفداران شدید داعیه پشتونستان بود داوود خان اداره ای بنام <ریاست اقوام و قبایل>برای کمک به پشتونهای آنسوی خط ایجاد کرد و همواره از پشتونهای ناراضی آن طرف خط حمایت میکرد و این امر اورا به چهره پرقدرت و خطرناک برای پاکستان مبدل ساخته بود.
یورش ارتش سرخ به افغانستان
حمله و هجوم ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال1974به افغانستان فرصت بی نظیری را در اختیار پاکستان قرار داد تا سازمان اطلاعات ارتش این کشور زمینه گسترش نفوذ این کشور را فراهم سازد خیزش مردم افغانستان در دفاع از کشور به نابودی کلیه زیر ساخت های کشور منتهی شد که این خود بردی بزرگ برای پاکستان بشمار میرفت.
تغیر بی سابقه رابطه افغانستان و پاکستان
دولت پاکستان که حکومت داوود خان با آن دعوای ارضی داشت بعد از حمله ارتش سرخ به فکر استراتژِی جدیدی افتاد . پاکستان در زمان حمله ارتش سرخ یه افغانستان به پایگاه اصلی مخالفان در پاکستان تبدیل شد ژنرال ضیاالحق که حاکم نظامی پاکستان در زمان حمله ارتش سرخ به افغانستان بود که پاکستان را به مهمترین پایگاه غرب به رهبری ایالات متحده در تقابل با اتحاد جماهیر شوروی مبدل ساخت.
پاکستان در زمان جنگ به هزاران مهاجر افغان در خاک خود پناه داد و احزاب هفتگانه جهادی در این کشور تشکیل شد که این نیز به گسترش هرچه بیشتر نفوذ این کشور در میان سطوح رهبری گروه های جهادی و مهاجران افغان منجر شد .
نقشه پاکستان برای افغانستان
پاکستان که هموره از سوی هند خود را درخطر احساس می کند به فکر ایجاد حکومتی در افغانستان شد که اگر روزی هند و پاکستان وارد جنگ شدند افغانستان از پاکستان حمایت کند
مجاهدین در سال1992قدرت را در دست گرفتند .و جنگ میان احزاب جهادی که در خاک ایران و پاکستان شکل گرفته بود ضربه های پی در پی به پیکر ضعیف افغانستان وارد کرد که این نیز خود موجب شد افغانستان پیش از پیش به همسایگانش از جمله پاکستان وابسته تر شود.بعد از چندین سال جنگ داخلی پاکستان با ایجاد و حمایت از گروه طالبان به فکر ایجاد وحشت و تزلزل قدرت در افغانستان افتاد.
جنگ با تروریسم
بعد از حملات 11سپتامبر القاعده به آمریکا پاکستان که از حامیان اصلی طالبان و گروه های تروریستی هم پیمانش به شمار می رفت پذیرفت که حامی حملات ائتلاف جهانی علیه القاعده و طالبان باشد در حالیکه که پاکستان اولین کشوری بود که رژیم طالبان را به رسمیت شناخت ورابط دوستانه ای با امارت اسلامی طالبان داشت.
با کشته شدن اسامه بن لادن در خاک پاکستان که در 1ماه مه 2011 اتفاق افتاد این پاکستان بود که توجه جهان را به عنوان خطرناکترین کشور به خود جلب کرد ولی با توجه به تمامی اتفاقات پاکستان هنوز به سیاست خود مبنی بر ایجاد وحشت و نابسامانی در افغانستان ادامه داده است که این دولت مردان افغان را به فکر انداخته است که بااین دشمن دوست نما چه سیاستی را در پیش بگیرد.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس